Blog >> fk

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-05-29

Kiszereltem az első lengéscsillapítókat, és elvittem Felsőtárkányba, ahol egy magán műhelyben felújítással foglalkozik egy fickó, nagyon sok jót hallottam a munkájáról, és nem is csalódtam!
Egyébként tényleg kapja be az FK.. A teleszkóp szárat is cserélni kellett, mert vmilyen oknál fogva, lepattogott róla több helyen(!) a króm (ezeket kemény krómozással készítik) és amiatt kinyírta a szimmeringet, így szép lassan szétfosta magát.
Az ember asszonta direkt ilyen vékony rétegben viszik fel a krómréteget, hadd cserélgessen a paraszt. Bár nyilván közrejátszott kis hazánk frenetikus úthálózatának a minősége is.
Úgyhogy szárat is cserélt, ráadásul 2mm-el vastagabb lett, anyagában edzett. Szóltam hogy kellene "puhítani" is rajtuk minimálisan, sikerült is! Nagyon faszán megcsinálta, pozítívan csalódtam a lengéscsillapító felújításban, nagyon profin dolgoznak. Mivel szárat is kellett cserélni így lett 10K/db. Ha csak szimmeringezni kellett volna akkor 6K/db. Nem veszélyes árak, a minőséget is tekintve. Ja a cucc saját toronycsapágya is konstrukciós hibákkal küszködik, de ezt most nem részletezem. A lényeg nem ajánlom senkinek ezeket a drága fos cuccokat, tessék venni Koni-t, vagy fel kell tuningolni a gyári csillapítókat!
Ha már kint voltak elvittem galvanizáltatni a toronycsapágy házat, igaz csak a kupakja látszik ki, de akkor is szebb :P
No meg végezetül beraktam a 1,5 éve hánykolódó toronymerevítőt is, csont nélkül felment. :)

>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-04-25

Nos úgy tűnik az első lengéscsillapítók végleg elhaláloztak. Hát nem 1 évet vártam egy 160.000 HUF-os FK Highsport állítható szettől.. Megint egy bizonyték magamnak hogy autótuning alkatrészekterén csak a parasztvakítás megy manapság.

Most az hogy konkrétan a lengécsillapító maga a szar, vagy az utak tették tönkre a fene sem tudja.
A megoldás hogy egy felújtással foglalkozó cég kezelésbe veszi őket, kicsit puhábbra fogom hangoltatni ha lehet, mert ez így ebben a formában valóban nem tudott mit kezdeni a durva keresztbordákkal kis hazánk útjain..

 
>> SzervizLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2010-03-18

Sajnos egyre libegősebb a kocsi eleje, és jobban felüt a keresztbordákon mint eddig. Tényleg kuka lesz?

>> Tuning és extraKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2009-09-12

Mivel rég volt némi blog update,hát tevékenyek voltunk.
Helyére került a csomagtartóban az újrafényezett választófal (fekete gyémánteffekt szinben),valamint helyet kapott egy tűzoltókészülék is.
Jel nélküli full króm pajzs, fényezett légbeömlök (a bordák eltávolítása utan márcsak ez hiányzott),és ködlámpatakarók Vittorió cartárs kezemunkájából származó szemöldökök is felcsücsültek a lámpákra.
A ködlámpák helyét Angel eyes optikás darabok vették át.
Fóliacsík került a szélvédőre hogy a nap ne süssön a szemembe,meg így teljes a fóliázás (Szabofolia) .
A féknyergek is megkapták a nekik járó rosso festéket.
A kavicskoccintások helyeit a színkódra gyártott javítostift orvosolta.
A hátsó lámpák, prizmák ( a sérült ,némi pillanatragaccsal javítva),és 3. féklámpa is tovább feketedtek az idő múlásával. :)
Végül de nem utolsó sorban az aluantenna helyét átvette egy fényezett cápauszony.
Talán semmit nem felejtettem ki.Sztem nem lett rossz az összkép.

>> Tuning és extraLongman // Alfa 155 GTA :)) // 2008-04-29

Megjöttek a kicsi finomságok! Nyamm, nyamm.. FK Highsport.

>> Tuning és extraBuksi // Alfa 155 2.0 8V Twin Spark QV :) // 2007-05-28

Itt az Amore-n hírdette egy srác ezt az FK ültetőrugó szettet, amit sikerült is megszereznem (15.000,-)! Aztán hosszú várakozás után beszerelésre kerültek végre! Elbíbelődtünk vele egy darabig, mert nagyon össze voltak gyógyulva az elemek! Segítségül is kellett hívnunk a jó öreg flexet, mert a régi toronyszilent nem akarta az igazságot, de aztán jobb belátásra bírtuk! :-)))) Nagyon megérte az erőfeszítéseket! Most sokkal jobban tetszik a gép, ahogy mégjobban hozzásimul az úthoz! És hát menet közben, kanyarban sem gyenge, élvezetesebb vezetni! Nagyon király! :-)

>> Tuning és extraHalesz // Alfa 145 1,6 TS // 2007-05-14

2005 tavaszán Terra márkájú sportrugókat szereltettem be, amik 4 centivel megültették az autót... Szerencsére eddig sehol sem vertem oda az alját, egész jól lehet így közlekedni vele...

Sajnos 110 ezer kilométer után az első lengéscsillapítóim megadták magukat, így elterveztem, hogy kicserélem az összeset... Elérhető áron az FK szettjét tudtam megvenni, amihez rugók is jártak. Ezek kicsit hosszabbak voltak, mint a Terra rugói, így kb 3 centisre módosult az ültetés! :)