Blog >> uniroyal

Felkerültek az új Uniroyal MS 77 Plus 225/45 R17-es gumik.
Ár: 133 000 Ft
Gumizás: 15 000 Ft

>> SzervizShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2018-04-07

Új guminak párja nincs!
Felkerültek az Uniroyal RainSport 3 gumik gyári méretben. Első benyomás, hogy komfortos, jó az iránytartása, taknyos aszfalton próbáltam ahol a tapadása meggyőző. Ez utóbbi simán lehet h bármilyen új gumi esetében is jelentkezne.

Viszont a felni peremvédőnek nevezett izé az nem védi a felni peremét semmitől. Kijjebb van a felni nem úgy mint a korábbi Good Year esetében. Első útján le is zúztam a felnit. ősszel felni felújítás :-(

Szereléssel együtt 186k. 5 nap alatt érkeztek meg Németországból DPD-vel.

>> EseményHaddel // Alfa 159 sw // 2017-05-14

Megkezdődött nálam is a nyári szezON.
A gumikat a reifenchampion.de oldalról rendeltem. Érdekes volt ,mert mikor kinéztem a őket,,akkor 130€ volt darabjuk ,pár hét múlva 150€-ért vesztegették ,amikor lecsaptam rájuk ,akkor épp 135 ercsin állt az árfolyamuk. 2 nap alatt leszállították,pont aznap jöttem haza Budapestre. Fullra volt pakolva az autó ,a gumikkal ,meg a felnikkel,plusz egy motor szállító utánfutó is utána volt kötve.
Szombaton Dunaharasztiban egy kevésbé szimpatikus gumisnál felrakattam a gumikat a felnire ,majd otthon én ,feldobtam a Bocira őket.
A téli gumik kb 24000 km- futottak első szezonukban. Az első tengelyen lévők kb 5 mm-re koptak le,a hátsó lengelyen lévők 6 mm-re.
Az Uniroyalok 8.3 mm profilmélységgel kezdik a pályafutásukat. (2017 16. hetében lettek gyártva amúgy)
A hátsó kerekek felrakása elött kiszedtem a fékbetéteket,lecsiszoltam a szélüket ,mert állítólag ezért sípolnak hátramenetben. A jobb oldalon észre vettem két kevésbé biztató dolgot.A kézifék kötelen levő gumiharang megszünt létezni. Nem bírt sokat ,tavalyelött decemberben cseréltem ki a kézifékköteleket ,gyári cuccra..
Ráadásként a fék dugattyunál levő gumiharangon is van egy lyuk,ezt is hamar orvosolni kell. Érdekes módon a bal oldalon minden rendben volt.
Az ár az 540€ vételárból,plusz a 8800 ft felszerelési költségből tevődik össze.
Km állás a nyári szezon kezdetén: 244500 km

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2015-04-04

Sajnos az őszi gumicserekor láttam hogy még egy szezont már nem bírnak ki a Conti SP5-ök, amikkel a kocsit vettem. Rengeteget nézelődtem, hol mennyiért és főleg milyen gumit lenne érdemes venni. A Contikkal meg voltam elégedve, de szerettem volna kicsit kevesebből megúszni a dologot. Végül a Hankook, Nokian, Uniroyal trióra szűkítettem. Az Uniroyalról írtak a legjobbakat és CA-s a címkéje, ráadásul nagyon jól néz ki, így e mellett döntöttem. Végignéztem a méreteket, amik szóba jöhetnek. Kisebb átmérőt nem akartam, a gyári 235/40R19 viszont eszetlenül drága, így jutottam a 245/40R19-hez. Ez ugyanakkora mint a jelenleg használt 225/55R17, csak szélesebb. Kicsit nagyobb a gyári méretnél, de elfér gond nélkül. Emiatt gondoltam hogy a 245 is jó lesz. Német fórumokon láttam hogy páran használnak ilyet TI-n, gond nélkül, ellenvéleményt nem láttam. Sokat nézelődtem az árakról, és végül a Tirendo.at-ről rendeltem meg, mivel az átlag magyar webshopokhoz képest 8-15e ft-tal volt olcsóbb. Az egyetlen bökkenő a szállítás, de szerencsére a bécsi partner irodájába kiszállították ingyen. Rejtett szeleppel szereltettem fel Győrben. Ma fel is került az autóra.
157,8EUR / db volt az ára, rejtett szelepek + 5000 ( a felszerelés grátisz)

Holnap ugyebár november 1., nálunk ettől a dátumtól számítva kötelező a téli gumi használata. Nameg napi 82kmert utazom munkára, hajnalban meg éjjel azért már szépen hűvös van, így nem volt kérdés a téli gumi felszerelése.
Idén, életemben először vettem új téli gumikat :) Igaz csak kettőt, mert a másik kettő még hátulra jónak bizonyultak. Az alábbi téligumira esett a választás: Uniroyal MS plus 77
Gumis ajánlotta az igényeimhez mérten. Remélem nem lesz velük gond mikor beüt az igazi zimankó!
Acélfelniket fémig lesmirgliztem, rozsdamaróztam, tisztítottam, majd kapott egy alapozást és le lett fújva matt feketére. Szerintem szuperül sikerültek.
km állás: 133.922

>> EgyébLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-10-19

Beszereztem az új téligumikat, választásom az Uniroyal MS Plus 66-ra esett. Meglátjuk. Sajnos még pár hét mire megérkezik.. Sebaj mert felnim úgysincs még..