Blog >> q2

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-06-29

2009-ben pont ezen a napon vettem át a GT-t. Azt hiszem két év után érdemes egy kis számvetést csinálni :)

Az átlagosnál kicsit kevesebbet használtam, eddig összesen 38 ezer kilométer van benne. Ebből kb. 10-15 ezer volt az igazi élményautózás. A Giro-s találkozók, a Selénia Rallyk, és a horvátországi utak. Ezen a jövőben változtatni kell, mégtöbb kanyarra van szüksége Blankának!

A két év alatt szépen lassan elérte a végleges megjelenését az autó. Kapott télire sokküllős, egyedi 17-es felniket, fekete tetőt, lecseréltem a nyári Q2-es felniket grafitszínű sokküllősre, QV-lóherék kerültek az első sárvédőkre, majd a hátsó csomagtartóra felkerült egy Zender szárny. Sikerült így eléggé egyedivé varázsolni az autót.

Ennél több külső módosítást nem tervezek már, ez így már pont elég sportos, és feltűnő. Nem lesz mindkét oldalon kipufogó, nem lesz fólia az ablakokon, itt szépen megállunk! :D

A születésnapi ajándéka egyébként egy bőrápolás és egy alumínium tanksapka lesz :)

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-11-22

28 ezer km-nél elkezdett búgni a futómű, és már egy ideje erős kopogás is jött az első kerekek felől. Korainak tartottam mindkét hibát, ilyen kevés km-nél - szerencsére ezzel az Autóház Budaörs és a FAM is egyetértett, így a stabilizátor rudat, valamint a jobb oldali kerékcsapágyat is garanciában cserélték.

A művelet végén sor került egy futóműbeállításra is.

>> EgyébBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2010-09-28

Egy fontos fejezet lezárul az autós életemben.

 
>> SzervizBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2010-05-17

80.000 km-es nagy szerviz plusz teljes vezérlés csere.

Vastag hónap lesz..

>> EgyébBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-12-25

Kőbányáról menni Rkeresztúrra felér egy tartóssági teszttel, pláne fagyos idők után. Életveszélyes kátyúk közül az egyiket csak megtaláltam. Eredménye hasonló, mint nyáron - kereken nem látszik sérülés, de a kormány keményen elferdült (lásd fotón, ami álló helyzetben készült, de így áll, mikor egyenesen megyek..).

Úgyhogy még egyszer nem szeretném kátyú miatt fizetni a futóműszervizt, rendőrt hívtam, jegyzőkönyveztettem. Amit lehet bevasalok..

>> SzervizBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-12-10

Nem tudok mást írni, csak ismételni magam, mint egy fantáziátlan családapa, akinek a fejére nőttek a gyerekek: hogy rohan az idő.. Ennyi kilométerrel adtam el Julyt. Akkor már régen bizsergett a seggem, mert új autóba akartam ülni. Most ezt szerencsére nem érzem..

Olajcsere, szűrők cseréje és légszűrő tisztítás, fékbetét reszelés - továbbra is nyikorog.

>> Tuning és extraBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-11-11

Felkerült az új téli szett, ami már nem bántja a szemem, sőt. Nem mondom, hogy szebb, mint a nyári kerekek, de bőven megteszi.
Replika felni (R17 x 7,5 ET35) + Goodyear Ultragrip Performance (225/45 R17)

---------- Költségek: 4 téli gumi + 4 szelep + szerelés
---------- Képek: utána - utána - előtte - előtte

>> Tuning és extraBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-11-06

Nos, ez az egy nap téli felnivel elég volt, hogy elhatározásra jussak.
Kell egy rendes felni télre is. Szerencsém volt, egészen hamar találtam egy megfelelő példányra. Illetve 4-re. Dobozos, replika felni, igen baráti áron.
Ja, R17 x 7,5" :) Comfort is not my son..
Rávaló gumit is sikerült relatíve jó áron rendelnem. Még nem volt olyan, hogy várjam a téli gumi felkerülését, de most ez van! Hétfő este lecserélődnek a félreválasztott selespeedek :)

>> SzervizBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-11-05

Mostanában nem érzem az ihletet hogy magasröptű postokat írjak. Ez is csak egy tényeket közlő jegyzet.
- Téli gumik fent. ..még mindig béna ez a felni.
- Új ablaktörlő lapátok
- Vezérlőegység vizsgálat - turbónyomásra voltam kíváncsi. Najó, erről bővebben..

Az ingadozó teljesítmény görbe okát most épp a turbó nyomás körül keresgettem, ezért kértem a mérést műszerrel. A mérés különböző fokozatokban történt, és a jellege miatt a váltásokat és a forgalom miatti gázelvételt is jelzi a görbe. Ezért kicsit zavarosak ránézésre. A legszebb mérés 5. történt, mikor egész hosszan sikerült kiforgatni a tartományt (3750ig ~ 170 km/h). Az eredmény egy szépen felépülő egyenes, hullámok nélkül (2,25-2,48 bar). Ergo, a hullámzás oka nem itt keresendő.
Pár oldalas grafikonok emlékül, amiről képet lusta vagyok csinálni.
(a felső fiókba tetted őket)

>> AutóápolásBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2009-09-16

Muszáj volt a nyaraláson megvennem Pirinek a Symi szigetéről származó tengeri szivacsot hiszen a mendemonda szerint a Ferrari is innen szállítja az autóápoláshoz szükséges szivacsokat. Több se kellett :)
Igaz, idén kb egyszer mostam csak le saját kezűleg az autót, de majd ezután gyakrabban fogom :)