Blog >> 159

>> AutóápolásNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-08-07

Ma ózonos klímatisztítás volt, plusz kicseréltem a pollenszűrőt, gyári karbonra.

Km.: 220004

>> EgyébNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-08-04

A lambdaszonda csere után elkezdett csipogni, sípolni az autó a kulcs behelyezésekor. Egy korábbi hibaolvasást követően is csinálta, viszont egy kuplung+fék benyomása és indítás után megszűnt a jelenség. Nemrég újra elkezdte. Nem találtam sehol információt, hogy mi lehet az oka. Nincs se hibaüzenet, se semmi. A fagyállót kellett nemrég kicsit utántölteni, mert lement szint alá, először erre gyanakodtam, hogy emiatt "szól", de nem. Minden más folyadék szintje is rendben van. Tegnap délután a nagy melegben pedig olyat produkált, amit még nem. Elhaló hangon, többször, egymás után, rendszertelenül, mint ha egy kvarcjártékban épp merülne az elem. Néhány km megtétele után abbahagyta. Valószínű, hogy ez is a meleg miatt van, mert reggel a hűvösebb időben nem csinálta.

 
>> EseményNgynrbrt // Alfa 159 Sportwagon // 2017-07-29

Majd 2 hétig állt a garázsban, mire rendszám lett rá, addig csak kerülgettem, nem is izgatott, úgyse tetszett, úgyis eladom. Azért féket cseréltem elől, tárcsát felszabályoztattam, emblémát cseréltem, aux kábelt rendeltem. Meglett a rendszám, mentem erre, arra, egyre jobban megtetszett, kényelmes a 156-hoz képest (mondjuk a 18"-on volt), csendes(!!) szépen jár, nem érezni a sebességet. Megnyugodtam, hogy nem szart vettem, bár a jobb eleje ha rágondolok is, úgy nyikorog mint a szoci játszótéri vashinta, de az is elmúlt most, tetszik, szóval a következő autóm is 159 lesz, de sedan és erősebb, de egyébként összebarátkoztunk. :)

 

Friss műszaki pipa :-)
Előműszakiról hazaküldtek, hogy a fékbetét vékony. Mondjuk ezt tudtam, már meg volt az időpontom a szerelőhöz. Ehhez képest 224%-os fékhatást mértek. Rápróbáltam azért, hogy mondják meg, ha ezen kívül van valami, plusz reménykedtem, hogy hátha nem kell futni még egy kört. Kellett.

Apum szerelője vállalta, hogy kicseréli hamar a betéteket. Vigyem oda este, másnap intézi. Aztán ebből az lett, hogy még aznap este ki is cserélte elöl a betéteket és a saját autómmal jöttem haza. Örök hálám Neki, sok bonyodalomtól mentett meg.
Az autóm előző gazdijának Enká-nak hála volt egy gyári fékbetét készletem, kaptam az autóval, így alkatrészért sem kellett rohangálni. Még egy pár tárcsa várja majd a beépítést úgy 30-40e km múlva. Most nem volt még rá szükség.

Másnap a gyerekekkel a fedélzeten elmentünk vizsgázni. Természetesen így már rendben volt minden. Sétáltunk egyet, megnéztük az autós újságokat az ügyfélváróban, és már mehettünk is.

>> SzervizNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-07-17

Tegnap délután széthullott a jobb hátsó ablakemelő szerkezet. Kíváncsiságból szétszedtem, de amennyire láttam, minden a helyén volt, kivéve egy kis műanyag darabot, ami letört. Cserélve lett a bovden orsó, a bovdenek és a csúszka.

>> Szervizantonov // Alfa 159 1.9 JTDm SW // 2017-07-17

Mindenképp ki akartam cserélni az olajat a váltóban, ezért vásároltam 8 liter Tutela GI/VI-t. A 8 literből már sejthető, hogy csak részleges csere történt. Két okból döntöttem így, egyrészt nem szerettem volna többtízezer forintnyi olajat elpacsálni, másrészt pedig nem akartam a váltó kedélyeit borzolni egy átmosással. Kétszer cseréltem az olajat, a 7 literből kb 3.5 jön le. Ez a legnagyobb jóindulattal is kb. 75%-os csere. A két csere között 400 km-t mentem.

