Blog >> utólag

>> Tuning és extraBFMSE // Alfa 147 1.9 Mjet Black Line // 2012-11-24

Ebben az alfában nem volt gyárilag ülésfűtés, de mivel textil huzatos ülései vannak, azt gondoltam, hogy ez nem fog hiányozni. Tévedtem.
Sokat gondolkodtam azon, hogy mit csináljak. Vegyek egy komplett ülésgarnitúrát ami fűthető és akkor egy szép gyári megoldásom van, vagy tegyek bele egy utólagos ülésfűtést. Mivel a mostani kárpit nagyon tetszett, nem szívesen cseréltem volna le és mindenképpen olcsóbban is jövök ki, ha utólagos ülésfűtést építek be. Ráadásul az utólagos fűtés 2 fokozatú szemben a gyárival, ami csak egy. Mindezek tükrében az utólag beszerelhető ülésfűtés jobb megoldásnak tűnt ezért azt választottam.
A két első ülés lett fűthető. A kárpit alá kellett beépíteni, két fokozatban állítható. 1-es fokozatban 36 fokon tartja az ülést míg 2-es fokozatban 45 fokra fűti fel. A kapcsoló a gyári helyen, az ülés oldalán található.
Nagyon kellemes érzés amikor télen az ülés 1-2 perc alatt testmeleg lesz. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az extra felszerelést. Aki szeret barkácsolni, az otthon is be tudja szerelni, de sok szervizben is elvállalják a beépítést.