Blog >> ülésfűtés

>> Tuning és extraPZ147 // Alfa 147 1.6 TS // 2018-01-13

Karácsonyra öcséméktől egy univerzális ülésfűtést kaptam, amit a karácsonyi fáradalmak :) után segítségükkel beépítettünk a vezető oldali ülésbe.
Kicsit féltem, hogy szedem le a bőrülés huzatot úgy hogy utána össze tudjam rakni újra, de nem volt vészes, bár így is 5 óra hosszáig tartott a művelet a bekábelezéssel együtt.

Kábel bekötés:
- A küszöbben és a padló szövet alatt vannak elvezetve a kábelek
- A biztosíték táblában megkerestem az ülésfűtés eredeti biztosítékát, ide forrasztottam a pozitív tápot
- A negatív a biztosíték tábla alatti negatív gyűjtőhöz lett rögzítve

Fűtőpárnák és kapcsoló:
- Ülés kiszed
- Az ülés mechanikát szét kell bontani
- Az üléshuzat csak be van feszítve egy fém perem mögé ezt egy kis csavarhúzóval szépen ki lehet pattintgatni
- Minden ülés hajlatban van egy drótszál ezeket ki kell bújtatni hogy jól be lehessen nyúlni a huzat alá
- Méretre kell vágni a fűtőpárnát majd be kell ragasztani a huzat alá
- Ezeket az ülő és hát részen is el kell játszani
- A kapcsoló a gyári helyére került
- Így az ülésből már 4 csatlakozó lóg ki, a légzsák csatlakozóval együtt

Miután visszaszereltük az ülést, még elrendeztem a kábeleket, hogy az ülés előre-hátra állítását ne befolyásolják a kábelek.

Bekapcsolás után körülbelül 3 perc után érezhető a működése, a bőrön egy kicsit lassabban ér át a meleg :), de így is király.
Ennek örömére meg is rendeltem az anyósülésbe is egyet, ne maradjon már ki. :)

>> Tuning és extrapinyti // Alfa 156 Sportwagon 1.9JTD // 2017-09-23

A hónap elején kétnapos villanyautó oktatáson kellett részt vennem, melyre kivételesen céges tesztautóval mentem, így remek alkalom nyílt az Alfa belterének apró csinosítgatására. Mindkét első ülésben az idő, és a több mint 300 000 megtett kilométer martalékává váltak az oldaltömések, így az indulás előtti nap parkolópályára tettem a gépet, és kiürítettem a belteret. Az egész hóbelevancot kollégám Traficjával elvittem egy kis renoválásra, a hozzá nem férhető helyekről pedig végre ki tudtam takarítani az évek folyamán felgyülemlett mocskot. Az üléseket ahol szükséges volt újratömték, a kormánykereket pedig bebőröztettem a már ismert emberrel. Nem lett olyan, mint anno az E46-é, a perforált rész is lemaradt róla (pont nem volt olyan anyaga, heteket meg nem tudtam várni), ettől függetlenül nagyon jó a fogása, és feldobja belteret. Örültem is a végre vállalható beltérben eltöltött minden percnek, egészen addig, míg az utóbbi napok egyik nagyobb esőzése után ismét vészjósló foltok jelentek a tetőkárpit hátsó részén. Világos volt, hogy most már nem a korábban vízhatlanná tett tetőablak lesz a ludas, így figyelmem a tetőantennára irányult. Lebontva a tetőkárpitot a csomagtartó felől gyanúm beigazolódni látszott: vízcseppek, folyásnyomok, és egy még mindig nedves elvízkövesedett antennát rögzítő anya jelezte, hogy jó helyen keresgélek. A tetőablaknál már bevált szilóval (persze nem ecetsavas, hanem fekete RTV szilikon) jól aládolgoztam, s telenyomtam az antenna talpat is, hogy azon keresztül se kerülhessen nedvesség az utastérbe. Azóta volt eső, és autómosás is, hogy kiderülhessen ha baj van, de - lekopogom - úgy néz ki végre teljesen inkontinens a tetőlemez. Aztán, hogy szégyen, vagy sem, de a már fentebb említett kárpitosmunkának köszönhetően esett csak le így fél évvel a vásárlás után, hogy nem véletlenül vannak ott azok a ledek az ülések oldalán, ugyanis gyárilag fűthető mindkettő. Elbeszélgetnék avval az olasz mérnökkel, aki meghatározta a fűtéskapcsolók helyét fittyet hányva az ergonómia legapróbb csírájára is - a belső sínnél teljesen láthatatlan módon előrefelé néznek. Ha nem szedem ki az üléseket, a helyükön soha nem találtam volna meg őket. Mivel a világ egyik legjobb dolgának tartom, nagyon megörültem, de sajnos csak az anyósoldali működött. Ha már van, s jön a tél, kell hogy működjön mindkettő, így pénteken ismét szét lett borítva a vezetőülés, s kicserélték benne a fűtőpárnákat. Nagyon jó lett, így már tényleg csak az alvázvédelem van hátra, mielőtt beköszönt a tél...

