Blog

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-09-03

Azért így is találtunk szép számmal virágokat:

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-09-03

Ha már úton voltunk,benéztünk a zirci arborétumba,ahol most először forogtam fent.Kicsi de szépséges a kertFeltűnően sok virág volt,úgyhogy tavasszal érdemes felkeresni újra.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-09-03

Pannonhalmát céloztuk ma meg kirándulásilag.Győrben tankoltam.735 km-t mentem 51,5 liter benyával addig.Ez 6,8-as átlag.Bodottá!Szóval mentünk az apátságba,mely csak vezetéssel látogatható de jó fej volt a srácos és pompás volt az objektum.A könyvtár különösen nagy hatással volt rám.

>> Tuning és extraPeti 146 // Alfa 146 1.6 boxer // 2007-09-03

kicsit nyűgösen, kicsit lassan, de rátaláltam a felnire, ami nem túl drága és tetszik is.
a gumikatt kellett sürgősen lecserélnem, mert enyhén szólva voltak már kopottak. emiatt rászántam a pénzt és felnikkel együtt cseréltem a gumikat. igaz nem újak, de néhány évig jók lesznek, ha nem füstölve indulok el folyton... az alfa jelek még mindig nem kerültek fel a posta jóvoltából, de nem bírtam kivárni és lecseréltem a kerekeket. remélem a héten megjönnek és már nyomatom is rá őket. sokat dobnak majd a megjelenésen ezek a "kis" jelek is...

 
>> SzervizAlfaBoy // Alfa 147 1.9 JTD // 2007-09-03

Hazakerült a kicsike, beállt az udvarra és rövid idő múlva leengedett egy fain kis tócsa vörös olajat... Rövid kutakodás után kiderült, hogy a kormányszervó egyik nagynyomású aluminium csöve mondta fel a szolgálatot és az egyik rögzítési pontnál szivárogni kezdett...
Kiszerelés + csőcsere + visszapakolás = minden OK :-)

 
>> Egyébmesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2007-09-03

Pénteken 9x annyi idő alatt értem haza a melóból, mint máskor! Összességében ez azt jelenti, hogy a 3,5 Km távot 45 perc alatt sikerült teljesítenem. Kicsit dugó volt :( Otthon úgy döntöttem, benne hagyom gyújtáson a kulcsot, hadd forogjon a ventillátor (van olyan márka, ami kulcs nélkül is el tudja játsszani ezt magától).

Hát persze, hogy egész éjjel benne felejtettem! Le is szivattyúzta az akksit. Érdekes dolgokat tapasztaltam ezután : amikor kivettem a kulcsot, akkor jelentek meg a feliratok a kijelzőn. Amikor pedig bedugtam, akkor meg eltűntek. Pont fordítva, mint működni szokott! Ezen felül két furcsa felirat is megjelent : "ICE" és "SPORT".

Feltöltés után helyreállt minden működés, leszámítva a napi Km számláló adatát, az nullázódott.

>> SzervizHakuna // Alfa 33 1,4 - 1990 // 2007-09-02

Szombaton elmentem pár ajtóért Kando777 cartárshoz, mivel a jobb első gyanús volt már régóta, nemrég pedig kiütött rajta egy kis rozsda. Az ajtók rendben el is jöttek, így ma lekentem őket, gondoltam legyenek rendesen tárolva, majdcsak ráapplikálom őket a verdára, persze majd csak egy festés után. (Rövid ideig elméláztam a drapposszürke-vörös-pepita megjelenésen, de könnyüszívvel mondtam le róla :)) Gondoltam egy telet még csak kibír a rozsdás, de addigis, hogy nehogy kárt tegyen a kasztniban, gondoltam lekezelem a küszüböt is a rozsdás ponton, mert oda is "átvonulni" látszék az korhadás. Aztán mondom gyanús nekem ez a küszöbspolier, nem is látok rendesen alá, leveszem, hát mibaj lehet, legalább látom mennyire terjedt a folt.
Nos kíváncsiságom "végzetes" hiba volt. Az egész jobboldali küszöb alulról tiszta rohadás, azon a helyen, ahol az ajtó is ki volt kezdve négy ujjam beszaladt.
Hejj, de remek, irány kasztnis ismerős. Ott lebontottuk az összes spoilert. Kijött belőlük összesen kb kétszer fél kiló megszáradt sár, valamint jelentős mennyiségű vasoxid. A bal oldalon elöl ép ugyan, de hátul ott is lyuk van, szóval azt hiszem az is cserére kerül, feltéve, hogy lesz hozzá anyag. Magamban elmormoltam egy imát a küszöbspoler feltalálójának lelki üdvéért. Sebaj, már úgyis "rég" költöttem rá. Kíváncsi leszek mibe kerül majd a műsor.

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2007-09-02

surci rokonom sikeresen lecserélte az olajat,a gázolajszűrőt,levegőszűrőt,olajszűrőt és a pollenszűrőt!km állás:106000km

>> SzervizBeryq4 // Alfa 145 Box' R // 2007-09-02

A sajnálatos események hatására a tervezett szív átültetést előbbre hoztam. Így már 1.7 16V az eredeti(1.4-es) váltóval. Azért az új kuplung tárcsa,olaj,szűrő,szíjak,gyertyák,gyertya kábel sem maradhatott el. Kéne még egy hűtő is! Még egy-két beavatkozás tervben van(chip,kidörgő rendszer),de majd idővel. Ja,így talán a fék csere is értelmet nyer! Bár a beszerelés még várat magára.

 
>> Tuning és extraBeryq4 // Alfa 145 Box' R // 2007-09-02

A Rába ringen mutatott hihetlen gyorsulás megszüntetésére beszereztem hátra 1.6 Ts tárcsákat,nyergekkel,előre Q4 fékeket. Mert ugye egy jó tuner a lassulásra is gondol(olvastam!!!). És alattam vagy 95 ló dühöng!