Blog >> zene

>> SzervizWolf // Alfa 147 1.9 jtd 16v // 2024-03-19

Aktuális olajcsere megvolt, pio A-200 vagy milyen fejegység lecserélése folyamatban. Helyén van, helyenként működik, helyenként nem, tolatókamera… azt még nem sikerült életre keltenem.
Egy ideje kempingezik egy pár bullet tweeter a szekrényben, eljött az ideje a beépítesnek. Új fej képes kezelni, a dsp önmagában erre nem képes😳. Új fej, meg nem is fej, plazmatévé… 10” os android monitor fejegység vagy minek hívják. Android teljesen megfelel az elvárásaimnak: nagyon jó, és nagyon nem jó. Egyszerre… pfff. Nincsen olyan, hogy win-win. Valamit valamiért.

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2021-11-29

Végre sikerült bekapcsolni az AUX csatlakozót, amihez így csak egy Jack-Jack kábel kellett, hogy a telefonról - kábellel - tudjunk zenét hallgatni.

>> Tuning és extraSGabor // Alfa 159 2.2 JTS // 2021-05-21

Ma végre megjött a csomag Amazonról és sikerült is beszerelni.

A CD-tár helyére kell bedugni a gyári rádió hátuljába azt helyettesíti.
Teljesen Plug&Play nem kell semmilyen beállítással szívni, azonnal megtalálja a telefon és a kormányról is lehet vezérelni.

Teljesen megért 16 görbeorrút.

>> Tuning és extraRicoe156 // Alfa 159 1.9 JTDm 8V SW Eco Progression // 2019-06-08

2018-ban kapott egy Pioneer MVH-A200VBT (150€) fejegységet és már akkor fogta a fejét a hifis szaki mennyire szarok a gyári hangszórók. Most hétvégén kicseréltem. Csak azt nem tudom mire vártam eddig :D

Focal RCX-165 4db. ~23ezer

>> EgyébmaseRomeo // Alfa 159 1,75 TBi // 2017-06-29

Mivel az autóban jelen pillanatban nincs lehetőség pendrive -on vagy kártyán lévő zenék lejátszására, gondoltam veszek egy FM transmittert...
A kutyubazar.hu oldalon találtam egyet, amit meg is rendeltem.

kíváncsi leszek, hogy fog szuperálni...

Az első probléma amivel szembe találtam magam az USB-ről való zenehallgatással kezdődött. Tekintve hogy sokáig foglalkoztam zenével így érthető hogy fontos számomra a zene (az autóban is). A probléma hogy bármilyen és bárhogyan formázott pendrive-ot dugva a kesztyűtartóban található USB-be, a zene lejátszása nem működött. A media lejátszó minden egyes alkalommal azt írta "no media found". Utánaolvastam a problémának mind a fórumon, mind az alfaowner.com-on. Végigzongoráztam az összes tanácsot, utasítást de semmi érdemre való eredmény nem szülletett. Majd utolsó lehetőségként felmerült bennem, hogy a korábbi tulaj életkorából adódóan valószínűleg nem frissítette a Blue&Me rendszert. Felkeresve a B&M hivatalos oldalát és követve az update-hez szükséges instrukciókat a probléma megoldódott. Először az 5.5 majd az 5.6 update telepítését kellett elvégezni. Öröm és boldogság. Legyen tánc! :D

>> EgyébRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-04-24

Update: A kézikönyv elérését már nem tudom biztosítani, de azt érdemes szerezni hozzá.

-------------------

Úgy láttam, hogy nem nagyon van hasonló jellegű blogbejegyzés a Blue&Me beüzemeléséről, ezért úgy gondoltam, hogy írok erről pár sort.

Biztos sokan vannak még úgy, mint én, hogy a Blue&Me-hez nem kaptak kézikönyvet a használtan vett Alfájukhoz, anélkül pedig egyáltalán nem egyértelmű, hogyan kell a rendszert működésre bírni. Ezért első körben meg is osztanám egy cartárstól kapott pdf-es verzióját a kézikönyvnek:
Blue&Me manual magyar
Ez alapján egyébként nagyjából minden világos lesz. Amíg ezt nem kaptam meg, a netről próbáltam összegereblyázni az infókat. Találtam pl. hasznos youtube videókat a mobil csatlakoztatásáról. Pl. ezt itt: How to pair your mobile via Blue&Me to your Alfa Romeo | Wessex Garages (Ja, igen, angol tudás azért szükséges)
Mondjuk az autó nem egy 159-es és mások rajta a gombok is, ami miatt azért nem volt minden egyértelmű, de a már belinkelt kézikönyv segítségével minden világos lesz.

