Blog >> felni >> zender

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 GTA // 2021-07-28

Amikor az autót vettem, az előző tulaj adott hozzá 4 db Zender Siena felnit. Az egyik 3 helyen volt hegesztve, mindegyik padka nyomos. Hamar kiderült, hogy a hegesztett helyett kell néznem egy másik darabot, ami szinte lehetetlen. Árultak egy darabot, de 5x108 osztókörrel. Aztán egyszer csak feltűnt 1 db 5x98-as, hamar le is csaptam rá. Németországból jött, kis időbe telt mire megkaptam. Összesen 3 darabot kellett görgőzni. Idén elvittem őket egy felni polírozóhoz, aki felpolírozta a peremeket. Ezután fényezés következett, erre is sikerült a megfelelő szakembert megtalálni. Ezután Nanolex Si3D BC kerámia alapozóval és Si3D kerámiával kezeltem őket. Visszaragasztottam a kamu csavarokat, amiket a fényezés miatt ki kellett szednem belőlük. Vettem bele 4 db gyári új Alfa Romeo felni kupakot is. Ezután jött a gumiszerelés, felkerültek a korábban a TS-en használt Continental PremiumContactok. Majd nem ment fel a kerék, mert elől beleért a féknyeregbe. Kellett gyártatnom 3 mm-es nyomtávszélesítőt, így lesz az ET28-ból ET25. És végre sikerült őket felszerelni.

A gumikban felszereléskor 13.353 km volt.
Az autó km állása: 199.089 km.

>> Tuning és extraWilly // Alfa Spider / GTV Spider 2.0 TS // 2014-08-10

A gyári 16-os felni helyett sikerült beszerezni ehhez az autóhoz szerintem legjobban illő felnit a Zender Siena-t. Amit még megfigyeltem, hogy inkább 18-as méretben elterjedt, az enyém viszont 17-es. Nagyon szép állapotban voltak a felnik, kettőt kellett görgőzni ugyan de felszerelve nagyon szépen futnak. Alig használt Nankang UltraSport NS-2 gumikat tudtam hozzá jó áron szerezni, állítólag esőben gyenge gumi csak, de ugye ilyen időjárási körülmények között nem tervezem használni a kocsit. :)

>> Tuning és extraKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2010-08-22

Hosszas agyaläs utän bekellett lässam a 8,5" szeles felnik nemigazän optimälisak telire,igy a csere mellett döntöttem.Meghirdettem a Zendereket, hamarosan jelentkezett is egy cartärs aki a Spiderere a 16"-os gyäri felnikert cserebe szerette volna a Zendereket.
Tetszett az ajänlat igy az üzlet megköttetett.
Mindenki elegedett..Märcsak a teligumik hiänyoznak...