Blog >> ablak

>> SzervizLaczkog // Alfa 159 1.9 16v Sportwagon // 2022-08-16

Ismét leereszkedett egy hátsó ablakom, ezúttal a jobb oldali. Hál isten, vagy sajnos már van rutinom a dologban, az egyik cartársunk leírása alapján flottul megy a csere. Annyi eltéréssel, hogy én bátran feltekertetem az ablakot a végén, és a helyére ugrik minden. eddig 2-ből kettő volt a sikerarány. 1 óra alatt megvan a szerkezetcsere

>> SzervizGy.Attila // Alfa 159 SW // 2020-04-30

Már az autó megvételekor sem működött a jobb hátsó ablakemelő, így az olajcsere után gondoltam vetek rá egy pillantást. Egy léc darabbal kitámasztott ablak fogadott. Vettem is egy utángyártottam és beszereltem. Nem nagy mutatvány. Mostmár működik szépen. 135RON Km. mint olajcserekor. 126190

>> Tuning és extraV.Tomi.145-146 🍀 // Alfa 146 2.0 TD // 2020-01-08

Kapott egy új fa utánzatú váltó fejet, mivel ez tökéletesen passzol többi elemhez, a színét és mintáját tekintve. Régi fa váltó fej meg bekerül a TS-be.
Először is kupak le az aljáról, 12es fúróval felfúrni a belsejét, majd egy rossz váltó fej beáldozása (kopott), el vágni és rá helyezni az alját. Én itt rá is ragasztottam, bár szorosan fogta, és végül mehet fel a helyére.
Így a váltó szoknya is rögzíthető rá.

És még kettő dolog javítva.
Az egyik a kilométer óra és egyben a sebesség mérő nem mindig működött az utóbbi 2 hétben. Leginkább nem ment. A jeladó csatlakozóján volt egy kicsi sérülés, erre gondoltam a hiba okának, úgy hogy cserélve. Utána próba, de nem mozdult ki. Cseréltem jeladót is és újra próba. Most már működött, de így utólag belegondolva, lehet hogy az első próbán nem eléggé gyorsultam fel vele, csak nekem tűnt úgy a kis utcában és becsaptam saját magamat vele. Most már mindegy is :)
A hátsó ablak mosó csőve szétjött a csomagtartó csatlakozásánál, most kapott egy hosszabb csövet toldásképp hogy ne feszüljön.

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2019-05-11

A múlt héten el voltunk plázában, és mikor megkaptam a parkolójegyet sikeresen lent felejtettem a sofőr oldali ablakot. Majd egész nap leengedett ablakkal állt a parkolóban az autó, és csak mikor indultunk hazafele vettem észre, hogy lent maradt.
Szerencsére másnak ez nem tűnt fel, és nem hiányzott semmi sem az autóból.
Sajnos, nem tudom, hogyan lehetne a gyári vezérlőt felokosítani, így egy plusz modult építettem az autóba, ami a riasztó élesedésére felhúzza az ablakokat. A modul valamikor az előző autómban is bent volt, a bekötése nem túl bonyolult, a gyári modul mellé kötöttem be, ott megtaláltam minden vezetéket ami az üzemeléséhez szükséges. Volt egy kis bakim, és kilövettem vele az ablakemelő 30A biztijét. Jelenleg ez volt az össz költségem...
Ugyan csak két ablakot tud vezérelni, de nekem éppen elég.
Most már véletlenül nem marad lent ablak :)

>> Szervizgecsa // Alfa 159 3.2 V6 Jts Q4 // 2018-01-28

Az elektromosan behajló tükrök úton-útfélen elakadtak. Egy takarítás, és némi WD40 után hibátlanul teszik a dolgukat. Valószínű nem sokszor voltak használva.

Az ablakok elég nehézkesen mozogtak fel és le is. Szilikonnal átfújtam a csúszkákat, így most szinte suhannak, és azt is hangtalanul teszik. Az emelőmotor sem erőlködik többé!

>> Tuning és extraLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2017-03-15

A pótkeréknél lévő üreg áttervezésével, kikerült a csomagtér tálca, ami alatt tartottam hátsó ablakokra való árnyékolókat. Helyet kellett találnom nekik. Méregettem, és kiderült, hogy a hátsó üléssor 2/3-n pont elférnek, így építettem oda egy tartót. Sima furnér lemez, vékony lécből távtartóval, majd bevonva fekete filc-szerű anyaggal. Pont kitölti a helyet, szinte nem is látszik, nem vesz el helyet a csomagtartóból és védi az árnyékolókat. Ráadásul könnyen mozgatható.

