Blog >> bőr

>> SzervizShadin // Alfa 159 1.75 SW Tbi Distinctive Ti // 2017-02-26

Van egy kis szépséghibája a vezetőülés kárpitjának, ahogy a képen is látszik, megszakadt az él vezető szál. Kihúztam és ideiglenesen tettem bele egy vékonyabb damilt, amíg a megfelelő anyagot meg nem találom.

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa Spider / GTV 2.0 Twin Spark Lusso // 2016-12-12

Egy kicsit korábban ért ide a Jézuska.
Hozott egy elektromos működtetésű antennát, mert csak egyszerű kézi kihúzhatós volt benne.
Úgy kötöttem be, hogy tettem egy kis kapcsolót a fejegység és az antenna közé, hogy ne tolja ki mindig csak ha rádiót hallgatok.
Újra lett bőrözve a kormány. Nem azért mert nagyon használt volt (100eKm-nél szép is lenne), hanem mert így sokkal jobban néz ki. Új váltószoknya és új kézifék szoknya is jár a kormányhoz, nehogy megsértődjenek. :-)

>> AutóápolásAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2016-11-08

A múlt heti takarítás után újra meglátogattam a Magic CarWash-t. A soros bőrápolást - főleg időhiány miatt - profikra bíztam, a fényszórókra meg már régóta ráfért egy polírozás. Szokás szerint szépen és gyorsan dolgoztak, és még Alfás kedvezményt is kaptam. :)

Előtte-utána képeket sajnos nem lőttem, de a különbség több mint látványos.

>> Tuning és extraPZ147 // Alfa 147 1.6 TS // 2016-09-25

Azt hiszem a végére értem a bőrbelső rendberakásának....
Ugye volt még néhány probléma vele:
- a vezetőoldali ülés vállán volt egy szakadás
- kopott volt a vezetőülés
- könyöklő sötétebb színű volt
Elvittem egy budapesti bőrjavítóhoz és megcsinálták az ülés vállát, lefestették a könyöklőt és kitisztították az üléseket.
Aztán hétvégén én leápoltam.
Nagyon szép lett a képeken látszik.

 
>> AutóápolásPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2016-09-19

Ismét leápoltam a bőrt, nem mintha elhanyagolódott volna, csak így marad meg az utókornak!...ez a vajszinű bőr eszméletlen szép...még mindig!A következő ápolás január!

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-08-26

Mióta megvettem az autót, tudtam, hogy a bőröket ápolni kell majd. Adódott hát, hogy az itt reklámozott Autoglym-et rendeljem meg erre a célra. Elég jó véleményeket lehetett róla olvasni. Most megérkezett, aztán kíváncsi vagyok, hogy mit fog nyújtani.

Valószínűleg azonban nem fogok máskor innen rendelni. Azzal a párszáz forint engedménnyel még mindig elég magas az ára a terméknek, cserébe a "szolgáltatás" nagyon gyenge minőségű. Először BP-i átvétellel akartam rendelni, de nem volt jó, szabin van. Oké, vártam 2-3 napot és a következő hétfőn berendeltem kiszállítással. Ja, jött az email, hogy oké, de csak az egy hét múlva következő hétfőn tudnak majd intézkedni, mert most meg az Autoglym-esek vannak szabin. Rendben, akkor hétfőn feladják, kedden már itt lesz. Ehelyett ma, pénteken érkezett meg. Én meg holnap reggel már indulok egy jó időre külföldre. Előtte le akartam bőrápolózni a kocsit, hogy amíg pihen, szépüljön. Most nem biztos, hogy lesz rá időm.
Ha valamiért pénzt adok, és nem is keveset, akkor elvárom, hogy rendben menjenek a dolgok. Az a párszáz forint engedmény nem tétel, inkább megrendelem legközelebb egy rendes helyről, de akkor itt lesz akkor, amikor akarom és lehet vele normálisan tervezni.

>> AutóápolásGyapi Ɨ|ѯ // Alfa 159 2.2 JTS berlina // 2016-08-25

A belső újra, mint új korában.
10 napot pihent a bőrösnél
- teljes nagytakarítás
- bőrök tisztítása
- újra bőrözve: kormány, váltógomb, váltószoknya, kézifék szoknya, középső könyöklő
- bőr festve: 3 ülés elem, vezetőülés két oldalsó elem és jobb első ülés oldaltámasz rész
- műanyag festve: közép könyöklő konzol

Tökéletes. Szín, mint a gyári, minőségi bőr, finom bőr illata van az új cuccoknak. Az ülések nem fényes, agyonkent viasz zsákok, hanem finom bőr tapintásúak.

Aki hasonlóban gondolkodik, mindenkinek ajánlom Viktort.

Feltettem egy régi képet is, hogy milyen volt a kiindulási állapot.

>> Autóápolásystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2016-05-23

Facebookon találtam a Magic Car Wash nevű csapatot. Közel vannak a munkahelyemhez, meló előtt elvittem hozzájuk az autót, délután munka után mentem érte. Rendszeresen vannak náluk akciók, minden autóra egyedileg adnak árat. Ebben a hónapban több akciójuk is van, amiket össze is lehet vonni, így végül egy elég jó árat sikerült kikalkulálni. Kívül, belül hatalmas puceválás zajlott. Komplett bőrtisztítás, valamint ajtó, tető, szőnyeg, beltér takarítás, nano bevonatos külső tisztítás felnivel és gumiápolással, motortér takarítás illetve egy ózonos klímatisztítás.
Az első képen látható az autó ülése takarítás közben. Fele már kész, a másik fele még koszos. A fotó magáért beszél. Amúgy rendszeresen takarítom az autót, és mégis hogy be tud koszolódni... Állítólag ha egy autó bőrbelsője nagyon koszos, akkor 3 db rongyot használnak el a tisztításra. Mindent elmond, hogy itt 6 db-ra volt szükség...

>> AutóápolásPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2016-05-06

Tervbe volt már véve a bőrgarnitúra leápolása, csak eddig nem jutottam el a megvalósításig!
A héten rendeltem az Autoglym-től egy bőrtisztítót és egy bőrápolót!Szerintem nagyon jó cucc mind a kettő, nagyon szép lett a bőr és még a fogása is sokkal kellemesebb!!!
A következő ápolás nyàron...

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2016-04-09

Kicseréltem a bőrbelsőm, egy másik bőrbelsőre.
1; Légzsákos (a gyári is az volt, így talán ki tudom majd ütni a hibát)
2; Kartámaszos
Szereztem már Audi TT kartámaszt, de macerás lett volna a beszerelés, így a gyári mellett döntöttem.

Rendeltem új szőnyegeket is , Alfa Romeo logo hímzéssel.
Bejelöltem ,hogy vannak rögzítési pontok, küldtek egy csomó patentnak látszó műanyagot, de a szőnyeg nincs kilyukasztva, ami bosszant, meg nem is értem ,hogy lehet rögzíteni igényesen. Akinek ilyen "Főnixes" szőnyege van , felvilágosíthatna...