Blog >> váltó >> elosztó

>> SzervizGábor156 // Alfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2011-06-19

A balatoni kitérőm szerencsére rövidre sikerült.
Az Autó volt pécsen a szervízben. A váltót megjavították sajnos pontosan nem tudom mi volt a baj mert nem voltam itthon de valami műanyag dolog törött el.

Ablakmosóhoz vettem elosztót és visszafolyás gátló kütyüt mert sajnos eredetit nem sikerült szerezni. Be is szereltem. Nem volt valami künnyű de én élveztem mert imáok szerelni :)

De sajna a szerelő új hibát is észrevett. Ingadozott az alapjárat megkérdeztük mi lehet ez. Megnézte azt is kiderült, hogy a motor falsh levegőt kap. Azt most úgy oldotta meg, hogy körbetekerte valami ragasztóval ahol kaphatott még +levegőt. Idővel az is meg lesz csináltatva rendesen;)

De lényeg a lényeg nagyon jól megy az autó imádom, alig bírok kiszállni belőle:D

>> EseményGábor156 // Alfa 156 2.0 16V Twin Spark // 2011-06-09

Egy ideje rájöttem, hogy az ablakmosó nem működik a legjobban ezért egy alfás barátommal neki is estünk. Hiba meglett az y elosztón azon a kis lyukon jön ki az összes folyadék nem pedig ahol kéne, szóval ezt is felírtam a kis listámra.

Ma viszont bekövetkezett a katasztrófa. Napi első elindulás bepattanok a kocsiba kuplung, próbálom megvizslantani a szokásos jobra balra mozgatással a váltót hogy üresbe vagyok-e de ez mindent csinált csak nem mozgott rendesen. Akár hol sikerül betennem sebességbe csak előrefelé megy. Nem lehet túl nagy probléma mert lehet érezni, hogy a sebesség váltó kar mozog de kb. annyira mint egy fakanál a kondérba. "Sajnos" most elutazom a balatonra és csak augusztus végén érek haza ezért addig pihen a kicsike.

Szóval a nyár végi tervek :
-váltó szervíz
-kerékösszetartás beállítás
-y elosztó cseréje