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2015-04-10

Nem most történt, hanem még a tél vége körül.
Szereltem be az ülésfűtést, pár hét teszt üzem után, amikor úgy láttam minden rendben, akkor összeraktam a belsejét, aham, de az utolsó csavar betekerése után jöttek a gondok...semmi nem működött.
Irányjelző, konzol, tükrök, szellőztetés, ablaktörlők...szétszedtem az egész konzolt, hogy mi a rák okozhatja a hibát...relék, stb, stb. Nagy biztik a motortérben, de semmi...elkezdtem kiszedni az összes biztosítékot a kormány alatt és találtam egy szaros 7.5 A-es jelöletlen biztit, ami miatt semmi nem működött a kocsiban. Ez jól megszívatott. Vicc volt az egész.

>> Tuning és extraViktor85 // Alfa Spider / GTV 2.0 Twin Spark // 2014-11-16

KEETEC CSH1 utólagos ülésfűtés beépítése az első ülésekbe.

111500 km

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2014-04-15

Már egy ideje húztam halasztottam, de most végre sort kerítettem a bal első kerékcsapágy cseréjére. Szörnyen búgott már tél óta. A jobb elsőt még 28 ezer kilométernél cserélték, a stabilizátor rúddal együtt (ezeket még garanciálisan).

Nagyon kopogott a futóművem is, a diagnózis: stabilizátor rúd... szerencsére elég volt csak a szilenteket cserélni rajta, így ezt választottam. A jó hír, hogy a lengőkaroknak semmi bajuk. Kapott egy futóműbeállítást is, ismét kifogástalan futóművel állok neki a nyári szezonnak.

Íme az összesített lista:

- bal első kerékcsapágy cseréje
- stabilizátor rúd szilentek cseréje
- futóműbeállítás
- helyzetjelző izzó csere
- jobb első ülésfűtés kapcsoló cseréje (megint...)

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2013-12-17

Háháhá! :-) Megérkezett az ülésfűtés előre. Hamarosan frissítem a blogot, mert az J1 ülés már otthon pihen egy ideje. A héten neki pergek és bombázok mindent szét! De jó lesz! Lehet tanuló pénz rámegy a bőr leszedésére. :-D Mondjuk szarom le, akkor megy vissza a plüss garnitúra. Utálom ezt a bőrt.

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2013-11-10

Szét kellett borítani az autót. Több okból is. Az elsőt látni az első képen. Valami állat szétbarmolt mindent. Szétcincálta az olajos doboz címkéjét és a remote kábelem. Emiatt a mély ládám nem akart működni.
A másik, hogy a hátsó ülés támlája rosszul volt visszarakva (???) és a harmadik z ülésfűtést ideje rendbe rakni.
Amíg a bőrben a fűtést megcsinálom, addig a plüss ülést a J1re visszarakom. Rendeltem carbon szálas ülésfűtést, nincs kedvem a gyárival játszadozni. Ideje felfrissíteni. Kap egy nagyobb takarítást is majd az ülés. Meg természetesen az egész kocsi belseje. Mert, amit művelt a Gyuszó állatka...az tűrhetetlen. :-) Elkapom bezárom a ketrecbe otthon...
folytatása következik

>> Tuning és extraFairlane // Alfa GT 1.9 JTDm 16v Distinctive // 2013-10-06

Sikerült szert tenni egy garnitúra piros cérnával varrt blackline bőr ülésre :)
Beszerelés előtt kapott (kaptam?) ülésfűtést is.

>> Tuning és extraIstván002 // Alfa 146 1.6 boxer // 2013-04-24

Bekerült az ülésfűtés kapcsolója. Fontos, mert az ülés is átalakul és az bizony hideg lesz télen.
Érdekesség, hogy a számok csak akkor világítanak amikor működik a fűtés.

>> Tuning és extraBFMSE // Alfa 147 1.9 Mjet Black Line // 2012-11-24

Ebben az alfában nem volt gyárilag ülésfűtés, de mivel textil huzatos ülései vannak, azt gondoltam, hogy ez nem fog hiányozni. Tévedtem.
Sokat gondolkodtam azon, hogy mit csináljak. Vegyek egy komplett ülésgarnitúrát ami fűthető és akkor egy szép gyári megoldásom van, vagy tegyek bele egy utólagos ülésfűtést. Mivel a mostani kárpit nagyon tetszett, nem szívesen cseréltem volna le és mindenképpen olcsóbban is jövök ki, ha utólagos ülésfűtést építek be. Ráadásul az utólagos fűtés 2 fokozatú szemben a gyárival, ami csak egy. Mindezek tükrében az utólag beszerelhető ülésfűtés jobb megoldásnak tűnt ezért azt választottam.
A két első ülés lett fűthető. A kárpit alá kellett beépíteni, két fokozatban állítható. 1-es fokozatban 36 fokon tartja az ülést míg 2-es fokozatban 45 fokra fűti fel. A kapcsoló a gyári helyen, az ülés oldalán található.
Nagyon kellemes érzés amikor télen az ülés 1-2 perc alatt testmeleg lesz. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az extra felszerelést. Aki szeret barkácsolni, az otthon is be tudja szerelni, de sok szervizben is elvállalják a beépítést.