Blog

>> EgyébKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2017-09-11

Zotya 164 cartars egy kávé mellett készült műve a fekete digó vasról. A színes ceruzáknak nemnagyon kellett kopni a készítéskor 😁

 
>> EgyébPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2017-09-11

A történet ott kezdődik, hogy a tisztelt NKH-s emberke elírta a műszaki vizsga érvényességét. A német forgalmi 10/2018-as bejegyzését 2017-re értelmezte. A hibát a forgalmiban vettem észre, nem láttam értelmét a reklamációnak, inkább bejelentkeztem.
Reggel hétre vártak minket.
Beálltunk a sorra és minden rendben volt, pár apróságot leszámítva:
- a rendszerbe gyakorlatilag csak az alvázszám volt benne, semmi más. Egy csomó idő telt el az adatok feltöltésével.
- az ODB csati fedelét le kellett szedni, ami nem egyszerű, mert az egyik gyári csavar helyett 6-os csavar van,

A vizsgabiztos megjegyezte hogy a szükséges fékerő kicsivel a maximum alatt van, lehet hogy nincsenek rendesen összekopva a betétek a tárcsával. Fogni, fognak rendesen és szinte egyforma a két oldal.
Végül is nem ügy, a télen úgyis kap újakat.

Fél 9-kor már újra róttuk az utakat. Két évig érvényesek vagyunk :-)

 
>> Szervizantonov // Alfa 147 1.6 TS // 2017-09-11

Rég meg kellett volna ejteni, de csak most jutottunk el oda, hogy rendesen ki legyenek takarítva a kárpitok, mert elég fura foltok voltak rajta. Most gyönyörű.

Ezen kívül kapott új féktárcsákat és betéteket. A bal hátsó nyereg meg volt szorulva, mert valaki rezes zsírral kente be a csuszkákat, ami gyakorlatilag megkötött. A többi helyen csak szimplán nagyon kopott és öreg volt minden.

Mivel az ültetőrugókkal nem volt túlzottan baba barát az autó (feleségem autója), ezért visszatettem a gyári rugóit.

>> Szervizantonov // Alfa 159 1.9 JTDm SW // 2017-09-11

Egy unalmas órámban rámértem a MAP szenzorra, be is igazolódott a gyanúm miszerint légköri nyomás mellett nem 5 volt jön le róla, hanem talán 2. Kicseréltem egy újra, azóta alapjáraton 0-n áll a turbónyomás műszer, más változás nem történt.

Új szimpatikus szokást vett fel az autó, mégpedig azt hogy indításnál miután elengedtem a gombot, azonnal leállt. Ezt olyan 3-4-szer kellett megismételni utána beindult, de mindenféle random hibaüzenetekkel és chenk engine-nel tarkítva. Rádugtam gépre, Fuel pump relay command hibát írt. Nem nagyon tudtam ezzel mit kezdeni, aztán feltűnt, hogy az akksi feszültség 11.9 körül van. Lecsekkoltam multiméterrel is, annyi volt, gyújtás nélkül is. Probáltam indítani, párat tekert aztán se kép se hang. A biztonság kedvéért azért töltöttem az akksira, hogy be tudjam indítani és megnézzem a töltést. Azzal nem volt gond. Új akksit kapott, remélem megszűnik a dolog.

>> EseményBéci Ɨ|ѯ // Alfa 156 6C 2500 // 2017-09-11

Végre (idén először) sikerült elmennünk pihenni kicsit. Mivel az OFF-os családi vasat idő közben eladtuk, értelemszerűen az Ezüst Rókával mentünk. Ehhez kellett a tetőbox, amit az előző bejegyzésben már leírtam. Így már kényelmesen befértünk babakocsistól, egy heti cuccal, még Zolika biciklijét is el tudtam rakni. Hála annak, hogy a gyerekek még nem nehezek és nem mellékesen a Koni lengéscsillapítóknak és az Eibach rugóknak, nem is ült meg a kocsi.
Nagyon szép helyeken jártunk, csak az utak állapota volt borzalmas. Még az egy számjegyű utakon is volta, ahol csak 60-nal mertem menni, annyira hepehupás, kátyús, toldozott-foldozott volt az "út". De túléltük, a kocsi is szépen teljesített. A hegyi szerpentineken egy élmény volt autózni vele.

 
>> SzervizLexlutor // Alfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2017-09-11

Nagyon kavicsos volt ezért csere melett döntöttem. A cserét Itáliai üveges kartás végezte. Nagyon profi módon csinálta, meg voltam elégedve vele. Mivel kicsit hüvös volt féltem nem szárad meg. De megtudtam 3 fokig köt a ragsztó így nincs miért aggódni. Alkalom adtán cseréltem a 2 szélvédő meletti kis takarót is. Már nagyon elálltak.

 
>> EgyébPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2017-09-10

Még csütörtökön sikerült egy bontott rendszámtábla tartót vennem Phon-nál.
Felraktam, pontosan passzol.
A rendszámot csak ideiglenesen ragasztottam fel rá, mert nem volt jó kétoldalas ragasztóm.
Holnap reggel megyünk műszaki vizsgára, nem árt ha fenn van.

 
>> Tuning és extraGyapi Ɨ|ѯ // Alfa 159 2.2 JTS berlina // 2017-09-10

A kígyó régóta várta, hogy felkerülhessen a helyére.

>> Eseménygiacinto // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2017-09-10

Az autó 4hónapja pihen, szomorú, hogy nincs időm foglalkozni vele... :(
Kihoztam, mentem vele egy karikát, lemostam és visszaálltam vele a garázsba.
247350km

 
>> EseményBenz // Alfa 166 2,0 Twin Spark // 2017-09-10

Gondoltunk egyet , hogy az utólsó meleg hétvégén menyünk el egyet kiránulni. Írány Tihany. Túráztunk egyet , kocsikáztunk eyget. király volt. Itt is bebizonyosodott hogy menynit számít , ha a helyén van a vezérlés :D élveztem az út minden percét. jó kis nap volt :)