Blog >> olaj

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2017-12-04

Várpalotán jártam.

Odafelé M7, mert szorított az idő. Ott a Csöriéktől megszokott magas színvonal plusz egy finom kávé. Hazafelé meg szólt a VRUÁMMM a Vértesben. A friss olaj mellé kerültek új szűrők is. Meg egy olajleeresztő csavar, mert a régi elég viharvert volt.

Kilométeróra állása: 187 160

>> Szervizantonov // Alfa 159 1.9 JTDm SW // 2017-10-30

Kicseréltem az olajat, és az összes szűrőt, plusz jobbnak láttam tiszta lappal indítani a vezérlést, amit jól is tettem, mert gyakorlatilag mint egy zongorahúr, olyan szinten volt megfeszítve a szíj. A feszítőgörgő teljesen rossz helyre volt állítva. Közben észrevettem, hogy köszönhetően a nagyon leleményes motorburkolat konzol rögzítésnek és annak, hogy gondolom párszor lekerült már az EGR szelep, az összes menet kijött a szívósorból. Menetjavítóval javítottam őket, illetve kitakarítottam az EGR keverőjét.

>> SzervizShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2017-10-25

Csak mert semmi sem úgy jó ahogy van, a korábban 2,8 literrel (2,6L ami belement és kb. 0,2L ami nem folyt ki) feltöltött sebváltóból tegnap este leszívtam kerek 0,3 litert.

Ezután az autó ereje visszább tért (akármi miatt is) viszont nem volt annyira "fluid" a váltás, ezért ma este visszatöltöttem 0,1 litert, így most 2,6 liter a töltet. Holnap újra próba.

Végre unatkozhatok :-)

>> SzervizIldikó41 // Alfa Giulietta Quadrifoglio Verde // 2017-10-24

2017 év vége közeledik, de az autó gyártók egyre inkább arra törekszenek hogy 5 évig használj egy autót utána vedd meg az újat. Minden autós ( Alfás tulajdonosok) tudják mennyire fontos dolog a motor olaj cseréje. Az autó gyártók egyre pimaszabb (szándékosan) olajcsere periódusokat határoznak meg. Az Alfa Romeo Giulietta QV autóm használati útmutatójában 35.000 km olajcsere periódust határoz meg. Ha egy laikus autó tulajdonos ezt betartja akkor 150E km után le is használta az autó motorját. Ez kell az autó gyártóknak. Méregdrága alkatrészek , motorfelújítás de legfőképpen vegyél újat szemlélet. Sajnos ez trend általánosnak mondható és sajnos ez alól a Fiat konszern sem kivétel. Van azonban egy kivétel. Ez pedig a Magyar Suzuki Zrt. Ezen a nyáron vásároltam egy új 0 KM Suzuki Vitara 1.6 benzines motorral. A szervizkönyvben határozott felszólítás 1000 Km első szigorú felülvizsgálat ennek elmulasztása garancia vesztés von maga után. Az autómban 980 Km volt amikor az első 1000 Km kötelező szerviz alkalmával lecserélték az olajat és a szűrőt a 900 km megtétele után. Gratulálok Magyar Suzuki RT !!!! Ezt kellene tennie minden gyártónak persze hogy nem teszik azért sem teszik ! A Suzuki nagyon hosszú élettartamú megbízható és egyszerű 1.6 szívó benzines motorja remek konstrukció És a gyár gondoskodik arról hogy valóban hosszú életű legyen a motor mert maximálisan 15.0000 km enged vagy szigorúan 12 hónapot a motor olaj cseréjét illetően. A közel 10 milliós Alfa Giulietta 1.7 TBi motorra a gyártó 35.000 km ! csereperiódust vagy apró betűs széljegyzetben 12 hónap (talán csak a lelkiismeret furdalásuk miatt ) Hangsúlyozom hogy a 12 hónapot széljegyzetben írja elő tehát az autó laikus tulajdonosa 3 év alatt elkoptatja a Giulietta 1.7 TBI motorját. A dologhoz hozzátartozik az olaj minősége de ez annyira fontos dolog hogy ezt egy másik blogba tenném

 

KM: 235.200

Na ez is megvolt.

Bölcső-, vezérlés-, olaj-, szűrők-, alsó lengőkarok-, termosztát-, első fék- és hosszbordásszíj csere. Természetesen mindenből prémiumot kapott a kicsike (TRW, Motul, Vernet, Dayco, INA, FEBI, Textar). A bölcsőt Marektől vettem, azaz nem azt ami a képen van :D.

Hazaúton még mindig kopogott kicsit az elejében, leállás után észleltem, hogy a csomagtérajtó teleszkópok kivannak fáradva kicsit illetve a külső hőmérőm rosszalkodik. A belső fogantyúkat is meg kell még pucolgatnom. Majd ezeket a héten megejtem, illetve az EGR-t is levakolnám és kapna egy szolid chipet is.

Most, hogy jön a téli szezon kellene vennem nyárra valami alufelnit is. De nem tudok dönteni a 16" és a 17" között.

Még októberben bekerül a hifi is amit nagyon izgatottan várok.

Most kell keresni egy normálós lakatost, fényező az van és jöhet a körbejavítgatás. Akkor rá lesz majd nézve az antennára is mert csak Váctól van akármilyen adóm is. Viszont ha szétszedem akkor már ott is javíttatom a fényezést biztos körbe van rohadva egy kicsit.

>> Szervizlion1983 // Alfa 159 1.9 JTDM Sportwagon // 2017-09-05

Szűrők cseréje
Olajcsere

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2017-08-25

Mai nap le lett szervizeltetve az autó.

Kapott:
- Selenia 20K for Alfa Romeo olajat
- Olajszűrő
- Levegőszűrő
- Pollenszűrő

Km. : 133 718

>> SzervizJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2017-08-06

Itt volt az ideje...
Új olajat, olajszűrőt és légszűrőt is.

>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2017-06-16

Olaj + olajszűrő + levegőszűrő + pollenszűrő cserélve! És kapott egy szép bontott légszűrőházat Erdről, mert a régi kérte az újat... ;)

251.160 km

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2017-06-07

Várpalotán jártam ismét. Egyre hosszabb lett az Alfa idegesítő hülyeségeinek listája, az olajcsere ideje is eljött.

Csöri lecserélte a motorolajat, a szűrőjét, és a fékfolyadékot. Felcserélte az első és hátsó kerekeket, hogy az egyik pár hozzákopjon a másikhoz. Életet lehelt a kilométeróra háttérvilágításába, beállította az égre világító fényszórót, megszűntette a hűtővíz szivárgását (a múltkor, Szigetszentmiklóson cserélt cső csatlakozása volt a ludas), és majdnem lecserélte a törött tükröt is. Azért majdnem, mert az unixos autó rossz alkatrészt hozott.

A kattogó ajtó (melegben úgyis csendben van), a néha cincogó utastéri ventilátor és a tükör legközelebbre marad.

Kilométeróra állása: 176 151

P.S.: Majd' elfelejtettem a legrégebben húzódó javítást! A hátsó lökhárító egyik fényvisszaverője már az autó megvételekor is törött volt. Néhány hétre rá kerítettem másikat, amit aztán évekig hurcolásztam az ajtózsebben. Tegnap azt is sikerült kicserélni. :)