Blog >> porvédő

>> SzervizV.Tomi.145-146 🍀 // Alfa 146 1.9 JTD // 2019-12-12

A pórvédője cserés lett, és kapott festésileg egy esztétikusabb kinézetet amíg nem lesz újra koszos és amúgyse látja senki sem de nekem fontos... :))) :D

>> SzervizDante // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2019-06-08

Kezdjük azzal hogy az autónak 3 féltengely gumi harangja ki volt szakadva. Bal oldalon külső belső, jobb oldalon csak a belső. Emellett piros rugók voltak a kocsi alatt, amik legalább 5-6 cm-t ültették az autót. Veszélyes élet ez egy olajteknőnek...
A megoldás: féltengely gumiharangok cseréje, balos külső féltengely csukló csere (kattogott), és futómű felújítás.
Kapott 4 új gátlót (Magneti Marelli), H&R rugókat (hála ezeknek kb 3 centit magasabb lett), két felső lengőkart előre (TRW), 4 toronycsapágyat, 4 lengéscsillapító porvédő+ütközőt, előre 2 új stab pálcát. Meg egy új ablakmosó szivattyút.

>> Szervizjohnsmithbmx // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20V // 2018-06-02

A motortálcában állt egy kis olaj és annak vizsgálatakor vettem észre, hogy szakadt a féltengely porvédő.
Ha már mindkettőt cserélem akkor kicseréltem a csillagot is mert kicsit már érezhető volt a rázás is.

A téli kerekek cseréjekor vettem észre egy kb. 1 cm-es hasítást a bal belső féltengely porvédőn amin keresztül a zsír szépen utat talált magának beborítva ezzel a váltót és környezetét...utólag belegondolva lehet ez okozta az enyhe, gyorsításkori remegést...
A csere jó alap volt arra, hogy némileg fejlesszem a szerszámkészletemet beszereztem egy bilincsfogót, körmös csapágylehúzót illetve csináltattam a cégnél egy célszerszámot a gyári mintára amivel a féltengely véganya le és felszerelése légkulcs használata nélkül megoldható.
A kiszerelés aránylag gyorsan ment azonban a belső csillag nem akart lejönni, flex lett a megoldás így lett egy terven felüli rohanás a bárdiba szerencsére polcon volt elég baráti áron. A könnyebb összeszerelés végett a féltengely ment éjszakára a fagyasztóba a csillag meg a radiátorra aminek köszönhetően az összerakás már könnyen ment, Tutela Star 700 zsírral összeraktam ámde a porvédő bilincse is feladta a leckét mert a noname fogó nem bírt vele így külső segítséget kellett igénybe vennem (megvan a következő szerszám projekt).
Terven felül kicseréltem még az alsó gömbtámaszt is mert a porvédőjét sikerült kivágnom szerencsére ez volt itthon polcon még régebbről. Ez se ment egyszerűen mivel a gyári gömbfej szegecselt így ismét flexelés lett a vége.
Minden csavart a gyári nyomatékkal húztam le a féltengely anyánál még szögmérő is kellett amiben az idén beszerzett gyári (sajnos holland nyelvű) szerviz cd volt a segítségemre.

>> SzervizMacccy // Alfa 159 1.9 JTDm SW Ti // 2018-10-07

147.100 km

Egy újabb hálám kezdi üldözni Shadin Zolit. Olyan sok kergeti már, hogy ha egyszer utolérik, beborul :)))
Szóval vett nekem is warbi porvédőket és a cserében is segített. Zsírral kitömve, kábelkötővel szorítva. Amúgy a bowdenek is szépen járnak kézzel és a fék mechanika is, csak sajnos a bal kézifékkötél rövidebbre van húzva így a beállítással még vacakolok majd picit.

>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2015-01-07

Vizsgázni mentünk, előtte kis kivizsgálás. Szerencsére, mert kiderült, az egyik porvédő harang kiszakadt a féltengelyen. Csere megvolt. Más javítás nem votl szükséges, vizsga simán lement. (A vizsga költsége külön szerepel a költségek között.)