Blog >> festés

>> SzervizFairlane // Alfa 155 1.8 TS, 8V // 2011-04-26

Ja, ha már bőrfestés, akkor az ülések világos pókhálósra kopott részei is kaptak egy kis feketét. Javított, de azért sajna vannak csereérett részek, pláne a sofőrülésen....

Száradás után az egészet átdolgoztam terpentinben feloldott echte originál méhviasszal. Fényéveket puhított rajta...

>> SzervizFairlane // Alfa 155 1.8 TS, 8V // 2011-04-26

Gondoltam egy merészt, és újrafestettem a kormányt.

Kellékek:
- Bőrfesték (cipőkellékes-bőrös boltból)
- Foltbenzin (festékbolt)
- Kompresszor és megfelelően finom szórópisztoly.

Elég hülye anyag ez a bőrfesték, ecsettel, szivaccsal festve csíkoz. Kevés kell belőle egyszerre, ha nem hangyahajszálnyi vastag réteget visz fel az ember, megfolyik. Meglehetősen híg anyag...

A kormányt leszedés után finoman megcsiszoltam acélgyapottal meg vízpapírral ott, ahol ki volt érdesedve. Eztán benzines zsírtalanítás, majd több réteg festék óvatos fújása, pár órás száradási időközzel. Pár nap múlva bőrápoló gazdagon.


Egész jó lett, egyelőre tartósnak is tűnik, és nem fog ;)

Első három kép bifór, a maradék három áftör :)

>> Tuning és extraHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-04-26

Ma (04.24.) végre az összes nyári gumi felkerült a helyére (tegnap a sötétség miatt csak egyik oldal lett kész...:), féknyergek szépen lefestve. :) Képek kedden, amikor is végre újra csatlakoztatni tudom a telefonom egy számítógéphez, addig még vár ránk egy gumis is, hogy azért átnézze a gumikat minden rendben van-e velük. (Bal elsőnek olyan gumit tettünk először fel, amiben a plusz súlyok elértek valamit, átcseréltük, de remélhetőleg ez lesz uccsó nyár a gumiknak és a felninek is...)
5.5 mm-es a futófelület minden gumin (2007.decemberiek), így jövőre szeretném őket lecserélni. Jót tett neki a keddi centírozás (04.26.), mert volt kis gond a súlyok helyével, nyár végig nem lesz gond, addig jók és szépek, aztán jövőre jön az új felni! :) Addig is a nagy utazás végeztével is kapott jó nagy takarítást (mosás, porszívózás...:)

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2011-04-06

Szerencsére a kocsival együtt vonóhorgot is kaptam, aminek a kerékpárszállítás miatt örülök :) (meg egy kis plusz védelem hátra ugye). Nagyon jó kis Thule vonóhorgos kerékpárszállítót lehet kapni, tervezem egy olyan beszerzését.

Azonban a vonóhorog a kocsin hát finoman szólva optikailag nem a legszebb látvány volt eddig :) Nem rozsdás, inkább nagyon piszkos és korrodált állapotban volt. Úgy voltam vele, hogy legyen az is szép. Úgyhogy fúrógépes csapos lamellás koronggal lecsiszoltam amennyire csak tudtam (egy két részhez nem fértem hozzá, de nem baj, a golyó pl. elég szép lett), majd matt fekete festékszóróval lefestettem több rétegben. Nekem nagyon tetszik az eredmény, a képek a folyamatról lentebb láthatóak :)

>> Egyébmesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2010-05-27

Nagyon nem tetszett a jó pár hetes féktárcsa, ha kis eső esett, rögtön megjelentek a barna pöttyök :( Biztos nem véletlen volt occó ...
Vettem MOTIP hőálló spray-t, kimaszkoltam 16,5 cm körrel és lefújtam a hátsó tárcsát. Az elsőre nem jutott idő, mert megint zuhogott. Majd legközelebb.

>> EgyébFerko // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2010-03-19

Elvittem a GTA felniket lefestetni, mert volt rajta egy két kisebb hiba. Marha pöpec lett. A hibák kijavításra kerültek, a szín maradt olyan, amlyen volt. Már nagyon várom, hogy jó idő legyen ás felkerüljenek az autóra. :-))
Fényképeket nem tudtam csinálni, de majd pótolom.:-))

>> AutóápolásÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2009-11-14

Eszembe jutott, hogy nyáron nem rögzítettem itt, hogy a tavaly vett festékből még maradt, így pár karcolást sikerült szépen javítanom a lökhárítókon. Fene tudja, hogyan keletkeznek, talán ágak, talán más potyogó dolgok teszik ezeket a pici sérüléseket. Jó, volt egy nagyobb folt az elsőn bal oldalt, azt én húztam meg a garázsban. Szépen befedtem azt is. És még mindig maradt egy pici festék. :)

>> AutóápolásB-la Ÿ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2009-05-23

Kész lett a vas festése. K-pack a Selenia Rally-n készültek

>> AutóápolásB-la Ÿ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2009-05-17

Jövő héten megy a vas festőhöz. A lökös és a motorháztető lesz lefújva a kavicsok miatt és 1-2 balfasz miatt... Pár kép is van,hogy milyen volt.

>> SzervizGiorgio145 // Alfa 145 1,4 Twinspark // 2008-11-16

Materialban elém tolatott egy állat, én meg reflexből elrántottam jobbra, ott meg fal volt és a sárvédőm meg a lökhárítóm bánta pontosabban csak a festés.
Végre kész és gyönyörű ismét!
Köszi Kazy! :)
km állás:134100