Blog >> felni

Valamelyik topikban téma volt, hogy hol készülnek az Alfa felnik. Kimentem, megnéztem. Török.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-11-06

A Toora felnik majdnem teljesen rendbe lettek rakva. Mind a négy görgőzve lett, valamint a leharcolt peremek javítása is megtörtént. Még le kell majd fényezni őket, kupakokat kell beszereznem és tehermentesítőket kell venni. Már most alig várom a tavaszt!

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-10-25

A 18"-os project nem lett feladva, csak keresgélés folyt. Facebookon találtam egy eladó Toora T238-as felnit. Sajnos nincs tökéletes állapotban, kell vele foglalkozni. De ez az árán is látszott, amiből még kicsit alkudtam. Persze ezúttal próba nélkül nem hoztam el, nem akartam úgy járni, mint az előzővel. Mivel nem ér a fékhez, az üzlet megköttetett.
18x8, ET35. Felújítás után szép lesz.
A fotót az előző tulaj készítette, gumik nélkül hoztam el.

Ez a nyár rettenetesen sz.r volt minden szempontból - az autófelújítás (vö: kész nincs, de le van vizsgáztatva) sem kivétel, most kell belehúznom...

A RONAL-okból kettő már esztétikailag kihívásokkal küzdött, az egyiknek a vegytisztítás nem tett jót (denszesztől foltos lett) , a másik le lett padkázva. Ezek hátul voltak eredetileg, végül úgy oldottam meg, hogy a hibátlan elsők hátra kerültek , elöl fennmaradt a vazsfelni téli gumival
sajnos ez nem volt jó húzás biztonságtechnikailag, részben ennek is köszönhető a júliusi kis "garambol"-om :-p
Így az elsőket el tudtam vinni lefújatni, majd vissza már újszerű (DUNLOP SportBluResponse) és főleg váltóméretű (195/50 R15) gumik mentek rá a felnikkel együtt kapott, de mind széltében, mind átmérőben túlméretes (205/50) , öregek/elhasználtak helyett.
a JE pereme elkopott a kerékbéléstől és a kilóméteróra is csal...na , ha működne!!! :-p - egyébként volt időszak jó műszerrel és ezzel a kerékkel, 100 km méréshez 103 km tényleges út tartozott
Így végre október első hetében :-p felkerültek előre is a nyári kerekek, sokkal komfortosabb lett, pedig 1 cm-rel keskenyebb csak.

Miután a klíma-projektet a kompresszor felől indítva elakadtam (majd később beszámolok róla) úgy döntöttem, a másik végéről kezdem: felújítom a klímaboxot és akkor egyrészt végre befejezhető az utastér, másrészt a motortérből folytatható a klímaszerelés is...Mivel a radiátorból és a szellőzőmotorból a mostanival együtt lesz 1-1 csere-/donordarab, az evaporátor (utastéri elpárologtató) volt a szűk keresztmetszet, elvittem hát nyomáspróbára.... Tegnap kaptam vissza, a klímások szerint jó viselte a "nyomatást" - kapott két dugót egyelőre - így felcsillant végre némi reménysugár, talán jövőre lehet már klímánk...

>> Tuning és extraKZM_Rosso147 // Alfa 147 2.0 T.Spark Distinctive // 2015-09-26

Ma reggel sikeresen beszereztem gyári 16"-os Alfa Romeo felniket, amelyek nagyságrendekkel jobb állapotban vannak, mint a régiek. A nyári gumik át kerültek rá, a régi felniket elraktam, jó lesz majd a téli gumikhoz.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2015-09-21

Egy cartárs hozott nekem egy szett GTA felnit fényezésre, de közben hirdetett egy Ducati Corse szettet, aztán menet közben elüzleteltük az Audi kerekeimre. Lefényeztem, átgumiztattam, és felraktam. Gyöngyház fehér színe lett, a matricát az index alatt és a féknyergen fehérre cseréltem.
Szerintem nem rossz.

más: átnézettem a futóművem ami 1,5hónapja lett beállítva, mert elöl 1cm-en láthatóan jobban kopik a gumim a belső felén. Az alkatrészek jók, a beállítások nem változtak. 2fokot dől negatívba, de az a futóműves szerint sem lenne indok ilyen mértékű kopásra. Aki tudja esetleg,hogy ilyen mértékű ültetés (-60-70mm) mellett mi a megfelelő érték kérem ossza már meg velem ,és akkor beállíttatom a srácokkal,mert ez így nem buli.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-08-31

Csalódottság van. Megérkeztek a tehermentesítők, mehetett a kerék az autóra. Vagyis csak mehetett volna... Hiába az ET35, a küllők hozzáérnek a Brembo féknyereghez. Ha gyári lenne a fék, nem lenne gond. De nem gyári... Így jártam. Most akkor eladó a felni.
Persze a kerekek szerelése és a tehermentesítők nem voltak ingyen...
Update: a felnik George autóján folytatják útjukat.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-08-30

Toora T670 felnik érkeztek 18" méretben. Hibátlanok, frissen fényezve, tökéletes állapotban. Természetesen kupakokkal együtt.
Facebookon az egyik alfás csoportban hirdették, megvettem. A szállítás kicsit macerás volt, lévén a kerekek Erdélyben voltak. Ferko viszont járt a környéken és sikerült összehozni a találkozót, így ma meg is érkeztek hozzám. Sajnos a tehermentesítő nem volt tartozék, de holnapra lesz az is. Már várom, hogy az autón legyenek! :-)

>> AutóápolásZsolesz_145 // Alfa 145 1.6 Boxer // 2015-08-20

Az első nap, mikor már enyém volt az autó, de még nem volt biztosításom estig, nem bírtam magammal. Tegnap elhozta a volt tulaj a második felni készletet is. A gumi majd csere lesz, mert szép állapotban van, de sajnos nagyon régi. Sokáig állhatott valami garázsban vagy pincében és hát mint lenni szokott, ilyenkor koszos lesz. Ott áll a szobában és hát olyan szép lehetne gondoltam. Na irány a zuhanyfülke, adjunk neki… Persze autóápolási termékem nem volt semmi, boltok meg zárva, de valahogy azért megoldottam. A végeredmény olyan szép lett, hogy már azon gondolkodtam, hogy felrakom a falra vagy 4 felni elvileg mindig lesz, csináljunk üvegasztalt. :) Persze azért nem kezdtem telefurkálni a falat vagy kivágni az üveget… :)

>> Tuning és extraMr. Z // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2015-08-09

Helyben fényezték gyönyörű lett. 10.000/darab áron , mind a 4 felnin Új Hankook Ventus Prime2 egy darabig , ha vigyázok rá lesz 4 szép kerekem. Illetve télre rendeltem tárolózsákot :)