Blog >> szeged

Mivel a tavalyi találkozó nagyon bejött, így az idén is ellátogattunk Szegedre.
A nap 365 km-es úttal indult, ebből 280 autópályán. Az első hosszú autópályázás a hazahozatal óta. Ráadásul a tankban 50% bioetanol és 50% benzin keveréke.
Nagyon jól vizsgázott a Pók.
A találkozó szokás szerint zajlott, kocsimustra, beszélgetés, ebéd, fagyi. Szokás szerint sokan fényképezkedtek a Pókkal, egyet sikerült is elcsípnem (4.kép).
Ami új volt, az a konvoj rendőri felvezetéssel. Jó buli volt.
Kicsit furcsállottam, hogy milyen kevesen vacsoráztak a halászcsárdában. Mindenki elrohant...
Vacsora közben megtörtént a Dolog, eleredt az eső. A Pókot amióta csak nálam van nem érte eső, most kapott rendesen. Vacsora után szakadó esőben, hatalmas csúcsforgalomban vissza a városba, a Tímár panzióba.
Másnap a szokásos kép az üres talihelyről, majd átmentünk a Tisza hídon, amin tavaly nem tudtunk a felújítás miatt.
Hazafelé az autópályát szigorúan elkerülve Baján keresztül jöttünk a Balaton északi csücskét megcélozva.
A nap sütött, lehetett tető nélkül kocsikázni majd egy teljes napon keresztül.

>> EseménySanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2009-07-25

Remek kis kikapcsolódásnak ígérkezett ez a szegedi hétvége. Pityke barátommal indultunk neki a nem éppen rövid útnak. Itt el kell mondanom, hogy az Alfetta ezen az oda vissza 3xxkm-en mindenféle gond nélkül haladt, és nagyon kényelmes is volt. Pár óra kocsikázás után lent voltunk Szegeden. Sajnos nem voltunk valami sokan, de a hangulat kárpótolta ezt. Nagyon jó időnk volt. Napokig el tudtam volna nézelődni ebben a városban. Gyönyörű hely. És sok gyönyörű nő van erre felé. :D A konvojozás a csárdáig hatalmas élmény volt. A sok birka tátott szájjal bámulta ezeket a csodákat. A délutáni est-ebéd nagyon finom volt. Régen ettem ilyen jót. Köszi Satti a szervezést. Nagyon jó volt. Jövőre ott leszek megint. :)

Első nagy közös utunk Szegedre vezetett, ahol a Satti által szervezet talin vettünk részt. Megismerhettünk egy csodaszép várost és sok új Alfás arcot. Jó buli volt, jövőre ugyanitt!

„Cifra Palota, zöld az ablaka, gyere ki...”
Ki ne ismerné eme kedves gyermekdalt? Nos, Szegedről hazafelé úgy döntöttünk sétálunk egyet Kecskeméten is. Meglepve tapasztaltuk, hogy a dalban említett épület itt található és tényleg zöld az ablaka!

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-07-25

Még sosem voltam Szegeden Alfa Romeo találkozón, valahogy eddig nem jutottam oda el soha. De most végre ez is bekövetkezett. Hangulatos kis találkozó volt. Beszélgetés, fagyizás, szokásos autómustra. Ja, és elmondanám, hogy ilyen koszos autóval én még életemben nem voltam találkozón. Hiába lett lemosva, éjszaka esett, és csúnyán száradt meg... Újra mosáshoz meg nem volt hangulatom... :-)

>> EseményHalesz // Alfa GT 1,9 mJTD // 2008-08-11

Imádom Szegedet, ezért egyértelmű volt, hogy nem fogom kihagyni a Szegedi Alfa Amore Találkozót. Már tavaly is terveztem, akkor nem jött össze. 3-4 éve biztosan nem voltam Szegeden, hiányzott már nagyon. A találkozó helyszíne ideális, sok Alfa elfér, jövőre simán lehetnénk dupla ennyien, a város meg nálam jó helyen van :) Fotóztam sokat! :)

>> EseményEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2008-08-09

Ma elment az Alfa Szegedre.Én meg itthon maradtam :-(
Meló miatt.Fényképező is itthon maradt.
Fő,hogy eljutott :-)

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 2.0 16V // 2008-07-02

Az év egyik legforróbb napján arra vetemedtünk,hogy Szegedet vegyük célba,Alfás találkozó céljából.A rakparton sorakoztak az Alfák szép számmal :-)
Már volt pár ismerősünk,akiket nagy örömmel üdvözöltünk,majd a meleg elől egy borozóba menekültünk,ahol is frissítő italokat fogyasztottunk,s ezek után egy pompás autós felvonulás részesei voltunk rendőri kísérettel,akiknek köszönhetően szinte akadálymentesen szép köröket írtunk le a városban,az úri közönség nagy csodálatára :-)

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-30

Nos,sokáig elnyúlt a találkozó,reggel fél négykor vonultam vissza az ágyikóba és fél 8-kor már fent voltam,úgyhogy igen kipihent voltam de ahogy elnéztem a többi csíkszemű arcot,másoknak is volt problémájuk.Bár nekem semmi bajom sem volt,csak álmos voltam.Volt dél is mire elhagytuk a várost de még nem siettünk haza,megálltunk a fehértói csárdánál,ahol megint sikerült jóllakni.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-30

Nagy nehezen visszamentünk a szállodába,illetve dehogy is nehezen,hiszen az Alfa repített,szóval visszaérve gyors zuhany után leköltöztünk a hotel és a kemping közti szabad területre és jól belaktuk a helyet,mivel asztalokat és székeket rögtönöztünk és vagy huszan helyet foglaltunk és reggelig beszélgettünk bár volt,aki korán távozott.Természetesen vittünk magunkkal jóféle hazai italokat,így igen kellemesen telt az éjszaka.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-30

Itt is érdemes volt sétálgatni a parkolóban,jó néhány gyönyörű Alfát lehetett megcsodálni.