Blog >> gt >> lámpa

>> Egyébmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2014-06-29

Vettem egy új alsó turbó csövet (6400), meg egy BOSCH lambda szondát (29000). Mondjuk ha decat lesz, totál felesleges pénzkidobás, de most még új az autó, elnézem neki :)
Ellenben a féknyergeket tisztogattam, mivel arra az elhatározásra jutottam, hogy néha a kevesebb több, ezért nem lesz pirosra festve. Szóval a betétek elől ATE, hátul Brembo márkájúak, viszont a bal első kerékben ott figyelt egy lemezcsavar :( Így már érthető miért vol azon az oldalon 2 bar-nál kevesebb a levegő nyomás. Szombaton délutáni nyitva tartó MARSO gumis meg csodálkozott, hogy a felni belső felénél van az OUTSIDE felirat... Megforgatta, rögtön a rajta levő tíz ragasztott súly helyett elég lett kettő. Viszont le kellett szerelni a másikat is és elvinni OFFossal, mert azon is meg kellett forgatni és kicentírozni, aztán a két felnis kereket is megcserélni a forgásirány miatt. Így most azt is szívtam, hogy az apró padkás sérült jobb első került az én oldalamra, amit gyakrabban látok... 4500 Ft

Ami viszont tényleg nagyon szomorú, hogy nincs meg két hete az autó, de munkahelyemen máris lehúzták az elejét! Sajnos nem festék került a lámpatestre, hanem fél milliméter mélyen bele karcolódott 3 helyen. Lökös is kicsit leficcent Köszi :(
UPDATE: egy madár rá is kloákázott, fél óra megfeszített polírozással sikerült a nyomát eltüntetnem. Éljenek az állatvédők (is)

>> AutóápolásChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-01-25

Tegnap megjöttek a rendelt alkatrészeim. Sikerült vásárolni h-arcos cartárstól egy bal hátsó lámpát és faceliftes multikormány kapcsolókat / konzolokat (ezúton is köszönöm neki!). A kapcsolókra majd egy másik postban térek ki, tavasszal.
Lámpa cserére azért volt szükség, mert egy kis helyen megpattant a plexi és folyamatosan párásodott. Így vettem, gondolom a hülye olasz kívülről akarta lefeszíteni a burát, izzócserénél. Javíthattam volna, de ilyen téren maximalista vagyok. :) Nem nagy ördöngösség a cseréje, kb. félórát vett el az életemből, még úgy is, hogy tegnap este elkezdtem melóban, de szerszám híján félbe kellett hagynom. Ma reggel fejeztem be, itthon, szakadó hóesésben (csodás volt).

A csomagtartóban az oldalsó műanyagrekeszből ki kell szedni a csavarokat és olyannyira elválik a kárpittól, hogy nem is kell tovább bontani, simán ki lehet csavarni az izzókat és a lámpát rögzítő 3db csavart. Összeszerelésnél ugyanez csak visszafelé. Kicsit aggódtam, hogy nem lesz majd egyforma, de ugyanolyan mint a másik. Pedig szokták mondani, hogy lámpát párban kell venni, hát egy nagy túrót... :)
Képeken a régi burától, a kiszedésen át, az új berakásáig.

A lámpa 10.000Ft-omba került.

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-11-11

A jobb oldali ködlámpám már az autó vásárlásakor se világított, a bal valamikor a nyáron égett ki. Most, hogy bejött a ködös, takony idő, gondoltam kicserélem. 1000 éves izzót szedtem ki a ködlámpából ami már beerodált (ez látszik a képen is) majd beraktam az újat és lám, ki sem gyulladt, egyik sem. Azt hittem nincs rendesen a helyén, így két délután is szenvedtem vele. Miután én feladtam, elvittem az autószerelő cimbihez, sajnos nem sokra jutottunk, relére gyanakodott. Elvittem Gulyás Lacihoz, (aki csinálta múltkor az ablakom) és 2,5 óra alatt rendbe rakta potom pénzért. Ahogy korábban azt sejtettük, relé és biztosíték probléma volt, mindkettőt cserélni kellett. Az izzókat is berakta, így "teljesen kész" volt mire mentem érte. Megalight Ultra izzók kerültek a ködlámpába. Következő hónapban szerintem kicserélem a többi izzót is valami erősebbre.

Költségeim
Izzó: 2710.-
munkadíj + relé + biztosíték: 4000.-

>> Tuning és extraChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-08-30

Régóta tervezem, hogy lefóliáztatom a hátsó búráim, most jött el az ideje. Utánakérdeztem mennyi lenne, ha nem én csinálnám, a két hátsóra mondtak 7.000-et fóliával együtt, úgyhogy úgy döntöttem megcsinálom magam. Az egyik cartársról rendeltem fóliát és szerencsére sikerült szépen felrakni. Viszonylag gyorsan megvolt, 1 órámba telt, és spóroltam is több mint 4000-et. Szerintem sokat dobott rajta.
Képeken: Ilyen volt, ilyen lett.

Thanx SanyiJTD :)

Következő projekt az üvegek sötétítése lesz.