Blog >> led

>> Tuning és extraSmith // Alfa 159 Ti SW 2.0 JTDm // 2017-05-07

Kell rá ellenállás, különben hibát jelez a járgány. Bőven elfér, nem nehéz elhelyezni. Én két csatlakozóból egy toldást építettem az izzó és az autó közé, így bármikor kivehető. De nem akarom kivenni, jól néz ki!

>> Tuning és extramesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2017-09-04

Elérkezett az idő, hogy a gyári szivargyújtót száműzzem az utastérből. Egy USB-ről töltendő készülék már kevés volt (telefon a navinak + fedélzeti eseménykamera), így rendeltem Csájnából piros LED-es dupla USB töltőt.
A gyárit kissé nehézkes volt kiszerelni, úgy értem a gyári fém hüvelyt előbb kihúzni a műanyag tégelyből (1. kép), hogy utána ki lehessen buktatni a hamutartóból a világítása konzoljával.... Ehhez egy binder csipesz volt segítségül (2. kép) A kínai USB-s cuccot vízálló motorcsónak USB aljzatként árulták, arról a gumi zárókupakot lehagytam, betekertem a gyári műanyag anyával (amiből faragni kellett, mert a GT szivargyújtójában nem fért el 1 mm híján) (3. kép)
Végül bekerült, szép, összhangban az egésszel! :) (4. - 5. kép)

>> Tuning és extraSmith // Alfa 159 Ti SW 2.0 JTDm // 2017-06-17

129130 km
Már régóta LED volt a helyzetjelzőben, de sajnos a hibajelző állandóan nyekergett, hogy rossz az izzó. Ezt most megoldottam, a LED izzóval párhuzamosan bekötöttem egy 220 ohm / 2W ellenállást, ami nem melegszik számottevően, és átveri a hibajelzőt.

>> Tuning és extraSmith // Alfa 159 Ti SW 2.0 JTDm // 2017-05-13

125860 km
Zavart, hogy a távolsági fényszórónak a színe sárga, míg a többi fény szép fehér. Az aliexpressről rendeltem egy H1 Led izzót, amiben izzónként 6-6 HighPower LED van. Brutál fényes és fehér, ahogy kell. Szerencsére ezek már passzív hűtésűek, így a ventillátor miatt nem kell aggódnom, hogy bexarnak. Nagyon kicsi a hely, nagyon nehéz beletenni. Iszonyatos türelem kell hozzá. De megérte!!!
Aliexpress link: https://www.aliexpress.com/item/2X-Car-LED-Headlight-12V-24V-60W-9600LM-6000K-Light-Auto-Headlamp-Bulb-Kit-H1-H3/32748957519.html?spm=2114.13010608.0.0.3cyudE

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-05-08

Dugóban araszolás közben egy koppanást éreztem a jobb első kerék felől. Kicsit olyan volt, mintha megszorult volna a fék. Ezt egymás után kétszer eljátszotta az autó, majd néhány km megtétele után elkezdett az egész kocsi rezonálni, de valami iszonyatosan. Ötletem nem volt, hogy mi lehett ez, szépen, lassan hazajöttem az autóval, majd szintén lábon, óvatosan műhelyébe gurultam.
Szétszedés után kiderült, hogy a jobb oldali féltengely kihajtását kell cserélni, valamint a belső csillag eltört. Ez utóbbi tavaly cserélve volt, így garanciában történt az újboli csere.
Szarakodott az immobilizerem is, sokszor nem akarta elfogadni a kulcsot, volt, hogy hosszú percekig próbálkoztam, míg az autó hajlandó volt beindulni. Az immo karika cseréje remélhetőleg megoldotta ezt a problémát.
Visszakerültek a LED-ek a ködlámpákba, talán most már nem lesz velük gond.
Valamint az egyik téli kerekem meg volt ütve, már így került hozzám, végre ennek a görgőzése is megtörtént.

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa Spider / GTV 2.0 Twin Spark Lusso // 2016-08-09

Led került az első helyzetjelzőbe, rendszám világításba, a tolatólámpába, a csomagtér világításba, a kilépőfényekbe, az utastér világításba és a kesztyűtartó világításba.
Nagyon szép és erős fényük van. Sokkal modernebb hatást kelt a beltér, mint a hagyományos halogén izzóval.

 
>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-07-07

Az autó idén 12 éves lesz. Kilométert tekintve gyerek még, most lesz benne 176000. De eljött az idő a kettőstömegű lendkerék cserére. A kuplungtárcsa kevlározva lett, valamint a kinyomócsapágy is cserélve lett. Illetve a fékolajat és a váltóolajat is lecserélték. Valamint bekerültek a led égők a xenon szettek helyére a reflektorba és a ködlámpába. Egy két apróság is meg lett csinálva. Az ablakmodul a riasztó bekapcsolásakor nem húzta fel az ablakokat, ez most már oké. A hátsó ablakemelők szarakodtak, főleg a jobb hátsó, nem mindig ment fel teljesen az ablak. Az ablakemelő motorok ki lettek takarítva, úgyhogy most megint rendben vannak ezek is. Valamint a bal oldali tükör mögötti tömítés ki lett cserélve, mert ott többször is előfordult, hogy nagyobb esőben, vagy autómosáskor befolyt a víz. Ez még nincs tesztelve, de remélhetőleg ez is rendben lesz. A művelet ismét műhelyében lett végrehajtva.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-06-03

Xenon van a reflektorban és a ködlmpában is. A trafók kezdik megadni magukat, a lámpák nem mindig világítanak. Ráadásul a xenon a refiben villantásra sem igazán alkalmas. Számolgattam és persze jóval olcsóbban jönnék ki, ha csak trafókat cserélnék, de végül úgy döntöttem, hogy nem úr, aki nem herdál, jöjjenek a LED szettek! :-) Cserélve lesz a xenon a refiben és a ködlámpában is.
HoryGabee intézte nekem a cuccot, még majd a xenon szetteket oda kell adnom neki beszerelés után.

 
>> Tuning és extragergo_155 // Alfa 155 1.8 T.S. Sport // 2016-05-24

Ma bekötöttem a lábér világítást, a belső világítás körébe van belekötve. Tehát ha az ajtó nyílik világít, ha felkapcsolom kézzel az első beltér világítást akkor is. Hangulatos, látványos. 3 óra és 2500 forintból minden megvolt.

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2016-05-16

Itt a fórumon láttam, hogy valaki megcsinálta, és tetszett.
Úgy éreztem ezt nekem is meg kell csinálni :)