Blog >> lökhárító >> kár

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-05-20

A szombaton írt email-emre tegnap kaptam választ a Colas Út Zrt.-től. Az kárigényemet jogosnak találták és elfogadják. A mai napon pedig a művezetőtől át is vettem 30000 Ft-ot, a lökhárítóm fényezésére. Írtunk róla feljegyzést, miszerint egyéb kárigényem nincs. Mindenki korrekt volt, nem is mertem gondolni, hogy ennyire gyorsan és problémamentesen oldódik meg a dolog. Azt hiszem, hogy ha mindenhol ilyen egyszerűen mennének a dolgok, akkor mindenki elégedett lehetne kis hazánkban.

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-05-16

Tisztában vagyok vele, hogy az autóm alja közel van a földhöz. Ennek megfelelően is közlekedem. Ha béna vagyok, nem figyelek, akkor persze leér az eleje, de igyekszem figyelni. Sajnos van, amikor az sem elég.
Újpesten a Tél utcát felújítják, hetek óta zajlanak a munkák. Természetesen tisztában vagyok vele, viszonylag sűrűn járok arra. Ma is így történt, és óvatosan közelítettem meg az Erzsébet utca/Tél utca kereszteződést. De hiába az óvatosság, ha nem a sebességnek köszönhetően következik be probléma. A felmart és az aszfaltozott részek találkozásánál akkora volt a szintkülönbség, hogy az első lökhárító felfeküdt az aszfaltra, mely sérülést okozott az autómon. Öröm, boldogság... Az ott dolgozó munkásoktól megtudtam, hogy a művezető hamarosan a helyszínen fog tartózkodni, így őt megvártam. Miután megérkezett, ismertettem vele a problémámat, majd megtekintette az autómon esett sérülést és a nyomot is, melyet a lökhárító hagyott az aszfalton. Elismerte, hogy az esemény ott történt. Felettesével telefonált, majd azt mondta nekem, hogy meg kell keresnem a Colas Út Zrt-t, hogy a problémám megoldódjon. Elmondása szerint az ilyen szintkülönbségeknek 4 cm-esnek kellene lenniük, jelen esetben ez majdnem annak a 3-szorosa volt. A művezető együttműködő volt, bízom benne, hogy a Colas Út Zrt. sem zárkózik el az ügy gyors és problémamentes megoldásától. A helyszínen készítettem fotókat melyeken minden látszik. Írtam levelet a Colas Út Zrt. felé, most várom a válaszukat. Kíváncsi leszek, nem szeretném nagyon elnyújtani a dolgot. Egy elem fényezésének az árát várom tőlük.