Blog

>> EgyébChEff // Alfa 147 1.6 TS Distinctive // 2007-07-27

Ma találkoztam Halesszal és beszereztem pár kitűnő martricát, már fent is vannak.

1-1db kígyó az index alatt
1db www.alfaamore.hu szürke felirat a harmidk féklápa felett a hátsó ablakon
1-1db Cuorve Sportivo felirat alul a hátsó kerék elött

 
>> SzervizBenőke // Alfa 146 1.4 TS // 2007-07-27

Túlestünk ezen is. Igaz a km óra még nem érte el a 100.000km -t csak 99.380km -t mutat de ez most így jött össze :) Mivel a vezérlés 80k nál ki lett kompletten cserélve azért most nem sokmindent kelett beújítani. Pontosabban csak a 8db Gyári NGK gyerta (Egyben ez volt a legnyagobb tétel :) ) . Ráadásul műszakis is lesz az autó, szóval komplett átvizsgálás és olajcsere + egyéb szűrők (olaj, levegő, pollen). Úgyhogy nyugottan várom a műszaki vizsgát.
(Majd el felejtettem 2 napja a kuplung pedál és a kuplunk munkahenger közötti kis gumi megadta magát, ezt egy helyi maszek szerelő megoldotta, így nem kelett komplett munkahengert cserélnem.)

>> SzervizBlacky // Alfa 147 Collezzione 1.9 JTDm 16V // 2007-07-27

Ma reggel jött az autómentő és beszállította Enricot a Best Autóházhoz *****
Kuplung munkahenger csere.

 
>> EgyébEdyboy // Alfa 155 2.0 16V // 2007-07-27

Olyannyira megtetszett vas megye,hogy ismét visszatértünk Borgátára,amit az egyszerűség kedvéért elneveztünk Bogartnak.Jót fürödtünk a hűvös őszi levegőben,majd este be mentünk Sárvárra,ahol még mindig van olyan borozó,ahol alumínium pultból mérik ki a jóféle balatoni borokat.
Hazafelé fehér személy vezetett,így én is tudtam énekelni a sárvári termálkristályról.Másnap lenyűgöző fát találtunk Zsennyén.Állítólag ezer éves,bár nem magas de állati széles.Voltunk még a Celldömölk melletti Ság-hegyen.Este sörrel kezünkben figyeltük a naplementét.

 
>> EgyébEdyboy // Alfa 155 2.0 16V // 2007-07-27

Negyedmagammal nekivágtunk Alfával és meg sem álltunk a Vas megyei Borgátáig.Rendkívül kis falu ez Sárvár közelében de azért rendelkezik egy termálfürdővel.A barátnőnk meg rendelkezett egy nyaralóval e kellemes helyen,ahol óriási nyugalom van és csodálatos a naplemente.Három napot töltöttünk el itt,bár inkább a két éjszaka pontosabb kifejezés,mivel mindig úton voltunk. Például Szombathelyre,ahol kellemes sétát tettünk és olyan arcát ismertem meg a városnak,amit még addig nem.És persze a jáki templomot sem hagytuk ki.Csempeszkopácson is leltünk egy gyöngyszemet egy szintén 13. századi kicsiny templom személyében.

 
>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-27

Hazaérve kedves vendégek vártak,akik két Alfával érkeztek.Volt két kivülálló verda is de én elnéztem ezt nekik.Aszondták,hogy melegük van,úgyhogy csobbantak egyet,minekutána szomjukat csillapítottákfröccsökkel,sörökkel..Később kerékpárral is érkeztek emberek,végül megéhezvén éhüket zsíros kenyérrel és paradicsommal,paprikával verték el.Természetesen én is velük tartottam eme élvezetek gyakorlásában.

>> AutóápolásEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-27

Ma végre elszántam magam egy kis autómosásra.Szegénykém már nagyon ótvar volt.Gépi mosó nem vált be,én sem váltam be ezért szakemberekre bíztam,akik lelkiismeretesen tették a dolgukat.Az eredménnyel elégedett vagyok.Amúgy meg Anna nap van ma és a kedvesem neve pont ezzel egyez.Így hát szép este néz ki nekem is.

A hűtésem nem javult meg sajnos a fűtőradiátor csere után. A fűtés viszont megvan, de csak akkor kezdődik, ha pörgetve van a moci => mostmár biztos a vízpumpa csere augusztusban...

Tegnap felkerült a kipufogóm javított része (flexi elemtől hátra az egész), ki lett alakítva a lambda szonda helye és természetesen a szonda is bekerült. A kipu felcsiszoltuk és lefújtuk, valamint a tömítéseket, tartó gumikat kicseréltük.
Finomabb élvezhetőbb hangja lett! :))
Sajnos nem minden csavar volt újra használható, ezért ideiglenesen nem savállót is használtunk, ezt még pótolnom kell...

>> EgyébGEORGE // Alfa 156 2,4 M-JET 20V SportDiesel // 2007-07-27

A 156-os eddig is szép autó volt, de a ráncfelvarott megalkotásával GIUGIARO mester feltette a 156-os "ijére" a pontot...