Blog >> küszöb

Végre felkerültek a helyükre a küszöb spoiler-ek is ;)

Nagyon jó áron felajánlották és nem lehetett kihagyni, idővel majd felkerül de ez most még kicsit várat magára

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2014-01-27

Régóta vadásztam küszöböket, két félére hajtottam, az egyik a gyári 16v volt, ami hátul kiszélesedik, a másik fajta a kocka 1.7qv küszöbje. Sikerült szert tenni egy szett kocka qv-ról valóra:) Eredetileg csak a hátsó részét akartam felrakni, azzal az első résszel, ami rajta volt, de mivel makulátlan műanyagot nem vágok meg, ezért az első részével került föl. A hátsó részt valami itthon talált feketével fújtam le, h nagyjából lássam, h milyen lesz, de közben derült ki, h csak szettben tudom föltenni. A matériáért köszönet Pb_-nek

>> Tuning és extraszasza81 // Alfa 156 2.4 JTD // 2014-01-15

Végre felkerültek a kötelező elemek, és egy kis extra is a küszöbre. Nem nagy dolgok, de még büszkébbé tesznek :)

mod.: Ja igen, kicsit koszos is szegény. :(

>> Szervizmesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2013-05-21

A küszöb jobb hátsó sárvédőívén előjött az Alfa 156 típushiba. Felpúposodott a fém a fényezés latt, így műtétre került sor. De mielőtt megejthettük volna ezt, egy kollégám bele nyitotta a parkolóban az autóját a kerékívbe :'(.

Így a 'kellemest' összekötve a muszájjal, egyszerre lett kész mind a két munka. Lakatolás (25e) és fényezés (22e) igen profi lett! Sem külső küszöb, sem hátsó sárvédő ív nem kapható, az egészet a lakatosra kell bízni. A küszöb fényezés után ki lett fújva szintetikus viasszal.

Utána kapott az autó egy full polírozást, de azt már a szaki haverommal együtt csináltuk reggel 9-től délután ötig. Most csillog-villog az öreglány, mintha bálba készülne. Na majd, Alfacitybe mutogathatja magát! :)

>> Tuning és extraGábor79 // Alfa 159 1,9 SW, 150LE, Automata // 2013-05-13

Péntekre meglett a küszöb spoiler fényezése, így azt terveztem, hogy szombaton délután fel is tesszük. Vasránapig pihen (a ragasztás), aztán lehet menni... hát nem így történt. Elég nehéz fúrni az autó alját, különösen, ha nem minőségi fúrószárat használ az ember :-/ Eltört egy pár db, annyi, hogy el is fogyott... így legalább 1 hétig halasztva van a projekt. Viszont ez elején és a hátulján odafogattuk, illetve felül is odaragasztottam átmenetileg, hogy tudjak néhány képet készíteni...
Folyt köv. 1-2 hét múlva (ha lesz időm, és jó lesz az idő).

Update: felkerült... nagyon király!!!

Tavaly, az alváz felújítása során eltörték a bal hátsó ajtónál lévő műanyag küszöböt. A héten vettem egyet, ma kicseréltem, plusz kiporszívóztam és leápoltam a belsőt is.

>> AutóápolásPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2013-02-27

Múlt hét pénteken (02.22) kész lett a fényezésem. Újra régi fényében pompázik. A festés minőségével meg vagyok elégedve, de a kavicsfóliát és a 159 típus jelzést nem jól ragasztották fel. Az újak megrendelve, jövő héten vissza megyek és kicserélik. Tegnap vettem fémbetétes küszöb burkolatot is amit ma beszereltem. Egész más lett így az összkép. Már régen szerettem volna, most az elhatározást tett követte. Ezenkívül beszereztem a leendő jobbos kipufogóhoz a felfüggesztő gumikat is.

Tegnap délután hazahoztam az Alfát. Az alvázat szépen megcsinálták, gyári állapotra lett visszaállítva. Ha megkapom a képeket a végső fázisokról, feltöltöm őket.
Ki lett cserélve a rezonátor is. Az első képen a régi látható, egyszerű megoldás volt a szétvágása a levételre, a miértje és az állapota szerintem sokmindent elmond.
Maradandó sérülés az összerakásnál; egy törött bal hátsó küszöbműanyag.
Azon gondolkoztunk, hogy mitől rohadhatott így szét az alja, vagyis a legjobban azok a pontok, illetve a kis fülek, amik a becsorgott víz "leeresztésére" szolgálnak. Nem jöttünk rá, viszont abban azonnal meg tudtunk egyezni, hogy ezeket meg kell szüntetni. Csak nem gázolok bele folyókba, és az árvízkár sem fenyeget. Az ital fogyasztása, kiöntése az utastérben viszont csúnya összeveszéseket fog eredményezni a jövőben! :)
Összességében korrekt munkát végeztek rajta, nagyon hiányzott ebben az egy hónapban az autóm de úgy érzem, hogy ezzel most nagyon sokat hosszabbítottam az élettartamán.
Örülünk.
Km.: 206.518

Lassan végéhez ér a munka. Ma is megnéztem, hogy hogy áll a javítás. A motorháztető lecsiszolva, küszöbök lecsiszolva, padló javítva. A rücsizés van hátra és a fújás. Hazahoztam a pajzsot, nemsokára kicserélem az emblémát.
Vasárnap jövünk haza.