Blog >> vizsga

>> SzervizAlien4 // Alfa 145 Tspark 1.4 // 2012-07-24

vizsga tuti!
első fékcsövek cseréje+olaj
izzót találtak valahol... nemtom mi :D biztos ez az a plusz költség amit "csak úgy" beírtak :D
lamdba szonda
kipuff csere... sajnos gyárira nem volt keret, annyira nem pofás mint a régi
motor kimosva -ők merték én nem- :D
olajreeresztő csavar+tömítés mert szerintük meg volt folyva, szerintem egy vállrántást ért a dolog, de megcsinálták mert mindig idegelt, hogy van néha 1-1 csöpp nyomom

volt egy nyifogó hangom, kipuff csere megoldotta
alapjáratom is szép lett, fékek is kényelmesebbek lettek...

gépátvétel után ( :D ) lemosattam fullosan a vasat meg kipucoltam
porszívózás közben véletlen térddel betettem 1be a vasat... valsz eltörtem a váltókulisszát... azt már magam cserélem

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2012-07-05

Az autó ma sikeres műszaki vizsgát tett. És ma ismét szembesültem a hivatalos papírról, hogy tulajdonképpen az autóm jellege ferdehátú limuzin. :-)

>> SzervizLevi // Alfa 164 2.0 Twin Spark 8V // 2012-01-27

Az autókám nem romlott el, mégis sikerült jelentősen 100.000 feletti kiadást produkálnom. Ezen okokból:
- Vizsga
- Repedt szélvédő – csere
- Féktárcsa, fékbetét csere elöl, hátul
- Kézifék bowden
- Csomagtartó teleszkóp csere
- Ablaktörlő lapát csere
- Bal első ajtókárpit tré – csere
- Az olajnyomásmérő műszer nem mért. Most már mér.
- S a legfontosabb: új jelvény elöl – hátul. :-)
km: 205.500

>> Egyébtipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2012-02-03

Ma sikeres vizsgát tett a verda, köszönöm Mattyancsnak a segítséget MEGINT. Majd úgyis hívom megint ha KELL VALAMI. :P :)

Történt mostanában azért más is. "Új" felnik ( ez már a harmadik variáció közös történetünk alatt, fotók mellékelve ) és gumik ( defekttűrő Bridgestone Potenza ) kerültek fel, a belső térben cserélve lettek a levegőbeömlők, ICS tekerőgomb ( végre használhatóra ), és az első fékbetétek is.

Az autó valamiért úgy gondolta, hogy megunta a bal oldali első lámpa alatti króm díszlécet, és elhagyta azt. Ez a hisztije SEM érdekel, Grando-nak hála ( gigathx.! ) már pótlásra is került. Nem kis segítség volt ez tőle, mert csak lámpával együtt szokás árusítani ilyet. Jobb idő esetén fel is kerül a helyére (ragasztás).

Jobbos féltengely külső gumiharang megint elfosta magát, immár azt hiszem harmadszorra. Cseréltük. Elképzelésem nincs, hogyan lehetne megóvni...

>> SzervizBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2011-11-21

Ma elvittem Üllőre vizsgázni a vasat. Ez volt a legkézenfekvőbb megoldás, mentem melózni Albertirsára, reggel otthagytam, kollégával továbbmentünk, délután értementem. Így nem kellett szabit kivenni. Semmi gond nem volt. Dehát ezt éreztem előre :)

>> Eseménypiktortom // Alfa 156 2.4 JTD // 2011-10-17

Ma sikeresen levizsgázott műszakiból az autó (39090), az NKH-nál. Igaz, kicsit megszivattak, ugyanis miután megvolt a vizsgálat, közölték, hogy akkor most le kéne mosatni a motort, és az alvázat, a fényszórókat állíttassam be, illetve a kiegészítő féklámpám narancs???? színű, valamit csináljak vele. Mindez 12 körül történt. Ja, és fél háromig vissza kellene érni, csak akkor megy át a vizsgálaton a jármű. SOS-ben beállíttattam a fényszórókat (1900), féklámpa csatlakozója széthúz, motor, alváz lemosat (3800). Kettőre visszaértem, és érdekes módon, így már megfelelt... Három órára már a szentlőrinci okmányirodán voltam, ahol abban a kedves fogadtatásban volt részem, hogy ma már nem tudnak az ügyemmel foglalkozni, szerdán viszont szívesen látnak. Négyig van ügyfélfogadás egyébként. Mindegy, csekkeket kértem azért, az legalább be van fizetve (törzskönyv-12000; rendszámtábla-12300; címke-585), illetve félretettek nekem egy pár rendszámtáblát LYS-545 :):)

A matt rosso gépTSiga ma levizsgázott. :-DDD
Nem kamun, hanem a hírhedt Mozaik utcában. Atyám vitte du. 4-re. Én is el tudtam volna menni, de babonából nem mentem el. A kézifék miatt izgultam, mert ugye hagyományosan xar a 155-ök kézifékjei. Szinte mindegyik be van rohadva. Hét végén kapott egy tartalék féknyerget, de az első úton forróak voltak a hátsó felnik. A CO miatt előző este tankoltam bele E85-öt felesben. Úgyhogy a Nardi visszamegy és nyugalom van 2 évig. :-D

>> EseményCgo // Alfa 156 SW JTD 16V // 2011-06-24

2011. június 24. - 199.611 km

Még jó másfél hónap volt hátra a 2 évből, de nem akartam az utolsó pillanatra hagyni, hiszen a xenon (= hiányzó lámpamosó) miatt szerettem volna egy kis időhöz jutni, hátha nem sikerül a vizsga és szerelni kell majd.

Ezúttal a szenci állomast választottam, vagyis Skull választotta, és intézte - a hálám üldözni fogja.

Nem tudom, mennyire Skull közbejárása miatt, de mindenki kedves volt, mosolygott, senki nem akart lehúzni, a motort nem pörgették hülyére - szóval nagyon elégedett voltam, 10 perc alatt végeztünk.

Az emisszió a koromokádás ellenére simán a limit alatt. A fékek remekül teljesítettek, pedig kértem, hogy legyen szigorú. Amit mégis talált: tompított beállítása, olajleeresztő csavarnál csurog az olaj, lengéscsillapítók kukásak és a kipufogó rozsdásodik - mind apró hiba, tehát újabb 2 év nyugalom és békesség.

Az akció ára 65€ volt.

>> Eseménycsontz // Alfa 146 T-Spark // 2011-05-17

149.000 km-nél leműszakiztattam

Kis csúszással (április 30. helyett) ma sikeres műszaki-és környezetvédelmi vizsgát tettünk. Csont nélkül.

km: 192.716