Blog >> kipufogó >> hátsó

>> Tuning és extraShadin // Alfa 159 2.0 JTDm SW Ti // 2015-11-30

Mivel az utángyártott dob vége nem tetszett és a régié pedig jó állapotban volt elmentem a Proex-hez és átrakattam. Majdnem gyári a kipufogó, mindösszesen 22.000Ft-ért.

1-2. kép az utáncsártott vég
3. képen a tesók
4-6. a visszarakott régi vég

>> SzervizShadin // Alfa 159 2.0 JTDm SW Ti // 2015-11-21

Utángyártott kipufogó felszerelve, minimális flexelés volt szükséges. Bár a vég csak 70-es és hosszabb is mint a gyári Ti, de egész vállalható. Azért fog kapni egy méltó 80-as véget hamarosan. Vagy átteszem a régiről...

>> SzervizShadin // Alfa 159 2.0 JTDm SW Ti // 2015-11-11

Egy kis esti szerelés mindig jól esik :-)
Miután már vállalhatatlan hangja volt és nem érkezik a német csere dob, leszedtem a dobot, lehántoltam a tetejéről a lemezt. És mint aki jól végezte dolgát, vissza is tettem, remélve, hogy elhallgat. Nem hallgatott el. Belül is szét volt esve, bár ha ráztam, nem zörgött :-( Tehát újra levettem és most dob nélkül vagyok. Halkan.

Poén, hogy a korábban írt kulturálatlan alapjáratnak nyoma sincs dob nélkül, kaszni nem rezonál be...

Négy éves autó az Isten áldja...

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2012-03-24

A hátsó dob elengedte magát a csőről, ami már egyébként is csereérett volt, mármint a cső és a dob is. Kipufogó klinikára vonultunk, ahol legyártottak helyszínen minden elemet; kiváló hely a Fogarasi úton, csak ajánlani tudom. Végül középső dobot is cseréltük. Gyönyörű lett az egész, és mindössze 70 percig tartott. Króm véget nem tettünk rá egyelőre, majd talán később.

>> Tuning és extraHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-05-26

Ma végre felkerült a Dinamiték által gyártott egyedi sport hátsó dob, a már korábban megvásárolt végeimmel. Nagyon jól fog festeni az új lökössel, addig is viszont kaptam egy "cserevéget", hogy ne keljen vágni a mostani lökösbe. Ha elkészül, lesz két lökhárítóm, és hozzá két végem, bármikor visszaállíthatom a gyári állapotokat. :) Addig is van 1,5 év garanciám...
Nagyon rendesek voltak, és valóban szinte hangja sincs (1200 és 1800-as fordulat közt ad ki hangot, afelett átveszi a motor a karmesteri pálcát:), autópályán nem fogok megőrülni, mint az elmúlt 12 napban... :)
Emellett ma biztossá vált, hogy a hátsó lökhárítóval felkerül majd még valami az autóra, de erről majd csak akkor. :)

>> EseményHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-03-21

Ma elmentem Dunakeszire, és végre elhoztam a kipufogó véget, ami még szebb mint vártam. :) Króm, rozsdamentes acél, és még perforált is, bár ez még mindig nem teljesen tiszta miért jó, de jó. :D Képet sajnos nem tudtam róla készíteni, mert összesen kb. 20 percig volt nálam, már adtam is le a műanyagozás miatt, szóval itt van digitális verzióban. :)
Ha már ott jártam elvittem FanatX-es kontakt emberemhez, Dávid lakásához a lököst, jövő héten neki is esnek remélhetőleg. :) Visszafelé pont jókor csörgött, Váci úton egy balossal már ott is voltam az angyalföldi műhelyüknél, és mindent megbeszéltünk. Volt néhány tervem, végül született egy olyan megoldás, amire eddig nem is gondoltam, de mindent visz! Nagyon jó lesz, már alig várom. :)