Blog >> 166

Elhagyta az erő a vasat. Nem ment, csak vánszorgott. Diagnosztika: P1102, légtömegmérő. Próbálkoztam a tisztításával, de eredménytelen volt. Kapott ugyan olyat mint a gyári, ami benne volt: BOSCH 0 281 002 598 Most megtáltosodott a "kicsike".
248e km

 

Bal felső lengőkar csere, mert kopogott és nyiszogott. TRW-t TRW-re, a kopogás megmaradt. 248e km

Téli gumik beszerezve.
Barum Polaris 3 205/55 R16 H

>> AutóápolásPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2017-08-12

Utoljára márciusban ápoltam le ugyhogy nagyon ideje volt már....ismét az autoglym-es cuccokkat használtam!Még még gyönyörű ez a Momo vaj bőr,imádom!Két napig most pihizik az autó hogy a bőrnek legyen ideje beszívni az ápolót!Következő ápolás ősszel!

>> Tuning és extraPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2017-08-06

Vettem egy szürke kalaptartót árnyékoló rolóval, mivel az enyémben nincs gyárilag!Viszont nekem bézs szinű a belsőm ezért át kellett gondolnom mit csináljak.....vagy lefújatom a szürke kalaptartót,vagy átrakom a rolót az enyémbe!
...Megnéztem hogy van beapplikálva a roló a kalaptartóba és ugy döntöttem átrakom!Csak ki kellett vágnom a helyét,kellett egy jó egykomponensű ragasztó,jó kézügyesség és olyan lett mint a gyári!!!lassan minden olyan extra benne van amit elgondoltam,talán még egy automatikusan behajtható tükör kell, na meg persze a zender kitet is fel kéne már tenni!
Ja, a pótkereket elcseréltem olyanra mint amilyen a nyári szettem, a legszebb 166 gyári felnire...számomra;)!

 

Autópályázás közben fura hang, csökkent teljesítmény. Hazaérve megállapít, felső turbócső lyukas. Alfás Viktor-t hívom, SOS. Magyarázza, "önvulkanizálósgumiszalag" segít. Nem is tudtam, van ilyen. Viktor leírása alapján ráteker, visszaszerel és MEGY! Kösz Viktor! Új csövet keres, Bárdi, 250€, dugják fel. Netet búj, spanyol szilikon, megrendel innen. Megjött, stimmet, felszeret, próbál...

Rendeltem innen szilenteket az első-alsó lengőkarokba, a megfáradtak helyére. A cseréjük nem ment zökkenőmentesen. Most tesztelés alatt vannak. (245e km)

A szervizem nem ért rá, nekem viszont volt egy kis szabadidőm. Kicseréltem a beragadt kézifék zsinórokat.

>> Szervizdr_rock // Alfa 166 2,4 JTD // 2017-05-25

Aut hiszem ebben a hónapban sok törődést kapott már....
Bal első felső lengőkar feladta a harcot, miért is ne a turbócsere utáni héten, nehogy jól érezzem magam. Párban cserélve a jobb oldalival együtt, remélem most megnyugszik...

Letolattam az egyik szenzort, most sikerült visszaragasztani. Újra szigeteltem a vezetékeket is.