Blog >> 8v

Miután az előbbi blogbejegyzésekben olvasható szervízelés után hazakerült az attó, majd állt kb. még egy hetet, sikerült megint meglepnie. Reggel beülök, gyújtás, kuplung be, indít, bal láb le a kuplung pedálról, pedál bent marad.. hát ilyen nincs vazze..
Munkahanger elfosta magát..
Biztos, ami biztos kicseréltük a főhengert is..
Egyébként bámulatos, hogy a munkahengert mekkora szopás visszarakni (pedig azt gondoltuk könnyebbnek), mivel felette mennek el a klímacsövek..
Most egy darabig befejezhetné a hisztitzést.. :)

Az előző ill. a mostani télen is befagyott már, így cserélve lett ez is.

A jobb oldali "összekötő" féltengely csapágya cserélve lett.

Mivel két hetet tölthetett a szerelőnél, így ezt a nem egyszerű műveletet is rájuk bíztam. Elmondásuk szerint gondoltak közben rám párszor.. :)

A kormánymű porvédők ill. a külső összekötők is cserélve lettek.

Megmérték a kompressziót is. 11-12 között van mind.

Bár csak az ABS-t akartam légteleníttetni a biztonság kedvéért, mert (indulás után) kicsit hangosnak tűnt az utolsó fékfolyadék csere óta, kiderült, hogy az egész rendszert légteleníteni kellett.
Valamint a szerelő nem volt megelégedve a fékerővel, szerinte (is) kevés ez a fék erre az autóra, szóval valamikorra be kell ütemezni a nagy fékesítést is.. :)

Mint kiderült szervíz közben, a hátul az egyik úszó be volt rohadva és persze megégett kicsit a féktárcsa ill. a fékbetét kuka. Féktárcsa maradhatott, betétek cserélve lettek.

Advent 4. vasárnapjához közeledve, a gyertyák is cserélve lettek. :)
Bosch Super 4 volt benne, amivel 95e km-t elmentem. Nem volt velük semmi gond, de, ahogy utánaolvastam: akár 100e km fölött is elmegy. No, ezt azért nem akartam megvárni, így került bele új szett super4.

Pár hónapja már szivárgott, le lett tömítve. Így persze az olaj és a szűrő is cserélve lett (selenia 20K for Alfa). 267e km