Blog >> jtd

>> Szervizdr_rock // Alfa 166 2,4 JTD // 2017-11-06

eljött az ideje az újabb olajcserének, muszáj volt megejteni, most talán újabb 10.000 km jön gondtalanul. meg ha már tél, felraktam a 4 új téligumit is.

>> EseményAndrea147 // Alfa 147 1.9 jtd // 2017-08-29

3 év után túl vagyunk az első közös horvátországi nyaraláson. Több mint 1500 km és 6 város.

>> Szervizdr_rock // Alfa 166 2,4 JTD // 2017-05-25

Aut hiszem ebben a hónapban sok törődést kapott már....
Bal első felső lengőkar feladta a harcot, miért is ne a turbócsere utáni héten, nehogy jól érezzem magam. Párban cserélve a jobb oldalival együtt, remélem most megnyugszik...

>> Szervizdr_rock // Alfa 166 2,4 JTD // 2017-05-16

Úgy döntött a TD2503V gyári turbó, hogy távozik az örök vadászmezőkre. Persze hogy itthonról 50 km-re adja fel.... Zalaegerszegig minden szép és jó, körforgalomnál megállok, és ahogy elindulok ikarust megszégyenítő kék füst tör elő a kipufogóból, félre álltam, gyors csekkolás, egyértelmű a diagnózis... pörögtek a lelki szemeim előtt a tízezresek szép sorban. Bátyám hazavontatott, majd szétszedés után egyértelművé vált a helyzet, szerencsére a kipufogó oldalra ment az olaj. Öcsémnek hála, lett rá hamar másik, igaz egy 2,4 jtd lancia lybráról egy IHI RHF5 leömlővel együtt, mert persze az is meg volt repedve, de hát családban marad. Mindez vasárnap reggel történt, este már újra ketyegett a gép. Most tesztidőszak következik, eddigi 100 km alapján jónak tűnik, bízzunk benne, hogy így is marad.

>> Szervizdr_rock // Alfa 166 2,4 JTD // 2017-05-12

Eljött újra a pillanat, kicseréltem hát az olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt és pollenszűrőt, valamint mivel az előző csere óta letelt a 20.000 km, így kapott a drága új gázolajszűrőt is, csakmert megérdemli. Tanulva az előző esetből, nem másnaposan álltam neki, így flottul meglett minden 2 óra alatt egyedul, akna nélkül.

Koppan.

Ott, elöl.

Nem szeretjük.

Szereljük.

>> SzervizAndrea147 // Alfa 147 1.9 jtd // 2016-10-16

2 eve amikor megvettuk az autot, mondta a szerelo, hogy elegge fent van a kuplungom. Mar akkor kezdtem szoktatni magam a gondolathoz, hogy ez bizony cseres lesz es az nem lesz kellemes. Ocsem mondta, hogy o ugy dobna ki belole a kettostomegut, hogy soha nem erne foldet. De ugye ez nem olyan egyszeru. Teltek a honapok mig a vegen minden mas hamarabb lett kicserelve mint a kuplung :D A legutolso olajcsere alkalmaval Burt baratom megijesztett, hogy hangja van a kuplungnak. En felelos szulo reven be eis jelentkeztem egy jo kuplung cserere hozza....Mar ha az lehet jo :D Szeencsere o mar megcsinalta az ovet ezzel az egytomegusitett technikaval, igy batran mertem belevagni En is. Eljott a KUL talalkozo napja, ami nagyon szuper volt, foleg amikor hazaertunk, es meglattam a kocsi helyen levi hatalmas foltot aminek uzemanyag szaga volt. Ennek az lett az eredmenye, hogy par nap elteltevel meg sem alltam Burt garazsaig ahol azt a jo hirt kaptam, hogy ereszt a nagynyomasu. Hurraaa. Ha mar ugy is vittem kuplungozni akkor nem vartam tovabb,legyen megcsinalva az is. Masfel het alatt meg is lett minden. Az uj kuplung vajpuha a hangja kicsit hangosabb lett de nem zavaro. A nagynyomasu felujitas is kimondottan jot tett neki, furgebb is lett.

>> EseményWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2016-12-01

Vigyáztunk rád, vigyáztál ránk, viszlát kis autóm! :-(

Bal hátsó elektromos ablak kapcsolója egy ideje már nem volt az igazi, de most végleg megadta magát. Túrtam kicsit a garázsban és szerencsére találtam is egy kapcsolót.
Gyors próba, ez tökéletesen működik.
Kicseréltem, és az élet megy tovább :-)

>> Szervizdr_rock // Alfa 166 2,4 JTD // 2016-11-17

Elkezdett haldoklani a generátor, néha néha felvillant a töltésjelző. 3 hónapot bírt így ki, mikor az első hideg reggelen nem indult az autó, egyértelmű volt hogy a generátor már nem tudja ellátni a feladatát. kapott egy újat. Nagy nehezen, de sikerült kipasszírozni a régi generátort, igaz nem oldalt a futóműnél, mert ott nem fért ki, akárhogy is forgattam, a futóművet meg nem volt kedvem szétszedni, de szerencsére hátul fölfelé kifért. visszafelé ugyancsak nehezen de sikerült bepasszírozni, van töltés is rendesen.