Blog >> mosás >> bőrápolás

Május elseje a munka ünnepe ezért megejtettem a szokásos tavaszi nagytakarítást, szőnyeg- és kárpittisztítást illetve a bőrápolást. Most is a Lidl-ös cuccokkal dolgoztam szerintem kiváló termékek és az áruk verhetetlen....

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2012-03-18

mosás, takarítás, bőrápolás, ablakpucolás, stb. A jó időre való tekintettel az udvarban. :)

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-08-22

147k (0822) a tegnapi nagykirándulás után elértünk a 147000. km óra álláshoz is. ezután már tényleg megérdemelt egy alapos belső takarítást, bőrápolást, porszívózást, ablakpucolást, műszerfalápolást, stb. ami kell. ha már nem kaptunk új fényszóróizzókat.. délelőtt :\ (osram night breaker h7)

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-04-03

(0402) tavaszi nagytakarítás (4órán keresztül.. :) + GT által készített "by Cadamuro Design" matricák felhelyezése

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-04-18

Párom lemosta az autót (0418), mert mellkasi izomfájdalomra/tüdőgyulladásra panaszkodva délelőtt az ügyeleten kötöttem ki és du. semmi erőm nem volt tisztává varázsolni a virágportól, portól, esőtől ill. bogaraktól dzsuvás autót. Már épp ráfért, holnap pedig a bőr belső is ápolásra kerül, a szőnyegek a porszívó szívó hatásának lesznek áldozatai, a műszerfal pedig újra csillogni fog. :] Ja és a motorteret is elkezdem kitakarítani..

>> AutóápolásKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-08-03

Régóta szerettem volna a bőr belsőt leápolni erre való speciális tisztító és ápolószerrel, de az valahogy minden kocsimosás és belső takarítás után elmaradt. De ma (0803) végre eljött ez a nap is. Na nem mintha nem lenne vele minden oké, de kiváncsi voltam mit tud az a cucc, amit még tavaly novemberben az autó átvételekor kaptam a sráctól, akitől megvettem. Délelőtt még a nagy meleg előtt (így is 30 fokban:) lemostam kívülről az autót autósamponnal (szivaccsal), aztán áttöröltem szárazra, hogy ne pöttyösen száradjon meg, mert az elég csúnya, főleg az ablakokon. Ezzel elment kb. másfél órám. Lemostam az ajtókat és az ajtókereteket is a maga rendje és módja szerint. Az autó 11-re már csillogott villogott felnistől, kasznistól, ablakostól. Aztán visszatettem a garázsba, hogy kicsit lehüljön, meg én is rápihenjek a délutáni programra, ami inkább esti lett. Akkor ugyanis újra beálltam az udvarra, porszívó elő, aztán hagy szóljon, azaz hagy szívjon. Hozzáteszem nem volt mit:) mert általában (ez 99,9%:) tiszta az autó. De maga a tudat, hogy "mennyivel tisztább lett..!" :) Meg ugye a drágának is jól esik a kényeztetés. Miután 'kiporoltam':) és visszatettem a szőnyegeket is, jöhetett a bőrápoló szer. Erre sem volt olyan nagy szükség, de valamivel legalább puhább lett az ülés felülete úgyhogy megérte. Jó egy órát elidőztem a kenegetéssel és a simogatással. Mikor ez is megvolt, akkor már csak az ablakok maradtak hátra. De nincs más hátra, mint előre.. Jöhetett az ablakmosó folyadék és két tiszta rongy. Erre a műveletre az előzőekkel szemben nagy szükség volt, mert szeretek kilátni, hamár arra találtatott ki, akkor legyen is tiszta és átlátszó. Nekiestem először kívülről, aztán mire jól elfáradtam, beültem, zene bekapcs, és jöhetett a belső ablakpucolás, végre ülve:) Szép lett, jó lett, csillog meg villog. De én nem sokáig fogok vele így villogni sajnos, mert elég lesz egyszer végigmenni ezen a poros úton itt az utcánkban és mintha mi sem történt volna, kezdhetném előlről az egészet majdnem. De legalább most estére szép lesz és együtt világítanak a Holddal az éjszakában:)