A szervizkönyv szerint 30000 km-rel ezelőtt volt cserélve az olaj a váltóban, ebből nekem csak annyi tűnt fel, hogy a t50-es torx kulcsnyílás ki volt fordtítva a feltöltő csavarból és borzalmasan meg volt tépve. No nem gond, beleütöttem egy t55-ös torx-ot, ezzel már jobb volt a helyzet, de ez is folyamatosan ki akart fordulni belőle. A vége sajnos az lett, hogy vésővel kivéstem. A csavar cseréje - bár tudom csúnya dolog - az esetleges új tulajra vár, bár már ki lehet nyitni, tehát a dolgát végzi.

Ahogy a képen is látható, nem volt szép ami lejött belőle, második körben már tisztult a kép. És a lényeg, hogy változott-e valami: talán finomabb és gyorsabb váltások, de ez szerintem a placebo hatásnak is betudható.

Ezen kívül, ajándékba magamnak, megjavítottam az ablakmosó spricnit, mert nagyon harmatosan pisikélt. A motorháztetőben található Y visszacsapó szelep volt rossz, cseréltem másikra. Most lehet szélvédőt mosni.

>> EgyébSanyi // Alfa 159 SW 2,4 JTDm Q-Tronic // 2017-07-15

Pár 159 típushiba amit már megoldottam mióta nálam van:
1. Rugótörés - Kicserélve 2016-ban
2. Kipuff leömlő deformáció - síkba húzva, tőcsavarok kicserélve srapabíróbb darabokra 2017
3. Generátor csere (2x is mert először bontott került be, az 2 évet bírt) - 2015 és 2017(Új Denso)
4. Szervóolaj tartály szűrő széthullás - kicserélve gyári újra 2017

Pár dolog ami nem típushiba:
Klímakompresszor csere (tengely megadta magát)
Klímacső csere
Komplett vezérlés csere, olaj + szűrők már 2x ezidáig
2db parkoló szenzor
Jobb oldali alsó lengőkar
Akku csere
Komplett hátsó fék csere
Első betétek cseréje (lassan esedékes lesz itt is a komplett csere)
Xenon égők cseréje
És nem utolsó sorban Autom. váltóban olajcsere

Nem merem összeadni a költségeket. :D

>> EseményNgynrbrt // Alfa 159 Sportwagon // 2017-07-10

Kimentem olaszba, azt hittem könnyen hazahozok egy autót, és kész Hát nem! Nagyon nem, megszenvedtem, nem adták oda, ment a cirkusz, de valamit haza kellett hozni, ha már kint vagyunk, így ezt hazahoztam. Félreértés ne essék, nagyon jó autó, csak SW, szürke, és 120 ló, én pedig sedant, feketét, és legalább 170 lovat akartam. Szóval most árulom, de addig is van autóm, és bukni nem fogok legalább. Amúgy az autó szép, és jó, nem zörög, nem kopog, nagyon szép a belseje, egy rozsdafolt sincs rajta, jól megy. Élvezem, mert más mint a 156, az egy kis pattogós autó volt, ez már komolyabb, érezni is rajta. Majd kiderül, mi lesz a sorsa, de még a héten lehet veszek mellé egy olyat amit szerettem volna. :)

 
>> SzervizNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-07-07

A régi tulaj állítása szerint a nála töltött 3 év alatt egyszer sem töltetett utána, ez ma be is igazolódott. Elég gyengén fújta már a hideget, kevés volt benne a gáz. AC miatt egyébként is rá szerettem volna nézetni. A pollenszűrőt cserélni kell, a töltés után is elég gyengén fúj.

