Blog >> kar

>> Szervizmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2018-01-23

Már elkezdett hártyásan törölni a BOSCH ablaktörlő lapát, ezért vettem bele REFILL-t, vagyis gumit. Nem volt egyszerű szétszedni a blade törlőlapátot, de a gumit végül is bele tudtam helyezni, de a tövénél, ahol a kar csatlakozik, valami hullám lehetett benne és pont szem magasságában csíkozott. Így mennie kellett, BOSCH-t (Foscht) többet nem akartam már magam előtt látni, így Good Year blade lapátokat vettem.
Ehhez járt 3 vagy 4 féle csatlakozó, így simán fel lehetett tenni a BOSCH helyére. És még jobban is néz ki, még kevésbé áll ki a szélvédő síkjából. ;)
Ez végre jól töröl!

ui: Kellett egy 55 és egy 41 cm-es. A kisebbiken nincs feltüntetve Alfa, de nem érdekes

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-06-15

Érkezett még pár alkatrész.
Miután a bal oldalon kicseréltem a lengőkart, ott meg is szűnt a kellemetlen zaj. Viszont reggel fekvőrendőrön való áthajtáskor újra jött a hang, ugyan olyan. Érdekes, hogy csak reggelente hallatja magát, délutánra már teljes csendben hajtok át ugyan azon a fekvőrendőrön. Tisztán kihallatszott, hogy a jobb oldalról jön, nem is vizsgálgattam, csak automatikusan rendeltem is a jobb oldalra is az alsó lengőkart.
Beszerzésre került még gumi az első rugók alá, ugyan csak a balos volt nagyon gatya, de cserélem majd a jobb oldalit is mert az újhoz képest némileg az is már el van laposodva. Ennek beszerzéséért köszönet HpeDave kollégának.
Még érkezett új takaró elem a ködlámpák köré, így a régi nappali menetfény kiszerelésre került. Maradtak a ködlámpába építettek (bőven elég)...

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2017-02-10

Kopogást hallottam elölről--> elvittem a szervízbe.
Diagnózis: cserélni kell az első stab. kart és pálcát.

Most nem lehet hallani semmit. Sikeres volt a javítás.

Ami cserélve lett:
- Stab. kar
- Stab. pálca
- kipufogó felfüggesztő
Futómű is utána be lett állítva.

Km: 127.265

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2014-07-07

A 159 manuális első üléseit 2 karral lehet állítani, a hátsóval emelni, az elsővel billenteni. Az első nem mindegyik ülésben van beépítve, ezeknél más a burkolat, nincs meg a helye. Na most az enyémnél a hely megvan de egy kör alakú fekete matrica fedte. a VTT-n Shadin-nal megszakértettük és rájöttünk hogy megvan benne a mechanika, valószínűleg csak a karok hiányoznak. Később leszereltem a burkolatot, amihez T50 (torx) is kell. Ez utóbbi a biztonsági öv rögzítő csavarjához kell és nem nagyon van a sima készletekben, bitben egyáltalán nincs, így vettem egy crova-fejet. A burkolat alatt valóban megvan a mechanika, a hátsó kart rászerelve szépen működik is. Megrendeltem Csöri-nél a két kart gyári újban, mert ugye bontottban ilyet nemigazán lehet kapni, szerencse kell hozzá, meg két tönkrement ülés. A hozzá való két csavart és két kupakot, csak 20 db-os csomagban lehet kapni, szerencsére Shadinnak volt, mivel 2 ülésből csinált egyet magának és nincs különbség az első és hátsó karokhoz való csavarok illetve kupakok között. Most jutottam oda hogy felszereljem. A kör alakú takaró érdekes volt, mert úgy nézett ki hogy csak körben volt ragasztós, az alapvetően a textil szigetelőszalagra hasonló anyag, tehát tényleg úgy nézett ki mintha oda való lenne. Hogy miért kerül rá gyárilag, és miért van benne kétkaros mechanika, vagy miért szerelte le valaki később azt nem tudom. Mindegy, most visszanyerte eredeti formáját.

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2011-04-21

Ma kicseréltem a stabilizátor kart a jobb elején, alulról az anyát könnyen lehajtottam, felül sajnos nem volt ilyen egyszerű mert rögzíteni csak imbusz kulccsal lehetett ami meg is forgott a csavarban, így maradt a fúrógép. Az összeszerelés már könnyen ment, főleg hogy a rögzítést villáskulccsal lehetett megoldani és krovával húztam meg az anyákat
Cserére került a váltó felől második izzító gyertya is. Mérésnél ott volt eltérés az ellenállásban. Amin meglepődtem, hogy 9-es kulcs kellett hozzá, ezt is krovával oldottam meg, de ha a váltótól a 4 gyertyát kellett volna cserélnem akkor már bajba lettem volna, mert nem fér oda a krova fej... Beru volt benne, és Febi-re lett cserélve.
Lengéscsillapító csere majd később.
Hazafele jövet pedig jó tapasztalatok, miszerint megszűnt a kopogó hang :))

>> SzervizBFMSE // Alfa 166 V6 TB // 2010-07-13

Kapott új ablaktörlő kart bal oldalra, mert a régin a segédkar műanyag rögzítője eltört. Kapott mellé új Valeo lapátokat is.