Blog >> gumi

Mivel a hátsó kerékcsapágy csere után nem szűnt meg minden hang, ezért elvittem egy futómá vizsgálatra.
Eredmény: futómű rendben, első fékek rendben, hátsó fékek viszont gyengébbek a kelleténél (üzemi és kézi egyaránt).
A hang forrása pedig elvileg főként a JE gumi, mivel fűrészfogasra van kopva. Utána gondoltam, és bizony rájöttem, hogy a két előző szezont hátul futották ezek a gumik (tavaly elfelejtetetm megcserélni) és ez betett nekik.

>> Szervizadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2011-06-04

Sajnos fel kellett szerelnem a piros pótkereket, mert a jobb első gumim "kipukkadt". Úgy néz ki, sikerült is legyalogolni. Pont jól jött egy komplett futómű felújítás és egy szíjcsere között.

Az hogy meg kellett állni átszerelni, még a legkevesebb.

Azt hiszem, csőd eljárást fogok kezdeményezni magam ellen.

>> Tuning és extrape-Ti // Alfa Giulietta 1.4 Turbo MultiAir 170CV Distinc // 2011-05-10

Végre!!!!! 3 hónap lázas keresés, tengernyi ígéret után sikerült egy garnitúrát "becserkészni" köszönet érte admirális cartársnak így ma felkerültek azok a bizonyos grafit QV felnik:-)))))))))))) 225/40 R18 Pirelli PZero Rossok feszülnek rajtuk rejtett szelepekkel ezért meg a szerelésért külön köszönet Attilának és a helyi "Mihók" gumiszerviz lelkes csapatának a gyors és precíz munkáért! A téli kerekek is kaptak egy fém szelep garnitúrát meg egy centírt + lecsutakolva gumiápolóban "úszva" várják a következő szezont!

>> SzervizDiny // Alfa 156 1.9 JTD Executive // 2011-04-17

Liában most már kb 151200 km van éppen. 1000 km-rel korábban Ferkénél kapott új olajat és szűrőket, ezúton is köszönöm neki a segítséget :))

Érdekes, hogy ugyanúgy megy, mint a csere előtt:)) ezek szerint nagyon jó időpontban volt az olajcserém. Selénia WRD került bele, kicsivel több, mint 4 liter. maradt egy kevéske, de ha így megy tovább, nem is fog kelleni, egy csepp olajat nem evett. Meg is értem, én sem szeretnék egy cseppet se meginni:)

Szóval olajcsere és szűrőcsere. Ezen kívül a J1 előtti zajvédő burkolat került vissza a helyére, és kiderült, hogy a középső kijelzőm nem is működik. vagyis nem elromlott, ahogy a "szakszervíz" váltig állította, hanem csak simán nincs beépítve. Hát igen, ilyen a "szakszervíz". Nem viszem oda többet, az tuti.

Ellenben visszakerültek a rég várt nyári gumik:) a téliket kb már kézzel lecsipegettem volna, annyira szét voltak hullva, zúgott, rezonált.... szóval minden zajos volt. Na de most :))
Lia szépen, halkan suhan, nagyon jó ez így:)

Ma némi vasárnap is dolgozó gumis keresés után a Bibendum váltotta a szárnyas cipő márkát:)

Brigi remekül szalad az új pacskerekkel.

Ma végre megjöttek az új nyári gumik. Michelin Energy Saver fog felkerülni a hétvégén, abból is 195/60R15 88 V-s.

>> SzervizBeeGee // Alfa Spider / GTV 3.2 V6 24v // 2011-04-08

Elég későn, de hova siessek felkiáltással visszakerültek a nyári gumik. Halesz mintájára kiszámoltam, hogy 3.972 km-t gurult a téli gumikon. Ez elég sok. Jövőre az előirányzott téli használat: 0 km

>> Szervizzappali // Alfa 156 1.6TS // 2011-04-07

Minap a gumisomtól megkaptam a két új Kleber Dynaxer HP3-ast, a két Dayton d210-es még egy két szezonra jó lesz. Útközben egy kavics csapódott a szélvédőmbe, amit másnap ki is javíttattam, de közben esett az eső, úgyhogy a kosz már bekúszott a szélvédőmbe, így maradt nyoma...

>> SzervizAvion // Alfa 147 1.6 TS Distinctive 120 LE // 2011-04-06

Megjött a jó idő ezért felkerültek a vadonatúj Continental Sport Contact gumik (205/55 R16) a vadonatúj 16" Dezent felnikre, kerékőrrel, rejtett szeleppel!
A gumi kicsit hangosabb a télinél, nem vészes viszont sokkal jobban tapad!
km: 63.285

>> Tuning és extraAvion // Alfa 147 1.6 TS Distinctive 120 LE // 2011-04-06

Születésnapomra kaptam a páromtól egy pedálszettet és egy váltógombot! A váltógomb gyönyörű, a többiről nem beszélhetek, mert ajándék lónak.... :)
Komolyra fordítva, a lábpihentetőt nem lehetett jobban felszerelni, de így teljes a készlet!
Ha felkerült akkor már nem szedem le :)