Blog >> csere >> pollenszűrő

>> SzervizAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2015-06-13

Gyengélkedett a klíma, konkrétan nem hűtött, ezért gyorsban elvittem az állandó mesteremhez. A gáz egy része elillant, így az feltöltésre került. Nem történt semmi varázslat, nyomáspróba, UV-s festés, ellenben már rendesen hűt, és grátisz volt... Ha rövid időn belül ismét gond lenne a hűtési teljesítménnyel, akkor komolyabban is megnézetem.

Működő klímával már szükségszerűvé vált a pollenszűrő cseréje, és a klíma fertőtlenítése is. A pollenszűrőt legutóbb tavaly májusban cseréltem ki, az egy év alatt igencsak elkoszolódott és dzsuvás lett. Most is Tecneco FM aktívszénszűrőset tettem bele. A fertőtlenítést Loctite SF 7080 Hygiene Spray-vel végzetem el.

Ma végre eljutottam oda,hogy a szutyok ablaktörlőt lecseréljem egy tuti darabra egy Valeo(VM208) típusspecifikus silenció kivitel lett felrakva.
Ezzel egy-időben lecseréltem még a gyári eltömődött koszos,ablakmosó fúvókákat is. Az első darab még lassan ment a másodiknál már bele jöttem,vízvető jobb oldalon 2 csavar + patentok tartják, a baloldali 3 csavar + patentok.
Ha már ki volt véve az utasoldali vízvető,kapóra jött mert így egy mozdulattal kicserélhettem a pollenszűrőt is ( évek óta bent lehetett) végre.

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2007-06-10

Álltalában sose találja senki. Merthogy a faceliftnél nem az ablaktörlő alatt van, hanem az anyósülés előtt, a műszerfal középkonzol mögött, leghátul. Nem kell mindkét oldalon bontani, csak az utasoldalon.
2db pici csavar fogja a képen látható "L" alakú konzolt, miután az lejött, a 2db szűrőbetét egymás után becsúsztatható a helyére. Majd konzol vissza, és kész.
A pollenszűrő mérete sem ugyanaz, mint a facelift előttinek, viszont a 2003 és azutáni 156-osokban is ugyanez van.