Blog >> klíma

>> Szervizzappali // Alfa 156 1.6TS // 2010-05-27

Eldugult a klímarendszerem, szűrőt baszkuráltak, gázt töltöttek...

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-04-29

Elérkezett ez is. Miután ,ég tavaly sikerült teljesen kiszereltem a régi R12 klímacsöveket, és beszerezni az R134 csöveket, nyomásszabályzót, hűtőt, kompresszort, és még márciusban ki is cseréltem akkor egyenlőre a hűtőt, ideje volt komolyan belecsapni a lecsóba. A csöveket ki,- és lepucoltam, a kompresszorházat is, vettem bele új csapágyat (5500 HUf) és galvanizáltattam a tartókonzoláját és a szíjtárcsát ill. a közepét is. Ezenkívül megvettem az összes csőcsatlakozáshoz való tömítéseket is (1200 HUF), és megrendeltem az új szárítószűrőt. (5800 HUF)
Az önindító cserekor volt elég hely hogy bekössem a belső elpárologtatóba csatlakozó 2 csövet is. Hát az sem volt egyszerű mutatvány, sokat kellett matekolni, hajlítgatni a csöveket, nehezen akartak összekapni a menetek is. De végül sikerült, bár csak remélni tudom hogy nem mozdult el a tömítés, és a menet is épen maradt, leszúrnám magam ha ott engedné majd el a nyomást a rendszer. Bár ahogy magamat ismerem..
Jelenleg nincs más hátra mint kicserélni a kompresszorokat (ezt összekötöm a generátor szíjfeszítő cseréjével (12.000 HUF), és összekötni az egész rendszert. Aztán nyomás próba. :)

>> EseményLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2009-10-11

Maklárnál jártam hogy beszerezzek néhány fontos dolgot:
Klíma Retrofithoz (R134-esítés)
- klíma kompresszor
- motortéri csövezés
- kímahűtő

Ha már ott voltam hoztam még:
-olajhűtő elé levegő elvezető műanyag
- "B" oszlop takaró műanyag
- Bal oldali biztonsági öv állító mechanika
- hátsó doblemezek belső takaró műanyagjai
- AC takaró műanyag
- lámpamosó
- csomagtérfedél
- fűtőradiátor
- V6 önindító
- AC relé takaró dobozka

Csőstül jön a baj általában... a klíma minimum nyomáskapcsolóból kitört a kábel. A nyomáskapcsolót kivenno ugye nem akartuk, ahhoz leengedni a klímát elég macera. Így tapasztalt nőgyógyászokat meghazudtolva 1 óra alatt sikerült visszaforrasztani a kábelt...

>> SzervizBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-09-15

Szerintem nincs még egy ilyen lelkes ügyfele az Autóhéz Budaörsnek, mint én. Kb havonta megjelenek valami problémával. Mai napon ezekkel:
Megjött az elhagyott lámpamosó búra. Megjött az új klímavezérlő, amit a kopott gombok miatt gariban kicseréltek. Okos olaszok.. inkább lenne garis elem a lengőkar vagy a kuplung, mint hogy 3 gumigomb miatt küldenek egy komplett berendezést. Sebaj, örülünk neki.
Aztán történt, hogy a nemrég kicserélt csonkállványon - ami bontott volt - a csapágy anya (vagy valami ezen a tájon) nem passzolt teljesen a kopás miatt a féltengelyhez, ezért elindulásnál fémesen pattant egyet. Namost ezt kideríteni nem volt egyszerű, így sikerült megint egy félnapot eltöltenem a szervizben. Mintha lottómilliomos lennék..

>> SzervizThe Kid // Alfa 146 Special Edition 1.4 // 2009-08-27

2009.08.24 klima feltöltés tisztitás fertőtlenités

>> EseményÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2009-08-08

Tegnap reggel Fertődön ébredtünk. Bepakoltuk a családot, bicikliket e tetőre meg hátra, aztán hazajöttünk Pestre. Este leszaladtam Mátrafüredre, pontosabban a fölötte lévő Sástóhoz. Ott töltöttem az éjszakét, majd hajnalban keltem, és onnan megállás nélkül, az M0-os át átmentem Fehérvárra. Ott felmarkoltam egy szajrét, és jöttem vissza Pestre.
Jólesett ez az intenzív autókázás végre. Összesen bő 600 km volt, tehát nem olyan sok, de több részletben, és sokfelé, szerte az országban.
A klíma kiváló, könnyen hűt, semmi jele gyengülésnek; úgy tűnik, egyelőre nincsen újabb lyuk a rendszeren.

>> SzervizChEff // Alfa 147 1.6 TS Distinctive // 2009-08-05

Nem hűtött rendesen a kocsi klímája, ezért felkerestem az AutoMax-ot, ahol a gumiaimat is intéztem. Kapott kis gázt, átvizsgálást. Szerencsére a hiányzó gázon kívül minden rendben van.
Megint lehet kint meleg, bent attól még hideg lesz!

>> SzervizStef // Alfa 156 1.6 TS Progression // 2009-07-31

Az eddig eltelt közel 8 év alatt még nem volt ellenőrizve a klíma. Hűteni hűtött, annyira zavaró szaga sem volt kikapcsoláskor, ám lelkiismeretem megnyugtatására elvittem egy ellenőrzésre. Az eredmény: 0,66 kg utántöltés + fertőtlenítés.
Most már nyugodt vagyok :)

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2009-07-30

Akkora a klíma kifejezés túlsúlya a blogom szófelhőjében, hogy az már elképesztő. Ez van...
Az történt tehát, hogy nagyon nehezen kiszerelték a nehezen hozzáférhető és rendesen berohadt hibás csövet. Aztán a helyére beforrasztottak egy új csövet; nem gyári, de jópár évig tuti kitart, ameddig a kocsi is még talán.
Aztán jött a próba, meg a kompresszor olajjal feltöltése. Ekkor derült ki, hogy az addigi szerelések alatt az egyik elektromos csatlakozó sérülhetett, mert a kompresszor nem akart bekapcsolni. Hibakeresés, és kiderült: a minimum nyomáskapcsoló csatlakozója sérült. Nem csoda, szét van az is rohadva, mit minden egyéb: ha hozzáérsz, szétesik. Még jó, hogy nem kell gyakran hozzányúlni... Forrasztás, miegymás, összerakás.
Újabb próba, a rendszer láthatóan nem ereszt. Ekkor olaj töltés, csúnya régi gáz töltés (rémes nevét le sem írom, bocs, Föld...), és minden frankó.
A kiszedett cső még gyári volt, rajta a dátum: 1992. 02.18. Mondjuk elég jól bírta a szar olasz. :)
A klímásnak ment mindennel együtt a 20-as, a szervízbe a sok macerárért a 15.
Végül elvégeztem a fertőtlenítést is, még a múltkor megvett cuccal.