Blog >> vezeték

Meguntam az évenkénti toldozgatást-foltozgatást mindig másik vezeték szakadt el most éppen a tolató lámpa nem funkcionált. Megrendeltem a javítókészletet de a végén a forrasztás mellett döntöttem nem bíztam a csatlakozó hüvelyekben. A bal oldali mind a 13 vezetéket kicseréltem a végén zsugorcsővel és bandázsszallaggal fixáltam. A bele toldott vezetékek hidegben is rugalmasak, hajlékonyak maradnak remélem ezzel letudva ez a típus hiba.

>> SzervizNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-06-08

A minap kigyulladt a motor kontroll lámpa. Elvittem szerelőhöz, gépre dugtuk (beszart a lambdaszonda), a szerelő meg észrevette, hogy a turbó csatlakozó két vékony vezetéken lóg. Megrágta az idő vas foga. Kerestem egy villanyos embert, aki gyorsan megcsinálja. Gyorsan megcsinálta.

Már régóta halogatom, ma megcsináltam:
1. A csomagtartó fedélbe vezető vezetékeket még valaki az előző tulajoknál eléggé primitív módon toldotta meg. (Kérdés, hogy miért vágták el?) Sorkapoccsal volt összetoldva és Powertape szalaggal "leszigetelve". A ragasztót elég nehéz volt leszedni a vezetékekről, csak féktisztítóval jött le. Forrasztás után kapott zsugorcsövet és szigetelő szalagot.
2. Anno a motoros antenna beszerelésekor be kellett tennem az antennához adott teljes kábelt, mert csak így stimmeltek a csatlakozók. Ez kb. másfél méter plusz antennakábelt jelentett. Ma átszereltem a csatlakozót, így elvileg jobb lesz a vétel. Majd kiderül.

A jobbos tolatólámpám nem világított, a balos meg néha akkor is, amikor nem kellett volna. :)
Az gyorsan kiderült, hogy nem az izzó a ludas, így maradt a szokásos kábelcsere. Természetesen a gégecsőben el volt törve a kábel.

>> EseményÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2008-11-22

Az utóbbi pár hétben többször előfordult, hogy a műszerfal lehalt. Csak 1-2 percre maximum. Ez azzal jár, hogy a műszerek nem jeleznek, világítás nincsen, csupán a töltés vészjelző világít. Egy vezeték lehet sérült...
Pár napja ismét jelentkezett a dolog, de most ez azzal járt, hogy kimaradt vagy 30-40 km az órából. Ez nagyon bosszant, pláne, hogy így a precíz könyvelési rendszeremben fals adatok szerepelnek majd. Mindegy, ez van, a hibát meg megpróbálom kideríteni és javítani. Manualt már megnéztem, gyanakszom is az egyik fekete zsinegre. ;-)