Blog >> szélvédő

>> SzervizFairlane // Alfa Alfetta GT / GTV / GTV6 2.0 // 2010-12-17

Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő! Új szélvédőőő!

>> SzervizSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2010-12-09

Ma kicserélték a szélvédőt és a termosztátot is egy helyen. Keretet is cserélni kellett sajnos így megdobta a végösszeget kicsit. :S
Jah és most úgy áll 90fokon a mutató mint a cövek! :)

>> EgyébSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2010-12-01

Az első komolyabb havazás alkalmával kapásból két dolog is megadta magát. A szélvédő megrepedt, gondolom a kavicsfelverődés meggyengítette a hideg ónos eső meg a forró levegő amit fújattam a szélvédőre pedig megtették a hatásukat. Bebizonyosodott az is, hogy a termosztát cserét sem halogathatom tovább. Alig akar megmozdulni a hőfokmérő....

>> EseményCgo // Alfa 156 SW JTD 16V // 2010-11-10

A novemberi rossz napokat autós szempontból a kilencedike tetézte be, csak úgy fogta magát a szélvédő és elrepedt. Alig 10 centis repedés volt a bal alsó sarokban, a nevesebb szélvédő specialisták 300€ körüli összegekkel riogattak, de találtam egész olcsó megoldást is: üveg 65€, keret 25€, ragasztó 25€, munka 25€, vagyis 140€. Gond csak egy volt, 3 napot kellett volna várni és első ránézésre nem tűnt olyan helynek, ahol ott merem hagyni az autóm. Aztán meggyőztem magam, hogy felesleges annyi pénzt kidobni, inkább várok.

Az üveg viszont nem várt, a következő 25 km alatt újabb 30 centit repedt - éppen a előttem - keresztben. Mivel a rendőrökkel mostanában szerencsém van, inkább elvittem a nevesebb szervizbe, ahol azonnal bevettek 7.30-kor és 14.00 mehetek az autóért. Mivel nem biztosítós az eset, 250€-ban egyeztünk meg.

Az üveges srác szerint követ kaptam kb. 10 centi magasságban, onnan repedt először lefele, majd felfele az üveg.

>> SzervizKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-10-06

Kavicsfelverődések javítása (1006) az első szélvédőn, 2db.

A mester szerint nem kellett volna, mert az a fajta volt, ami csak felületi és nem repedt volna meg, de biztos, ami biztos alapon.. olcsóbb volt mint egy új szélvédő telibefóliázva, meg csík fentre.. a Vettore matricáról nem is beszélve:)

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2010-08-11

A múltkor írtam, hogy egy kavics betörte a szélvédőt. Sajnos a repedés gyorsan és csúnyán növekedett, féltem, hogy bármikor szétrobban az egész. Úgyhogy hamar cserélni kellett.
Tatán nem kaptam bontottat, nem vacakoltam tovább, elvittem egy üvegezőbe, ahol 3 óra alatt tettek bele újat. Jó drágán...
27100 volt az üveg, plusz munkadíj.
Hazafelé jövet a Lánchíd alatt a rakparton máris újabb kavics pattant rá, de szerencsére nem okozott sérülést.

>> EseményÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2010-07-18

A szemebjövő autó alól pont úgy és olyan erővel pattant ránk egy kavics, hogy szép mély gödröt hagyott a szélvédő balé alsó sarkában, és sajnos el is repedt legalább 20 centi hosszúságban.
Ki kell cserélni. Ez már a második csere lesz, mert ugyebár GEORGE-tól repedten vettem, és annak helyére annak idején betettünk egy olasz bontottat. Most újat fogok beletenni, de legalábbis új félét, a színeset.
Azért nem örülök ennek a dolognak!

Mint kiderült az előző tulaj valami okból kifolyólag szélvédőt cserélt...node ekkora trehány munkát kevesen végezhetnek!!!
Kész szerencse, hogy most volt nagy esőzés, így kiderült, hogy a szélvédő peremén valahol ereszti be a vizet. Mint kiderült annyira szarul lett anno berakva a szélvédő, hogy 5 helyen eresztete a vizet. Nomeg pár miliméterrel el is volt csúszva az egyik irányba.
Node ma ez orvosolva lett :) Ismét bátran álok az udvaron (garázsom sajnos még nincs), mert tudom, hogy nemkell attol tartanom, hogy ismételten nedves tetőkárpitot pillantok meg, ha beülök.
5 év garanciát kaptam a szervízben a munkájukra :)
A szervíz neve NOVUS és itt Szerbiában, Szabadkán található. Profiul felszerelt mühely és nagyon értik a dolgukat. Minőségi munkát végeztek. Bejáratnál lekell adni a kocsit, mivel a szervíz terüeltére szigorúan tilos a belépés, de a munkálatokat a várakozóbol egy hatalmas üvegfalon keresztül nyomon lehet kísérni :)
Képeken a beázás látható...

>> Tuning és extraPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2009-07-19

egyszercsak fogta magát a szélvédő és magától megrepedt....jó,lehet hogy nem kellett volna a legnagyobb melegben hideg kútvízzel lemosni:D...nem tom!de hál istennek Grande Bandi 15 ropiért adott egy esőérzékelőset!10e-ért berakták meg 4e-ért bekötöttték az esőérzékelőt......drága autómosás volt:D!

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2009-07-13

Pech! A két hetes autóm máris elszenvedte az első sérülését, kaptam egy követ a szélvédőre az autópályán. Kb. pont szemmagasságban, ahol kinézek. :( Szóval abszolút szem előtt van. Három kis apró repedés is lett tőle, úgyhogy vittem is gyorsan javítani...

A Budaörsi Tesco parkolójában lévő szélvédőjavító céget ajánlották. A repedések szinte eltűntek, a "golyónyom" is kisebb lett, de azért látom. Remélem megszokom, azért emiatt nem akarok egyből szélvédőt cserélni... :D