Blog >> akkumulátor >> bosch

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2023-06-22

A hosszabb út előtti átvizsgálás ellenére az akkumulátor Olaszországban megadta magát. Hétfőn kb 850 km megtétele után leparkoltam az autóval, amely ma reggel nem indult. Majdnem felrobbantam, de meg kellett oldani a problémát. A szálláson az egyik szomszéd tudott segíteni bikakábellel, úgyhogy az autót beindítottuk. Google segítségével gyorsan kerestem egy szervizt a közelben, ahol szerencsére tudtak segíteni, egy szó nélkül, azonnal a rendelkezésemre álltak. Olaszul nem beszélek, az angolt nem értették, kézzel, lábbal és a Google fordító segítségével kommunikálunk. Kiderült, hogy a Varta akku, melyet az ősszel vettem, kuka, megadta magát. Bosch aksi volt a szervizben kéznél, 150 Euroért adta, a szerelésért nem kért pénzt, nagyon rendes volt. Jó kaland volt, de kihagytam volna.

>> Szervizpakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2022-09-14

Az autó megvétele óta (kb. 1 hónap) egyszer sem állította le a motort a stop/start rendszer (ami egyébként alapvetően egyáltalán nem is zavar). Ebből kiindulva elkezdtem gyanakodni, hogy valószínűleg már a végét járhatja az akksi, amit a mérés alá is támasztott, miszerint a hidegindítási készségének több mint 30%-át nem tudja már. Ezen kívül szerintem nem is az autóhoz való volt bent annak ellenére, hogy gyári matricás akksi volt.
A hideg közeledte elött, mielött valahonnan nem tudnánk elindulni ma sikerült is jó áron beszerezni egy Bosch S4E 051 stop/start (60Ah/640A) jobb+ akkumulátort.

>> SzervizMr. Z // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2016-02-12

A vásárlás óta nem volt tökéletes az aksi, ezért most kicseréltem nem töltögetem tovább.

Bosch 100 Ah

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-12-08

A régi aksi feladta a harcot. 4 teljes napnyi töltés is kevés volt már neki, a hideg 3-4 nap alatt ennyire leszívta. Bosch Silver S3 70AH 640A került a helyére, ezzel már minden OK.
A régi egy Berga Power Block volt, amit még az autóval vettem, így nem tudni mennyi idős volt. Reméljük egy pár évig nem lesz akkumulátor gondom.