Blog >> kerékagy

Kissé buszos hangja volt az autónak. Határozottan a bal elejéről hallatszott a zaj. A kereket kézzel megpörgetve nem tudtam eldönteni, hogy a kerékcsapágy, vagy a féltengely, vagy esetleg a váltó adja-e a hangot. Sajnos van némi lógása a féltengely csonknak a váltóban, de még is először a kerékcsapágyat cseréltem ki. Megérte, mert meg is szűnt a zaj. A féltengely csonkot még majd figyelgetem, hogy lesz-e változás.
Az SKF csomagban SNR tipusú csapágy volt,, ezzel nem is lenne gond, viszont amit adtak rögzítő csavarokat, azok csak hasonlítottak a gyáriakra, mert sajnos eltért a menetemelkedésük. Így a gyárakat kellett visszaraknom.

>> EseményCoyote // Alfa 146 1,9 JTD // 2018-08-26

Ugy tűnik a bal első kerékagy megadta magát. Nem is az agy inkább a kerékcsavarok menete. Pénteken hazafele brutál hangja volt, frászt is kaptam tőle. Fel is hívtam Gyuri barátomat aki segített pár jo tanáccsal. Megálltam az első benzines kúton kértem kerékcsavart és valóban a bal első kerekek szinte le voltak lazulva. Az egyik csavart már meg se lehetett húzni. Azóta amikor megyek vele mindíg ellenörzöm a csavarokat és mindíg utánna kell húzni a maradék háromnak.
No majd rendelek egy komplett agyat meg 4 csavart.

>> SzervizG-Burt // Alfa 33 1.7 16V "ÖREGLÁNY" // 2014-03-20

Szép tavaszi nap volt... Békésen autókáztam a 0áson, a belső sávban, amikor hallottam egy nagy fémes csattanást, kihúzódtam, finoman fékeztem, amikor még egy ugyanolyan csattanást hallottam, ezzel egy időben majdnem kitépte a kezemből a kormányt. Megálltam a leálló sávba. A jobb első kerékből két csavart elhagytam. Azt tudtam, h a 4ből kb 1 csavar fogja azt a kereket, mert szarok a menetek az agyban, de reméltem, h még egy kicsit kibírja. Anyám hozott otthonról csavarokat, elgurultam Zé.-hez, ahol sikerült kicserélnem a kerékagyat. Ezúton is köszönet neki az alkatrészért és a placcért

>> SzervizSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2013-03-10

Kicseréltettem a jobb első kerékagyat ,mert felni cserekor észre vettem,hogy 5 csavarból 2 nem fogott. Biztos valamelyik agyatlan gumis hajtotta bele légkulcsal.

Nagyon örültem neki...
Most már fasza!

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-10-10

Újra jött a morgó hang, ezúttal a bal hátsó kerékagy csapágy, mikor az első cserélve lett már akkor volt némi hangja, ami mostanra zavaróvá erősödött.
A féknyereg csavarjaihoz, hogy hozzá férjek, elég rendesen meg kellett bontani, egyébként elég egyszerű cserélni...

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2011-12-03

Ma ismét Csöri mesternél jártunk. Bal első kerékagy csapágy cserére. Már régóta zúgott, ez lett most megszüntetve. Hatalmas csendé vált a menetzaj. Hát azt hiszem hamar hozzá fogok szokni :)

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2009-12-08

Az előzőleg elvégzett futómű javítások "hozományaként" cseréltethettem a jobb hátul tönkrement csapágyat ( term. aggyal együtt van ) ... Ilyen-olyan körök megfutása után SKF került bele. Az elhalálozott jobb oldali xenon izzó miatt mindkét oldalon ki lettek cserélve a DS2-es izzók - hála Falatka barátomnak!!!

>> Szervizcount M // Alfa Spider / GTV 2.0 V6 TB // 2007-10-03

Asszem szerencsém volt. Elég gyorsan sikerült korrigálni az előző postban leírt hibát.

Eldöcögtem Zolikáékhoz. Újravágták a meneteket a kerékagyban, szerencsére úgy tűnik, a bénázásunk nem okozott nagyobb kárt. Bónuszként nyúltam tőle egy 5×98-as pótkereket is, cserébe ott hagytam az enyémet (ami nem volt jó a kocsira). Egy kis reklám: Zolikáékat amúgy nagyon bírom, eddig mindent jól-gyorsan-olcsón megoldottak nekem... manapság ritka az ilyen. Szóval piros pont nekik. :)

Oké. Következő probléma: kéne egy nyári gumi, vagy kettő, vagy négy téli. Némi vacilálásután a négy téli mellett döntöttem. Kerestem mindenfelé, aztán rájöttem, hogy az Amorén is lehet olyan aki tud segíteni... és tényleg: rátaláltam GabCsi cartársra. Hihetetlen hogy milyen jó áron, gyorsan és flottul elintézett mindent! Úgyhogy neki (és az egész GumiBombának) egy nagy piros pont. :)

(Jó, tudom, mostanában kicsit köszöngetős postokat írok, de mit csináljak: tényleg sokan segítenek, és eddig kopp-kopp-kopp szerencsém volt. Szóval hálás vagyok, na.)

A végeredmény: a négy felni görgőzve, az új (jó, nem új, hanem 95%-os) téligumik felszerelve, centrírozva.

>> Szervizystuc // Alfa 33 1.3 IE // 2007-06-09

Szerencsére nagyon sok bajom nem volt az autóval. A tuning kimerült annyiban, hogy a kipufogó ki lett cserélve DCS műhelyben, valamint sport légszűrőbetétet kapott az autó. Szervizelni a jobb hátsó kerékagy csapágyat kellett, az önindító rosszalkodott egyszer, valamint a kuplung munkahenger is megadta magát