>> SzervizJorjie // Alfa 146 1.9 JTD // 2016-11-24

Bal hátsó elektromos ablak kapcsolója egy ideje már nem volt az igazi, de most végleg megadta magát. Túrtam kicsit a garázsban és szerencsére találtam is egy kapcsolót.
Gyors próba, ez tökéletesen működik.
Kicseréltem, és az élet megy tovább :-)

>> SzervizOrosz // Alfa 156 Sportwagon 2.4 JTD 20v // 2016-03-08

A múlt héten kellemetlen meglepetés ért. A 11esen haladva szemböl egy kis kavics találkozott a szélvédőmmel amikor úgy 100al haladtam. A kavics a szélvédő tövének csapódott és abban a pillanatban úgy 30-40cm hosszan megrepedt a külső réteg. Marhára örültem, de tegnap végre kicserélték a törött üveget. Visszanézve nem is baj, mert így eltűnt a karc a bal felső részröl és a középtájt lévő kis sérülések. Végül ma az a pár engedelmetlen hátsó ablakfűtő szál is tisztességesen fog működni, mivel az is ki lesz javítva. Összességében ez a történet egy 30asba fájt, de van csííííík!!!!!!

Szélvédőcsere:28.000
Fűtőszál javítás:2.000

>> Tuning és extraForró // Alfa 155 2.0 ts 16v sport // 2015-08-23

Nyári szabadság alatt végre sor került egy pár jó ideje halogatott dolgot megcsinálni az autón. Hátsó elektromos ablak beépítése megtörtént. Régi mechanika ki, új be. Szőnyeg ki, kábelek behúz, szőnyeg vissza. Ha már kint volt a szőnyeg, akkor ki lett mosva, most olyan, mintha frissen jött volna a gyárból. Küszöbök és egyéb leszedett műanyag borítások ápolóval kezelve mentek vissza a helyükre. Hátsó ülésnél a fülek, amikkel oda kell csavarozni le voltak törve, így azokat visszahegesztettem. Szőnyeget felszedve hál isten nem ért meglepetés, rohadás nincs. Szerencsére a középkonzolig elő volt készítve a kábelezés, így abba csak be kellett dugni a hátsó komplett kábelköteget, és működött is. Kis extra, hogy a jobb hátsó ajtóhoz nem volt gyári kábelrész, így egy első ajtóhoz való került oda a B-oszlopnál lévő csatlakozó cseréjével. Illetve még annyi kis módosítást kellett eszközölni, hogy az ajtók összerakás után nem mindig zártak rendesen, ennek oka a kis hajlított drót, ami a zártól megy az úszóhoz. Kicsit áthajlogatva ez is jó (bal oldalt a gyári, jobbon a hajlított). Szerencsére ezen apróságok kivételével plug n' play működött a dolog.

Pár nappal a vásárlás után természetesen irány a betervezett szerviz. Tapasztalataim szerint mindenki aki autót keres hangoztatja, hogy vásárlás után majd viszi "nagy" szervizre az autót, de valójában nagyon kevesek azok akik tényleg meg is teszik.

Mivel vásárlás előtt átnézettem a kocsit Watz-nál ezért tudtam, hogy az előre betervezett dolgokon kívül mik azok amiket még pluszban cserélni kell.
A szokásos olaj, összes szűrőn (levegő, olaj, üzemanyagszűrő) kívül
cserélve lett még a vezető oldali elektromos ablak motorja mivel vacakolt, cserélve lett a termosztát is mert már az első utakon kiderült, hogy még a nyári kánikulában is elég lassan éri el az üzemi hőmérsékletet a víz, illetve nagyobb tempónál vissza is hűl.
Továbbá komplett fék csere is volt elől, hátul, tárcsástól betétestől.....
Ahogy elnéztem a használt GT kínálatot szinte mindegyiken csere érettek voltak a tárcsák szóval ezzel is kalkuláltam vásárlás előtt.
Vezérműszíj és görgő csere is be volt tervezve de az előző tulaj azt mondta, hogy az kb 1évvel ezelőtt volt rajta cserélve. A vezérműszíj fedelén valóban rajta van, hogy kb20ezer km-el ezelőtt volt cserélve. Biztos ami biztos Watz ránézett a szíjakra és megállapította, hogy azok valóban nem rég leettek cserélve mert még olyan mintha új lenne ráadásul egy jobb minőségű szíj van benne szóval annak a cseréje még bőven ráér..