Blog >> ti

Múltkori bejegyzésben írtam, hogy a felújított felnik mellett bántották a szememet a rozsdás csavarok. Felni centrumnál találtam jó áron, így berendeltem őket.

Ha valakit érdekel, ez a méret kell a 159-hez: M14x1,50x28 CH17 60 °

Ideje volt egy szett új nyári guminak, Hankook Ventus s1 evo2 lett a választott a Ti felnikre. Ezzel egyúttal a felniket bevitettem az Otto Fuchs felnigyárba, hogy teljesen megújuljanak. Valamint rendeltem gyári felniközepeket is. Igen, én is látom, még egy szett kerékcsavarra is szükség lesz. :)

Hankook Ventus s1 evo2 235/40 R19 204000 Ft
Felni felújítás 40000 Ft
Felniközép 11500 Ft
Gumiszerelések (le/fel) 26000 Ft

Km: 171886

Múlt héten az autó egy check engine kíséretében jelezte, hogy rákívánt egy új lambdaszondára a katalizátor elé, szerelő megrendelte, majd mire mentem volna hozzá a bal hátsó ablakemelő szerkezet is jelezte, hogy elege van a munkából és egy reccsenés kíséretében kimúlt. Egy füst alatt orvosolva lett mindkét dolog, Bosch szondát kapott és Magneti Marelli ablakemelő szerkezetet.

Km: 170600

Elérkezett az idő a hátsó fék komplett cseréjének. Így kapott TRW hűtött tárcsákat és Ferrodo betéteket, valamint most második alkalommal is le lett cserélve a szervófolyadék.

Km: 169400

Cserélve lett a fék- és szervófolyadék.

Km: 169100

>> EseményRoll1983 // Alfa 159 SW 1.75 TBi Distinctive Ti // 2021-11-14

Ismét eltelt két év, ez egyben azt is jelenti, hogy már 4 éve az enyém, így újfent begurítottam egy vizsgaállomásra, most is csont nélkül vette az akadályt.

Km: 168193

Olajcserénél nem lett resetelve a szervizintervallum, ezért úgy döntöttem beszerzem a szükséges dolgokat. Ha valakinek kell valami hibakódot olvasni, törölni, proxy-t rendezni vagy bármit, amire a szoftver képes, akkor Tatabányán tudok segíteni.

Covid miatt kicsit el lett tolva az éves szerviz, mert elég kevés kilométer került az autóba, így most került sor az olaj és szűrők cseréjére.

Motul 8100 X-Clean 5w40
Mann olajszűrő
Filtron levegőszűrő
Filtron pollenszűrő

Km: 165080

Az autó megsértődött, mert nem jöhetett be velem az OBI-ba, ezért mire kijöttem megjelölte a parkolót. Viccet félre téve csak pislogtam mikor jöttem ki és láttam, hogy valami csobog az autómból, szín alapján hamar rájöttem, hogy a hűtővíz folyik valahonnan. Motortérben szétnéztünk és hamar megtaláltuk a bűnöst, ami nem volt más, mint a légtelenítő műanyag csavarja, elfáradt a feje és ott eleresztette a vizet. Gyorskötözőkkel és az OBI-ból vásárolt ioncserélt vízzel járóképessé tettük az autót. Sógornak odaadtam a törött csavart és másnap aluból megkaptam a pontos mását. Olcsón megúsztam, hogy ez nem egy autópályázás közben történt.

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2021-05-03

Videót is csináltam róla belinkelem ide a Youtube videóm linkjét a féknyereg festés teljes menetéről!

Hogyan fess féknyereget otthon - Alfa Romeo Brera/159 Brembo 305 mm

Mivel Bella faceliftes így a kisebbik nagyfék van rajta a 305 mm 4 dugattyús Brembo.
Eszméletlenül jól fog de mindig is pirosra akartam festeni. Mert ez az óriási nyereg szürkén nem az igazi azt meghagyom a szürke német autóknak, ez pirosban néz ki igazán jól :))
Beszéltem előtte Shadin cartárssal, hogy mi a pontos menete majd Liquid cartárssal is a színről.
Végül RAL 3003 lett, és kellett hozzá még átlátszó lakk is illetve ugye a matrica a gyári helyére is. Ha valakinek kéne utólag nálam lehet kapni hozzá.
Minden ami a festéshez kell valamint használtunk azt videó leírásába tettem.
Nagyon szépen köszönöm Kertész Dániel barátomnak hogy segített a festésben igazából az ő érdeme én inkább csak videóztam 😅🤣🤣
Szerintem ég és a föld a különbség a szürke és a piros között 😍😍

Videót belinkeltem szokás szerint 😁🍀
Before after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