Blog >> ti

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2021-06-06

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm linkjét a teljes felújításról és a beszerelés menetéről!

Ti pedálokat kapott Bella

Nagyon tetszettek a Ti pedálok mindig is. Sajnos Bellát nem Ti pedálokkal szerelték így amióta megvettem 2 éve vadászom hozzá.
Nagyon ritkán lehet találni és vagy csak újan de olyan méreg drágán hogy annyiért többször teli fényezni is lehetne egy autót kis túlzással, vagy használtan de rossz állapotban illetve vagy csak az automata verziót.
Ismerősöm 5 éve keres Ti pedált szóval ennyire ritka 😅
2 év keresgélés után sikerült a lehetetlen, szép állapotú használt manuális verziójú Ti pedált találnom Bellának.
A pedálok egy 159 SW 3.2 V6 JTS Ti verzióról származnak.
A fékpedál kicsit meg volt kopva így teljesen felújítottam őket.
Élőben megszólalnak olyan szépek lettek 😍😍

Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀
Before és after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

Covid és home office kapcsán felmerült bennem, mi van, ha lemerül az akksi, még sose próbáltam kinyitni az autót a fizikai kulccsal. Jól ráéreztem a dologra, csak félig tudtam bedugni a kulcsot, bármit csináltam. Szóval elgurultam a Kulcslyuk zárszaküzlet és szervizbe és fél óra alatt megcsinálták. Valami ócska buzi megpróbálta feltörni, mert el voltak törve a zárban a lamellák, még szerencse, hogy nem sikerült neki. 15 ezer Ft-ból megúsztam a műveletet.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 159 Ti // 2021-04-21

Az egész úgy indult, hogy volt fél órám.
Gondoltam hamar megcsinálom a pedáljaimat.

A fél órából lett 2 , szokásos. :D

Jó rondák voltak, most meg már nem rondák. Ez is valami. Szálcsiszoltam őket, ahogy gyárilag is vannak.

Mivel nem készültem rá, ezért nem tudtam szép új csavarokat venni bele, így csak szépen megcsiszoltam azokat is, meg gravíroztatni is akartam bele a gyári logokat. Na majd egyszer ha lesz fél órám... :D

Post

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2021-01-24

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm linkjét a teljes carbon belsőről és a Ti kormány cseréjéről!

Teljes Carbon belsőt kapott Bella

Holland haverom megvette a full gyári szettet és megmutatta milyen na hát pont ezt nem kellett volna mert egyből elkezdtem csorgatni a nyálam rá. Egyből elkezdtem keresni a heten hol találok ilyet, természetesen csak a gyárit.
Miközben elkezdtem keresni akkor szembesültem vele mennyire ritka ez a carbon belső. Csak az ingléz verziót találtam azt is nagyon nehezen.
Aztán sikerült a középkozolból gyárit találnom ráadásul nem angol verziót és még bontatlan új is volt, mondom sikerült a lehetetlen 😁🥳
Aztán hogy igazolja mennyire ritka a kormánybetétből és a váltórészből nem találtam sem újat sem használtat, mindegyik sold out volt.
Valamelyik beszélgetésünk során elkeztem GT cartárssal erről beszélni aztán felajánlotta hogy tud olyat készíteni hozzá ami teljesen olyan mint az eredeti.
Ennek nagyon megörültem úgyhogy küldtem is neki az eredeti carbon középkonzolt hogy ahhoz igazítsa a saját cuccait a kocsinak. Olyan rendes volt hogy a váltórésznél lévő műanyag oldalán lévő sérülést is kijavította.
Közben pedig Rendeskormánynál átalakítottam a régi kormányát Bellának Ti kormánnyá piros varrással. Úgy gondoltam ha ennyit kell majd szerelni akkor 2 legyet ütök egy csapásra.
Hát amikor meg visszajöttek megszólalni alig tudtam olyan szép volt 😍😍
Ugyhogy annyit mondok csak mint amit GT cartárs szokott: Nem VTN nem fólia hanem igazi Carbonszövet élőben megszólal 😍😍

Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀
Before after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

Kapott az autó egy Pierburg vákuumszivattyút, mert a régi eléggé összeolajozta a környékét, ha jól tudom ez a gyári márka, ilyen is volt benne.

Km: 161600

>> Eseményzoli978 // Alfa 159 2.4 JTDm Q4 Ti // 2021-01-09

Mai napon megvettem ezt a csodálatos szörnyet. Remélem sok boldog kilométert fogunk.tudni együtt tölteni. 😁

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2020-07-22

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm a felni cseréről!

Alfa Romeo Brera Ti felni csere

Amikor megvettem Bellát már tudtam hogy Ti felniket szeretnék rá.

Gyárilag 17 colos felnivel volt szerelve szerintem a legszebb 17 felnivel de a Ti felni sokkal jobban tetszett illetve nagyobb is ugye 19 col ezzel egy kicsit növeltük a hasmagasságon is amit kifejezetten szerettem is volna.

Aztán elkezdtem keresni eladó Ti felniket, hát nem nagyon volt ha igen akkor is olyan áron amiért majdnem újat lehet venni így tovább kerestem.

Közben kiderült hogy nem csak sima szürke hanem antracit színű is van belőle így ez még jobban megtetszett és szerintem jobban is állna a Rosso fényzésnek.

Nagy mákom volt találtam egy szettet ami pont antracit volt és nagyon jó állapotban volt. Konkrétan csak az egyik felnin vannak nagyon minimális sérülések de azokat is keresni kell csak úgyhogy egyből megvettem.

Cseréről csináltam is egy videót 😁🍀

Szerintem ég és a föld a különbség a kettő között.

>> AutóápolásRoll1983 // Alfa 159 SW 1.75 TBi Distinctive Ti // 2020-03-15

Időszerű volt ismét megejteni egy bőrápolást, természetesen AutoGlym cuccokat használtam. Kicsit még fényes, de másnapra majd bemattul.

Ismét eltelt egy év, így megint elvittem az autót a CZ műhelyébe. Kapott friss olajat, szűrőket és Bosch kézifék bowdeneket, "jópofa", hogy még a szőnyeget is fel kell hozzá hajtani, hogy ki lehessen cserélni.

Olajból most Motul X-clean 8100 5w40 került bele.

Km: 157300

>> EseményLaciferi // Alfa 146 Ti 2.0 16V // 2019-11-23

A mai nappal elhagytam a 146-osok táborát. Részben szomorú és boldog is vagyok. Jó helyre került az autó, azt hiszem rendes gazdija lesz, szerelem volt neki első látásra a kocsim. Ezek után hamarosan másik típusban találkozhattok velem ami természetesen Alfa lesz, nemsokára kiteszem az új autóm :)

Azt nem zárójelben megjegyzem, hogy eddigi legjobb autóm ez a kis Ti volt