Egy pár apróságot szeretnék még hozzátenni, ami nem szerepel a kézikönyvben, mégis fontos és én elkínlódtam ezek miatt egy darabig. Ez a Media lejátszót érinti, ugyanis nekem fontos, hogy USB stick-ről, magyarul pendrive-ról (vicces, hogy a pendrive kifejezést inkább csak mi használjuk, az angol nyelvben nem ez a bevett) lehessen zenát lejátszani. A gyári rádión csak CD lejátszó van, pedig a CD már 2010-ben is egy ritka állatfaj volt, mára meg szinte kihalt.
Elsőnek azt szerettem volna elérni, hogy bluetooth-on keresztül a telefonon lévő zenéket tudjam lejátszatni a kocsival úgy, ahogy egy bluetooth hangszóróvel tehetem, hogy kivezérlem oda a jelet. Teljesen logikus ötletnek tűnt, de sehogy sem akart működni. A neten való kutakodás alapján arra jutottam, hogy ez nem lehetséges alapból. Bár a Blue&Me árul olyan app-ot az apple store-ban (talán androidra is van, nem győződtem meg róla), ami segítségével ezt megtehetjük, de nem ingyenes.
A kesztyűtartóban lévő USB csatlakozóval összekötve viszont gond nélkül játszhatunk le zenét a mobilról. Én annyi furcsaságot tapasztaltam (egy Samsung A5-ösöm van 5.0.2-es androiddal), hogy ha billentyűzár mellett dugtam rá a telefont, akkor nem érzékelte a rendszer. Csak akkor ismerte fel, ha fel volt oldva a telefon, amikor rádugtam.
Ugyanezen a csatlakozón keresztül játszhatunk le zenét a pendrive-ról is. A lényeg itt annyi, amit nem ír a kézikönyv, hogy az adathordozó FAT32 fájlrendszerű legyen, mert NTFS-sel nem akarja felismerni.
Nagyjából ennyi okosság jutott most eszembe, remélhetőleg hasznos lesz majd néhány tagnak :)

>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2016-01-13

MacAudio Absolute 380 BR-re esett a választás, ami a csomagtérben foglal majd helyet. Nulláról épül majd minden, mivel ahogy mondtam minden szar kikerült a kocsiból...az 59 mást fog kapni. Blog róla is hamarosan.

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2014-08-03

Cseréltem az első szettet egy Audio System MX 165 plus-ra. Képet nem csinálok. Nem kellett semmilyen kiemelő keret. A mély és a hátramenő kábelek csere alatt van. Hétvégén bal első ülésfűtés felújítás.

Következik a 200ezres szerviz: olaj, olajszűrő, vezérlés szett pumpával, módosító...kellemes ünnepeket...jah még klíma kompresszor csapágya, mert megfáradt és azt hiszi hangoskodnia kell.

Izzók cseréje is elkezdődött és a durrogás felderítése is folyamatban. Diag egyéb ráolvasás és kézrátétel, agykontroll segíti a munkánkat. :-)

Költségem: pretty sok...


Na, így kell berakni, nem?

 
>> Tuning és extraForró // Alfa 155 2.0 ts 16v sport // 2014-06-14

Mivel az autót rádió nélkül vettem így került bele egy kis zenecsomag az alábbiakkal:
-Pioneer DEH1600UBG fejegység
-Mac Audio MPX2500 erősítő
-Mac Audio Fire mélynyomó
Beépítés közben rendbe tettük a kábeleket a rádiónál, mert elég ronda módon csokival volt megoldva a csatlakozó és a vezetékek összeköttetése. Ráadásul kiderült hogy az antennával valami nem jó, mert a csatlakozóig nem jut el rendesen a jel, így jelenleg az antennakábel funkcionál antennaként. Egyelőre a célnak megfelel, majd a későbbiekben utána lesz nézve ennek is. Egyébként a beépített dolgokkal eddig meg vagyok elégedve, illetve a Zárda utcai hifis boltot bátran ajánlom bárkinek, korrekt és jó minőségű munkát végeznek.