Blog >> kumho

>> SzervizBéci Ɨ|ѯ // Alfa 156 6C 2500 // 2018-03-30

A héten felrakattam a nyári felniket. Kisúlyozták és mehettek fel a helyükre. Ma reggel végre sikerült lemosnom is, már nagyon koszos volt szegény.

Ezek a mosások mindig jó alkalmat biztosítanak arra, hogy alaposabban átnézzem az autót, sajnos meg kellett állapítsam, hogy a küszöbök vége és a hátsó kerékjárati ívek pereme már el kezdett rozsdásodni. Elég nagy dilemmában vagyok ezzel kapcsolatban. Már régóta tervben van, hogy teljesen átfényeztetem és rendbe rakatom a kasznit, de itt Szófiában egyelőre nem találtam olyat, akire nyugodt szívvel rá merném bízni. Probléma továbbá, hogy nem mindig tudom védett helyen (kocsibeálló) tartani és a helyiek elég lazán veszik ezt a parkolás dolgot, már így is szinte minden oldala meg van karcolva Ezüst rókának. Ha az új fényezéssel történne ilyen, akkor tökön is szúrnám magam. A másik lehetőség, hogy ha majd hazamegyünk egyszer akkor rakatom rendben, otthon lenne garázs is neki. Csak nem tudom, hogy addig a rozsda nem fog-e vészesen elterjedni. Szóval most agyalok...

>> Egyébpedrobaa // Alfa GT 1.9 JTD Distinctive // 2016-04-16

A jó idő beköszöntével eljött minden nyári gumi nélküli autós rémálma, a gumivásárlás...
Az utóbbi évek használtgumi vásárlásai ráébresztettek, hogy az csakis rövidtávú megoldás lehet, így új gumi vásárlásra adtam a fejem. Hosszas böngészés, teszt olvasgatás és agyalás után a Kumho Ecsta Le Sport (225/45 R17) mellett döntöttem, mely jó megoldásnak tűnik, elfogadható áron.
Kiváncsi leszek, hogy a szezon végén milyen állapotot mutatnak majd. Most 379.000 van az órában, előzetes számításaim szerint ez legalább 10-12k-val hosszabb lesz őszre.
Ahogy megkaptam, fel is szereltettem... :)

>> Szervizmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2016-03-31

Sajnos a GoodYear és Firestone merevített oldalfalú gumijaimból az egyik belső felén szálszakadás, a másik tengelyen egy lemezcsavar okozta szakadás miatt idő előtt cserélnem kellett. A GT tali előtt 3 nappal jól jött! Gyorsan rendeltem az interneten egy szett KUMHO ECSTA gumit. Tök jól működik a rendszer Magyarországon, hiába rendelsz egy szett gumit, időpontot nem kapsz hozzá, hogy fel is szereltesd. Sajnos mindenütt "Már csak a jövő hétre tudnám elvállalni" szöveggel ráztak le, míg találtam egy helyet, ahol épp nem érkezett meg az időpontra a kliens, pár perc várakozást követően telefonon jelezte, hogy késni fog, mire a guis meg, hogy akkor már ne is jöjjön és beálltam, s megtörtént a csere, némi plusz Ktg. ellenében, azonnal :D

>> Egyébkiko // Alfa 156 2.0 JTS sport pack // 2013-05-16

Feltettem a nyári garniturát is, nem volt olcsó, de megérte.
Kumho Ecsta Le Sport XL 225/45 R17 Y :)
nyárigumi ujabb 6évre kipipálva.
2 hete h fennvan de jo féle, csak még nem kopott be annyira.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-03-19

Tegnap rendeltem meg a nyári gumikat, és ma már itt is vannak. Meglepett a gyorsaság. :-) Mindenesetre köszönet Erhardnak a kontaktért! :-)
Nos, a gumikról pár szó:
Kumho Ecsta Supra 712-es gumik, 215/45 ZR17 87W méretben. Kellemes összegért sikerült hozzájutni. 16500 Ft/db áron jöttek Kaposvárról a Reifen & S-Line Kft-től, 4000 Ft postaköltséggel.