Blog >> klíma

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2021-04-02

A múltkori klímahűtő cseréje után most töltettem fel a rendszert. Hisz jött a meleg, ja nem. Minden király, nyomáspróba, stb, stb, ami szükséges, jön a hideg DE csörög ez a sz.r. Megbontani nem fogom, a nyarat így végigtolom és utána foglalkozunk vele. Kajak nem érdekel, hát ez a klíma kínlódás már az előző kocsiban is megvolt. Hülyét kapok tőle.
Kedden felkészül a szervószivattyú és az izzítógyertyák. Van egy szétdarált csavarom a levélfogónál, ahol a zárót ki kellene cserélni, hát azzal sem tudom mi lesz. Flex lesz, na az tuti...

>> SzervizLiquid // Alfa 159 1.8 TBI berlina // 2021-03-27

Szokásos tavaszi nagytakarítás :)
Würthenberg aktív szenes szűrő. Ózonos tisztítás (saját géppel).

>> AutóápolásKristyon // Alfa 147 Selespeed // 2020-10-01

Sajnos rezawplast 147-hez nem gyárt, de úgy fest, ez a gledring típus is hasonlóképen gyárt, ennek is illatosított a gumija, elég puha is, és mellé méretpontos. Még tisztító szprét is kaptam mellé.
Ma ellenőriztem a pollenszűrőt, és a helyét. Az első elemet kivéve még örültem is mert meglepően tiszta volt, annak ellenére, hogy mennyi kosz hullott ki mellőle. Viszont fordítva volt berakva (lehet ez is közrejátszott a tisztaságban, vagy csak ezt valaki külön kitakarítgatta valamikor). A másik már viszont kellő képen el volt tömődve, és már mellette is ment már át a dzsuva. Amennyire tudtam kitakarítottam, és a klímafertőtlenítést is megejtettem, már a korábban jól bevált patronnal.

>> Tuning és extraLaczkog // Alfa 159 1.9 16v Sportwagon // 2020-08-11

Jártunk ma Manky-nál, kapott a gép egy EGR falazást prevencióként, illetve egy szolid írást. A hangolás jól sikerült, koromból nincs sok, viszont harap a vas mint a tanyasi kutya.
A lovak számát 180+-ra saccoltuk, a motor állapota pedig kifejezetten jó (a műszer alapján). Van esély, hogy eddig 136 lóval gazdálkodtam, mivel belga volt alfi, és ott van valami korlát. Mindenesetre szignifikáns a különbség. :D:D:D, hogy miért nem ezzel kezdtem??? nem is értem...
Reggel még kapott egy klímatöltést, mert volt némi hiány.

>> SzervizWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2020-07-13

Eljött a kétéves revízió ideje. Budaörsön végezték, olajcsere+szűrő, pollenszűrő, légszűrő, inspekciók voltak, és meghosszabbítottam a lejáró országúti asszisztenciát is, bár eddig nem volt rá szükség, de biztos ami biztos. Utána az Autó Néroba mentem egy ózonos klíma fertőtlenítésre.

Szervizköltség: 5.2L Selénia Digitek, szűrők, munkadíj 124.885 Ft, asszisztencia hosszabbítás 6900 Ft, ózonos téma 5000.

>> EseményATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2020-07-03

Egy gyors töltést beiktattam, úgy tűnik a hűtő csere érett, csak a szerelőnek nincs ideje. Addig bepálni nem szeretnék. Ha addig bírja, ameddig időpontom lesz, már megérte. Figyelnem kell arra, hogy árnyékban parkoljak mindig. :-) mekkora hülyeség.
Hűtő, olaj, hátsó fék, szabadonfutó cseréje következik

>> AutóápolásLiquid // Alfa 159 1.8 TBI berlina // 2020-04-03

Tavaszi klíma tisztítás, ezúttal Lidl-féle klíma-bombával.
Pollenszűrő: Würtemberg aktív szenes

>> SzervizWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2019-07-23

Egy éves lett az autóm, így elvittem az első revízióra Budaörsre. Az éves inspekciók mellett kapott új olajat és pollenszűrőt is cseréltek. Minden rendben van, azt mondták, hogy nem tudnak belekötni. Az előző olajban 5000 km sem volt, de az utóbbi hónapokban szinte csak városban használtam az autót, ami az olajnak is elég nagy igénybevételt jelent. Szoftverfrissítést is kapott, az adaptív tempomatos visszahívásos sztori ezzel elrendeződött.

Ezt követően az Autó Néro Kozmetikába vezetett az utam egy ózonos klíma fertőtlenítésre, ez egy 15 perces művelet, melyet fél óra szellőztetés követett. Nem volt büdös a klíma, de jobbnak látom minden pollenszűrő-cserekor megcsinálni ezt a kört preventív jelleggel. A bolti elpukkantós verziókat nem szeretem, mert utána napokig illatos-büdös az utastér.

Szervizköltség: Selénia 0W-30 Digitek + szűrő, pollenszűrő, munkadíj 95.579 Ft

>> SzervizLiquid // Alfa 159 1.8 TBI berlina // 2019-07-03

A győri KwikFt-hez vittem klíma töltésre illetve ózonos tisztításra.

>> SzervizLiquid // Alfa 159 1.8 TBI berlina // 2019-06-15

A próbaúton teszteltük a klímát is, hűvöset fújt, de irgalmatlanul büdös volt. Amíg papíroztunk, addig betoltam egy klímabombát, így a hazaúton már lehetett használni. Otthon aztán cseréltem pollenszűrőt is.