Blog >> airbag

>> Szervizsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2013-07-14

A múltkori ügyködésem ellenére nemrég ismét visszatért a 22-es légzsák hibakód, plusz mellé a 21-es is (vezető oldali függönylégzsák).
A hibák "Present" álltapotban voltak így törölni nem lehet, vagyis lehet, csak egyből visszajön, viszont ez jó hír is, mert így könnyebb meglátni, hogy tényleg a csomitartóban lévő csatik-e a ludasak, hiszen, ha rendbehozom ott a kontaktot és eltűnnek a hibakódok, akkor tényleg azok a csatik a problémásak.
Kontakt spray-t most hagytam, feleslges, gyönyörű tiszták az érintkezők. Akksi negatív le és egy tűvel óvatosan kicsit hajlítottam mindkét csatlakozó, mindkét hüvely érintkezőjén. Tényleg nagyon óvatosan kell, mert nagyon vékonyak! Akksi negatív vissza és lám, a két hibakód már "Intermittent" állapotban, töröltem is őket.
Ha ez sem segít és visszatérnek, akkor össze lesznek forrasztva, nem sz@rakodok többet vele. :)

Update 2013-10-18: 3 hónap eltelt és nem jött vissza, úgy tűnik ez hatásos megoldás.

>> SzervizKócosw // Alfa 156 2.4 JTD SW Black shark // 2010-12-23

Hosszú ideje már hogy az airbag visszajeője büszkén tündököl a müszerfalon.Csörinél hibakódkiolvasás eredménye : légzsákindító hiba. Csöri mondta bontsam ki az indítot es kezdünk vele valamit.
Ma olyan szép idő van,és jokedvem is volt nekiálltam.Kibontottam de mivel többen ajanlottak hogy böngesszem át az összes csatit ígyhát megtettem aztis...Meglett az eredmény is.
Nem világit a visszajelző,uh. öröm és bódottá!
Mivel ez igy összejött nekibátorodtam és kitakaritottam a levegőszűrőt is :)
Közben boltoltam fékolajat, motorolajat, olaj,és gázolajszűrőket is..idővel arra is sort keritek...
km 186700

>> Tuning és extramesa // Alfa 164 TS Super 2.0 8v // 2007-05-15

Az én autómban dupla légzsák volt és nem kék plüss belső, gombnyomásra behajtató - fűthető tükrökkel. A digitklíma kijelzője is jól szuperált - pedig az ritka!