Blog >> kipufogó

>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2017-06-25

Sajnos egy rossz úton haladva felütés áldozata lettem... eltört a kipufogócsonkom. Vettem egy bontottat, de csak a szerelésnél derült ki, hogy az is kicsit repedt. Szerencsére Bluestrain cartárs tudott segíteni és meghegesztette, így Kazes barátommal rendben meg tudtuk javítani a kicsikémet. Újra szép a hangja Gyulusnak! :)

A gumi tartók elöregedtek, megnyúltak és megrepedeztek. PU-ra cseréltem

>> Szervizmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2017-04-29

Lyukas volt már egy ideje a flexibilis cső a kipufogómban, amitől fura visszhangot kapott az 1.9 Mjet. Külön, univerzális flexi csövet is lehet kapni, de azt el kell vinni kipufogóshoz, aki vagy húzza a száját vagy nem, vagy megégeti az alvázvédőmet vagy sem, de hogy em ingyen vágja ki és varrja a régi helyére, az biztos! Akkor inkább megvettem az egész darabot egyben (1. kép), a munkadíjat megspóroltam, meg a rettegést és beszereltem saját maga. Igazából az egész munka megvolt egy fél óra alatt, sőt még cink spary-vel körbe is fújtam az utángyártottat (2. kép), hogy a hegesztéseknél se kezdje ki hamar a rozsda, miután hallomásból rémtörténetekkel álmodtam :D Kapott előre / hátra új tömítéseket is.
Ezzel a darabbal most kifejezetten jobb lett a (ki)"nézése, meg a járása" is halkabb! ;)
(3. kép)

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-04-01

Úgy indult a dolog, hogy már két éve lefújtam feketére a hátsó dob végét, de már elég jól elkezdte ledobálni magáról a festéket. Gondoltam javítom a problémát, hát alánéztem és megláttam, hogy a csőnek a tartókonzolja is elengedte magát, meg a dob oldala is rendesen végig van korrodálva. Tegnap javítottam a tartókonzolt, ma pedig a kipufogó dobot apukám segítségével. A lyukas dobról képet nem készítettem de mellé raktam a lemezt amit kivágtam belőle egy kép erejéig.
Kipróbáltam az autót a hátsó dob nélkül, alapjáraton egész kellemes hangja van, egy rövid ideig még menet közben is úgy éreztem, hogy tök jó a hangja, de egy 10km után már inkább idegesítőnek éreztem...

>> Tuning és extraHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2017-03-27

Sajnos egy ideje már hallani lehetett,hogy kifúj a hátsó dob és a napokban már csörgött zörgött alatta így körbe néztem mi a kínálat.Mielőtt újat rendeltem volna szerencsére találtam a FB. Adok-veszek csoportban egy Ragazzon full saválló dobot. Németh Ákosnak innen is köszönöm nagyon korrekt volt.Már pénteken fel is adta ma reggel már nálam volt. Délután fel is került! Nekem nagyon tetszik és ez tényleg örök életű lesz. A régi szörnyű állapotban volt,

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa 147 1.9 JTD 8V Distinctive // 2016-12-16

Már régóta bántotta a szemem a 147-es hátsó kipufogódobja és a kipufogóvége. Nem is értem minek kell egy ekkor hátsó dobot tervezni, ami kilóg a lökhárító alól. Nem volt mit tenni, kidobtuk alóla a hátsó dobot és kapott egy szép ovál krómvéget. A hangja egy kicsit sportosabb lett és a látvány magáért beszél. :-)

>> Esemény156er // Alfa 159 SW 2.0 JTDm ti // 2016-10-31

Napokban felkerültek a korábban beszerzett kipufogó dobok. Egy 2,4-es 159-ről érkeztek.
Minden kellékével együtt.
Képek hamarosan.

>> SzervizBuksi // Alfa 155 2.0 8V Twin Spark QV :) // 2016-09-28

Augusztusban, nyaraláskor Hévízre érve hallottam, hogy hangosabb lett az autó. Alá kukkantottam és láttam, hogy a középső dobból kirohadt a cső. Illetve már csak a lehelet tartotta. Aztán másnap menet közben megszűnt ez a lehelet is, még jó, hogy előző nap feldrótoztam a csövet és nem lett nagyobb baj. Mivel az autó nincs napi használatban, csak most jutottam el odáig, hogy megcsináltassam. Sokat gondolkodtam, keresgéltem a neten, hallgattam meg a tapasztalatokat arról, hogy kire is bízzam ezt a feladatot. Végül is a Dinamit kipufogó csapatára esett a választásom. Nem csalódtam, nagyon meg vagyok elégedve velük és a munkájukkal is. Gyorsak, nagyon segítőkészek, türelmesen végighallgatták a hülye kérdéseimet, azt hogy mit szeretnék, aztán mindent elmondtak a kipufogóról, hogy mit miért érdemes és mit miért nem. Leinvitáltak az aknába, az átvizsgálás közben nem fikázták az autót, egy rossz szavuk nem volt! Ott egyből adtak egy árajánlatot és amikor elkészültek fillérre pontosan annyit fizettem. Se többet se kevesebbet. Szóval másnap vittem vissza az autót és hagytam is ott, viszont délután már mehettem is érte. Nagyon szép munkát végeztek és 1,5 év garanciát vállalnak rá. Elmondásuk szerint 5-6 évig nem kell foglalkoznom a kipufogó rendszerrel. Remélem így is lesz. :-)
Cseréltettem a flexi csövet (ez még a gyári volt), tulajdonképpen a katalizátortól hátrafelé az autó legvégéig minden újra cserélődött. Szóval a katalizátor után lett egy kisebb közép dob, után következik egy gázgyorsító és végül a hátsó dob. :-)
Kinézetre szép, hangra halk, alapjáraton egy kis és nem zavaró mormogással. :-)

>> SzervizRicoe156 // Alfa 156 1.6 TS 16V Progression // 2016-09-09

Cserélve lett a középdob mert a végét járta.
Cuccos: 16.200ft
Support: 12k

Km: 170294

>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2016-09-05

Kilyukadt a hátsó kipufogó dobom, cseréltem egy alig használtra. Új tartógumikat is kapott. :)