>> Szerviztdemeter // Alfa 159 1.9 jtd 8v // 2017-07-06

1-2 hete volt itt szó üzemanyagokról, akkor írtam, hogy én beleugrottam egy injektor felújításba.
Mindez azért érdekes, mert 3.5 éve (gyakorlatilag amióta megvan a vas) csak prémium üzemanyagot tankoltam, bízván abba, hogy majd nekem így nem lesz gondom ezzel soha.

Hát tévedtem.

Most leírom a tapasztalataimat, mert biztos vagyok benne, hogy más is masszívan beszopja majd mint ahogyan én is tettem.
Volt tehát az alap probléma, hogy a kocsi zabál (~8-9 liter / 100) és füstöl is, ami egy dízeltől nem annyira jó dolog, pláne ha van benne részecskeszűrő is.
Mindez mellett voltak olyan problémái is, amit ép ésszel nem kötöttem volna össze a ezzel a hibával, de így utólag világossá vált, hogy ez is annak az okozata. Ilyen pl, hogy az autó elinduláskor rángatott, vagy olyan érzésem volt, mintha a kuplung már nagyon hirtelen fogott volna és emiatt ugrik meg az autó minden elinduláskor.

Csináltam egy tesztet multiecuscannal ami nem túl jó eredményt hozott.
A bosch hivatalos állásfoglalása szerint, az az injektor, amely +-0.9-nél magasabb értékkel korrigál már nem jó. Nos nekem volt -2.6-os is, de a többi sem volt 1.5 alatt.

Elvittem egy csapathoz akik szétszedték és elvitték egy injektorfelújító csapathoz. Itt először csináltak egy ultrahangos, vegyszeres tisztítást, ami után úgy tünt, hogy 1 injektoron állítani kell, de a többi jó, csak tisztítani kell.
Ez kb 70-80e ft-os költség lett volna, de persze nem volt ilyen szerencsém, ez után jött a hidegzuhany.
Kiderült, hogy a tisztítás nem pozitív, hanem negatív irányba rontotta a befecskendező teljesítményét. Ezt számos anyázás és telefonálás követte, mivel a szerelést végző cég sem látott még ilyet.
Ekkor felhívtam randomra 2 injektor felújító céget megkérdezni, hogy van-e ilyen a világon? Mindkét helyről azt az infót kaptam, hogy az injektorok tisztítása semmilyen gyakorlati hatással nem jár és gyakorlatilag felesleges, nem tartós megoldás, ami miatt ők csak felújítással foglalkoznak.

Azt, hogy átvertek-e sohasem fogom megtudni, de a vége az lett, hogy mind a 4 injektort fel kellett újítani:(
Laikusként gyakorlatilag soha nem tudom majd meg, hogy tényleg kicseréltek-e benne mindent, ( bár ideadták a régit az új alkatrészek dobozában).

Hogy ne csak negatívumokról beszéljek, jöjjenek hát a dolog jó oldalai.
A korrekciós értékek elképesztően jók, a legnagyobb sincs több -+0.3-nál.
A motor gyönyörűen, egyenletesen jár. Eltűnt a rángatás induláskor, ami kb olyan, mintha kuplungot cseréltem volna.
Nagyon szépen, egyenletesen gyorsul és ami a legdurvább: mai fogyasztási adatok szerint (kb 200 km, autopálya+város) 6.1 l/100 !!!!!!!
Ilyet nem hogy korábban, de még soha nem láttam ebben az autóban.

Azt, hogy megérte-e, az majd kiderül egy év mulva, de jó esély van rá, hogy pár problémám megoldódik majd.

Ami a prémium üzemanyagokat illeti, én most nagyon szkeptikussá váltam.
Nem tudom, hogy az elmúlt 60.000 km alatt mennyi extra költségem volt emiatt és, hogy megérte-e.
Most azt gondolom, hogy még ha tényleg tisztán is tartja az injektorokat - ahogyan mondják - akkor sem véd az injektorban lévő kopó alkatrészek elhasználódása ellen. Így kvázi sok értelme nincsen szerintem ....