Blog

>> Tuning és extraJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2017-11-17

A családi flotta Mitsubishijének légtömegmérő elhalálozása hozzájuttatott az előző légtömegmérő tuning alkalmával kikerült műanyag rács szebb és jobb alternatívájához, a vékony alumínium lemezből készült méhsejt rácshoz. Szerencsére a japán légtömegmérő szűk nyílása mögött jóval nagyobb méretű rács rejtőzködött amiből éppen ki tudtam vágni a Bosch csövébe passzoló darabot. A rácsot az új helyére szorosan sikerült bepasszintani, de a biztonság kedvéért kis tömítő pasztával fixáltam véglegesen. Egy nap száradás után bekerült helyére a tuning légtömegmérőház. Megnyugtató érzés, hogy most már kis ellenállással de laminárisan áramlik a levegő a légtömegmérőben. :O)

>> Egyébpinyti // Alfa 156 Sportwagon 1.9JTD // 2017-11-16

310 000 km

>> SzervizVerso // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20V M-Jet // 2017-11-16

Mivel akadt pár dolog, ami lassan cserére érett a futóművön, így az most megtörtént. Stabrúd szilentek, hátsó kereszt lengőkarok cserélve, az első futóműbe is bekerültek a Bilstein B4-es gátlók. Ha már futómű felújítás, akkor dukál hozzá új téli gumi szett is, a választás a Hankook I*cept W452-es gumira esett, 205/55 R16 méretben.
Mivel a jobb oldali xenon trafó megint kezdte megadni magát, volt, hogy menet közben lekapcsolt, bár sűrűn még nem fordult azért elő, de a bajt megelőzendő, kicseréltük mindkét xenon trafót slim Canbus-os trafóra, úgyhogy a lekapcsolódó lámpa problémája is megoldódott. A gyári xenon trafó javíttatása amúgy már nem lett volna lehetséges, mert beázós volt, egyszer felújíttattam, akkor mondták, hogy többször már nem lehet. Meg azért a canbus-os mégis egy újabb technológia...
Ki lettek cserélve a csomagtér ajtó teleszkópjai is, megelégeltem, hogy többször bevágtam a fejem, mert a gyáriak visszaengedtek.
Annyi, hogy a képeken nem a kereszt lengőkar van, az utólag lett megrendelve, mivel rosszat rendeltem a képen lévő lengőkar alkatrész így feleslegessé vált, ELADÓ! :)

 
>> EseményJCsabi // Alfa 147 1.9 JTD 8V Distinctive // 2017-11-16

Felkerültek a téli kerekek.

km állás: 193.950km

 
>> AutóápolásPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2017-11-16

Eldőlt.
Fekete lesz...
...lett :-)

Holnap meglesznek az alkatrészek, a hétvégén akár talpra is állhat PHuBi.
Bár még utána kellene járni az olajfolyásoknak is.

 
>> AutóápolásSporter // Alfa 156 Crosswagon Q4 // 2017-11-16

Remélem idén is legalább akkora hó lesz,mint tavaly, úgyhogy Q4 ide vagy oda, de vettem 4 db Barum Polaris 3-at (225/55 R17 XL 101V), plusz egy méretpontos gumi tálcát a csomagtartóba. :)

>> SzervizSanyiJTD // Alfa GT 1.9 JTDm 16V // 2017-11-16

Végignéztem a fékeket ,mert kis sebességről fékezvén jobb hátulról súroló hangot adott.

Arra a megállapításra jutottam,hogy a hátsó fékbetétek elkoptak, minden más jó ,sőt, szinte új. Vettem hátra új fékbetéteket, és kicseréltem.

Úgy gondoltam ,hogy a belső betét vason van ,ezért súrol ,de igazából mindegyiken volt még egy kicsi. Egyenletesen koptak, csúszkák, és a munkahenger szépen járt. Új csavarokat is kaptam hozzá ,eddig még egy autónál sem tapasztaltam ilyet.
Ezeket zsírral raktam össze, gondolván,hogy egyszer szét kell szedni.

Bárcsak az előző szerelő is így gondolta volna ,akkor nem lett volna ilyen nehéz kivenni a 4 csavart. Mellesleg jó szarok, olyan vékony a feje,hogy a csillagvillásnak kb. a 1/2-d része tud fogni rajta, és lecsúszik. Ezt az első képen is láthatjátok. (gyárival megegyező 10.9-es)

Ja, és ha lent volt a kerék lefestettem a féktárcsák belsejét ,mert ronda volt.

 
>> Tuning és extraAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2017-11-16

Történt, hogy a fiam meglátott egy képet a régi 156-ról, és kiszúrta rajta a Biscione matricákat. Azt is kitalálta, hogy a V6-ra is kellenek. Egy négyévessel nem állunk le vitatkozni, szóval lettek. :)