Blog >> stabilizátor

>> SzervizB.bika // Alfa 156 2.0 JTS // 2017-08-13

Az elmúlt 1-2 hétben kezdett a futómű hangoskodni, illetve az első kipufogódob már vásárláskor is elég gáz állapotban volt, így ezeket szerettem volna megcsináltatni.
Mivel alig találni olyan helyet, ahol véletlenül ráérnek, egy autószerelő barátomra bíztam a dolgot, és segítettem neki.
Egészen jó buli volt, de a végére nagyon elfáradtunk, és kifejlesztettünk pár új káromkodást is. :D
Végül szombaton sikerült minden, amit terveztünk (szerencsére egészen kedvezményes alkatrészárakkal):

2 első alsó lengőkar csere (Lemförder)
2 hátsó stabilizátor, alias "kutyacsont" (Meyle) (műanyag volt benne, te jó ég...)
2 hátsó stabilizátor szilent
első kipufogódob (Asso)
fékfolyadék csere
1l Selénia 10w60 motorolaj - ezt azért vettem, mert még nem vagyok tisztában a motor olajfogyasztásával. Egyelőre minimálisnak is alig mondható.

Összességében egészen jó lett a kocsi, de még tervezek további szervizeket, hogy kifogástalan állapotban legyen. :)
Km állás: ~174.000

>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2017-08-08

Már nagyon rossz állapotban volt az első futóművem, így a motor csere alkalmával azt is kicseréltük. A komplett bölcsőt leszereltük, minden lengőkart és a stabilizátor szilenteket, pálcákat, lengéscsillapítókat, rugókat (a régiek el is voltak törve) cseréltünk. Most csodálatosan halk és finom a futómű, megérte! :)
A lengőkarokat az érdi Kovács műhely újította fel.

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-07-06

Az utolsó alkatrész beszerzésnél, felhívták a figyelmemet, hogy eléggé kopottak a fékeim. Úgy voltam vele, hogy még nem jelzett, de közelebbről megnézve tényleg eléggé vékonykáknak néztek ki. Úgy is jött egy kis koporgó hang a bal elejéről. Rendeltem első fékbetét készletet, meg stab.pálcákat is. Be is igazolódott a szerelésnél, hogy a stab.pálca egyik gömbfej lógott.
Ha a jobb oldalon is lenne becsatlakozás a fékbetét állapotának visszajelzésére, már kaptam volna értesítést a műszerfalról is. A jobb oldali fékbetétből még ki is esett az a vezeték darabka. Kitakarítottam a lyukakat, és a marásokat is a tárcsákon.

>> SzervizJorjie // Alfa 146 1.9 JTD // 2017-04-12

Koppan.

Ott, elöl.

Nem szeretjük.

Szereljük.

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-04-08

Kicseréltem a hátsó stabilizátor rúd szilenteket, kicsit ki voltak már kopva. Egyúttal kapott új festést a rúd és a stabpálcák. Feketém sajna elfogyott így ezüstre lett festve. Természetesen a rozsda is el lett távolítva, és alapozó is került a festék alá.

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2017-02-10

Kopogást hallottam elölről--> elvittem a szervízbe.
Diagnózis: cserélni kell az első stab. kart és pálcát.

Most nem lehet hallani semmit. Sikeres volt a javítás.

Ami cserélve lett:
- Stab. kar
- Stab. pálca
- kipufogó felfüggesztő
Futómű is utána be lett állítva.

Km: 127.265

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2017-01-21

Még tavaly évvégén elgurultam Csörihez, hogy vessen egy pillantást a futóműre, mert nekem valami nem tetszik benne, néha kopog. Megállapította, hogy a stabrúd szilentek odavannak. Ha már ott voltam, átnézte kicsit jobban az autót. Kézifékköteleket lehetne cserélni és a kipufogó gumi felfüggesztőket. Végül került egyet az autóval, ekkor derült ki, hogy a bal hátsó kerékcsapágynak van egy kis hangja. Idén került sor az alkatrészek cseréjére.
Gyári stabrúd, SKF kerékcsapágy, utángyártott kézifékkötelek és az összes kipufogó tartó cserélve lett. Az összegben nincs benne a kerékcsapágy anyagköltség.

>> Szervizptom // Alfa 159 Progression 1.9 JTDM 16V SW // 2017-01-15

2016. októberben új Taurus 225/50 R17 téligumikat kapott az autó, valamint a hátsó ablaktörlő motorját kellet cserélni.

2017-et az esedékes olajcserével (Selénia), váltóolaj, valamint fékolaj cserével kezdtük. A jobb első kerékcsapágy és stabilizátor rúd cseréje is megtörtént. Km óra állása: 201.000.

>> SzervizShadin // Alfa 159 2.0 JTDm SW Ti // 2016-11-10

136800Km

Cserélve lett a termosztát, visszacserélték a hátsó kutyacsontokat, féltengely zsírozás is volt, meg haspáncél lemezanya hegesztés is, továbbá az EGR hűtő fedelet is ellenőrizték.
Ja és még futómű állítás is volt.

>> EgyébShadin // Alfa 159 2.0 JTDm SW Ti // 2016-10-15

Továbbra is állítom, hogy a Fiat Szabónál jó és korrektek szerelők vannak, ezt most betudom kapkodásnak, de azért ilyet nem lenne szabad csinálni.

Kerékcserénél vettem észre, hogy a két hátsó kutyacsontot fordítva rakták be, amire még látszólag rá is segítettek a jobb oldalon egy kis alsó konzol igazítással.

1-2 kép bal hátsó feszülve, fordítva. Leengedve is.
3-4 kép elsők rendben, arra fordulnak amerre kell.
5-6 kép jobb hátsó szintén szarul néz ki és az alsó konzol is máshogy néz ki mint kellene :-(