Blog >> motor >> csere

>> SzervizG-Burt // Alfa 155 2,0 ts 8v "GRÉTA" // 2011-10-11

A legutóbbi bejegyzés óta történt pár dolog, az autó jelentem tökéletesen üzemel:) Hazaúton Zé.től beállt a motor, szerencsére a régi volt még benne. Túl sok lett síkolva a hengerfejből, a dugók és szelepek összeértek, egy szelep leszakadt.... Valszeg már volt a hengerfejből síkolva régebben, nem is kevés. Szerencsére még ezt megelőzően beszereztem egy másik motort Marklartól, ez be is került. Sajnos csak 1.8, de jövő nyárig jó lesz bele. Érezni, h nem 2.0, nem úgy megy, de megy.

>> SzervizLali75 // Alfa 145 1.6 boxer // 2011-11-03

Több hetes keresgélés és számolgatás után bontott motort sikerült vennem.
Kapott új csapágyakat,szimmeringeket,olajat,stb.....
Nehézkesen kelt életre,de azóta egyszerre indul.Még sok apró munka van,de már látom a fényt az alagút végén....
A karterről csináltam képet,amikor szétszedtem a régi motort:

>> SzervizB-la Ÿ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2009-09-11

Miután kifeküdt a hajtókar "új" motort kellet szerezni a vasba. A motor 180,000 HUF volt kompletten 69,000 kilométerrel!!! A motoron kicseréltük a vezérlést : vezéműszíj,görgők,vízpumpa... Ez után jött még 1-2 apróság... A lendkerekem elfáradt és a kumlung is feladta a harcot. Tehát csere! Tömítések, porvédők, olaj, olajszűrő. Így most komplett "új" szíve van a vasnak ha eltekintünk, hogy a váltót hála égnek nem kellett cserélni.... ;-))) Ez így munkadíjjal,anyaggal és mindennel együtt : 380,000 HUF

>> Szerviztolyaasch // Alfa 90 2,4 TD // 2008-04-24

Na, ha már a motorcserénél vagyunk megejtettem a 90-esem másfél éve esedékes motorcseréjét is. Mivel szegénykét tobb mint egy évre számuztem a garazsba mert nem volt sem alkatreszem sem idegzetem hozzá, hogy belefogjak (tudniillik az elso motorjat a kedves sogornom az elmezavaros pasijaval megfozte, a masodikat pedig miutan betettem ra kellet jonnom, hogy gagyi) hat most megesett rajta a szivem es osszeraktam. 4 napi barkacsolas, karomkodas utan sikeresen megdugoztam, kicsereltem az elso huvej tomitogyuruit, adtam neki hegesztett hfejeket meg egy rahedli szilikont, megkapta a regi 164-es motorjanak szivattyujat es alternatorat ugyhogy most jelenleg gurul. De van egy rossz erzesem, hogy a hengerfejeken valamellik mikrorepedeses, valamelliken atenged a kipufogoszelep, valamellik hengerben gyenge a kompresszio a pumpa meg tuladagol. Na szoval lesszen ezzel meg baj ugy latom, de mar pofogott. Kene adni neki meg egy uj aksit, csak mar nincsen lovetta a dologhoz. Majd legkozelebb. Asszem hosszu ido utan annak is orulok, hogy mar megy.

>> SzervizBuksi // Alfa 155 2.0 8V Twin Spark QV :) // 2007-06-06

Ma kicseréltem az ablaktörlőmotort a verdában a törlőlapátokat mozgató mechanikával együtt, mert a régi akadozott valamiért! De most már nagyon frankón töröl! :-)
Az alkatrészt Rich1 kollegának köszönhetem! :-)
De aztán egy porszem kerülhetett a gépezetbe, mert nagy bánatomra ez is elkezdett akadozva törölni! Nem volt hát mit tenni, szétszedtem az egész motort, hátha ott nem stimmel valami! Fairlane kollega a segítségemre sietett pár angol Cartárs által készített fotóval, és így már valamivel egyszerűbb volt a dolog! Kiderült, hogy nagyon elkoszolódtak (tiszta zsír volt minden) belül az érzékelők és ezért törölt akadozva! Tisztításuk megtörtént és azóta tökéletes minden, egy panaszom sincs az ablaktörlőre! :-)) Végre... :-)