Blog >> találkozó

>> EseménySanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2009-06-13

Idén ismét ellátogattunk a Kisbéri talira mivel a tavalyi nagyon tetszett és jól éreztük magunkat ezért idén sem hagyhattuk ki. Szerencsére potyautasként mentem, így tudtam a többi potyautassal sörözgetni a tóparton. Szerencsére most az idő is kedvezett nekünk, eglsz nap gyönyörűen sütött a nap és kellemes volt a hőmérséklet is. Finom volt a pöri is, akárcsak tavaly. Köszi Jatának és a többieknek akik részt vettek a szervezésben a kellemes napot! Jövőre veletek ugyanitt!

Első nagy közös utunk Szegedre vezetett, ahol a Satti által szervezet talin vettünk részt. Megismerhettünk egy csodaszép várost és sok új Alfás arcot. Jó buli volt, jövőre ugyanitt!

„Cifra Palota, zöld az ablaka, gyere ki...”
Ki ne ismerné eme kedves gyermekdalt? Nos, Szegedről hazafelé úgy döntöttünk sétálunk egyet Kecskeméten is. Meglepve tapasztaltuk, hogy a dalban említett épület itt található és tényleg zöld az ablaka!

>> EseményKispogga // Alfa 156 Sportwagon // 2009-07-22

Eljött ennek is az ideje az első alfás találkozó az esemény színhelye Siófok. A rendezvényre Sanyival, Zotyával és ismerősökkel rokonokkal konvolyoztunk Takácsiból Siófokig, ami nagy élmény volt. Az esemény jó volt, de jobb is lehetett volna ha az eső el nem mossa. Reméljük a köv. nem lesz természetes befolyásoló erő.

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-06-13

Az idén tetszett leginkább a Mediterrán party, hamar eltelt egy fél nap!

A gyönyörű Alfák mellett egy kék 500-as Fityót sikerült letesztelnem. Őszintén szólva, bajban voltam az 1.3-as Multijet motorral: számomra vezethetetlen. Alul nyomatékszegény, feljebb meg felesleges húzni a motort. Ráadásul még kuplungolni is kellett! :-o Lehetett volna MiTot is tesztelni, de már korábban jobban megismertem a legkisebb modellt, így nem 'vettem el' a lehetőséget a többiek elől.

Ittam fini Lamborghini kávét -ahogy láttam, nem csak alfásokat szolgáltak ki vele, Halesz mester is ott kuncsorgott a digo nedűért :) Kedvesem megkóstolta a Barilla készítményeket, én nem vagyok ilyen bátor :). A fagyi is nagyon finom volt, az édességre már nem emlékszem biztosan.
Sok kedves ismerőssel találkoztam, Grando+Kriszta, Tipoatti, MRT, Seri,Szisza+Zoli,Tommi, Polo hogy párat megemlítsek...

Érdekes volt a Gorenje játék, kettő kivételével minden válaszra tudtuk magunktól is megfejtést, a maradék kettőben pedig kaptunk segítséget. Ez pont elegendő volt ahhoz, hogy a 18 helyes megfejtő közül a mi adatlapunkat húzzák ki a 3 nyertes közé. Gorenje ajándékcsomaggal jutalmaztak, benne egy méretes Gorenje hővédős ernyővel.

A hangulat és a szél nagy, a hostessek csinosak, az ételek-italok finomak, az autók szokás szerint csodálatosak voltak! Köszönjük a szervezőknek, várjuk a következőt!

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-05-19

szisza+zoli nagyszerű programokkal vártak minket Tatabányán, a Turul madár emlékműnél! A meterológusok eleinte esővel riogattak, de mint az Alfacity esetén, itt is verőfényes napsütés fogadott a kitűzött időben, nem volt tehát semmi akadálya annak, hogy alfások közt jól érezzük magunkat. A találkozó ötlete egyébként hihetetlen jókor jött, mert Komáromból hazafelé a Turul alatt megígértem a srácaimnak, hogy elhozom őket a nagy madárhoz! :)
A madáretetés után a Szelim barlanghoz gyalogoltunk erdei kacskaringós-lépcsős ösvényen, csodálatos élmény a nyitott boltozatával, ferde kőzet-vetődéseivel. A kilátás is pazar, a turista-védelem nulla. Ezt követően egy kilátóhoz vonult a csapat, de gyerekekkel nem volt abszolválható az erőltetett menet, így a parkolóba visszafordultunk - legalább a pöttömök ettek egy amerikai hot-dogot. Amint visszatért mindenki, autós konvojban átmentünk a tatabányai skanzenbe, ami egyben bányászati múzeum is. Volt sok csodálatos, nagyszerű dolog a bányamukások életéből, le sem írom - mindenkinek látnia kell! Tetszett az a megoldás, hogy a bányagépek hangjait hangszórókon keresztül megelevenítették! Jut eszembe: a Turul eredeti vasváza is a skanzenben található, érdemes megtekinteni bronzborítás nélkül a csupasz "csontvázat" !
A skanzen után véget vetetünk a közös programoknak, mert itthon várt még ránk egy születésnapi keri party is.
Köszönjük szépen a szervezőknek a jó hangulatú, érdekes programot!

>> EseményEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2009-05-18

Végre egy közeli találkozó :) Mindössze fél óránkba telt,hogy megérkezzünk a Tatabánya fölött magasodó Turul szoborhoz,hogy két tucatnyi Alfához csatlakozzunk.
Két autóval érkeztünk csak,a többiek lustálkodtak :) A program első része a parkolóban zajlott,ahol is verőfényes napsütés uralkodott,ami egy kissé megnehezítette a fényképezést,viszont egyáltalán nem volt hideg :)
Következő napirendi pont a Tatabányára és az M1-es autópályára való lenézés,valamint a Turul szobor megcsodálása volt.Messziről egészen jól mutat a város,a madár egész jól tartja magát:több mint 100 éves :)
Ezek után csoportosan bevonultunk az erdőbe,majd kőnnyű séta után elérkeztünk a Szelim barlanghoz..Egészen tágas volt belülről és nyitott teteje volt és innen is remek volt a kilátás :) Legnagyobb meglepetésünkre vasárnap ellenére a barlangban dolgoztak.Már messziről hallatszott a kopácsolás.Kiderült hogy odabent követ fejtettek.Hát ők tudják.Mindenesetre mi tovább rándultunk és hogy fokozzuk az eddigi panoráma-hatást,felmásztunk egy kb. 30 méter magas kilátóra.157 lépcső vezetett fel rá és most már teljesen körbe tudtunk nézni és lenyűgöző kilátásban volt részünk.
Ezek után legurultunk a városba,egészen a volt XV-ös aknán található bányászati múzeumig.Sokkal érdekesebb volt a tárlat,mint képzeltem.Kaptunk vezetőt,aki bányász volt,így első kézből jutott el az információ hozzánk.Bebújtunk a föld alá is egy kicsit és volt retró kiállítás és lenyűgöző bányagépek és volt gőzmozdony is,aminek nagyon örultem és még erőmű részleg is.A nagy mászkálásban mindenki megéhezett,úgyhogy nagy dudálások közepette átvonultunk a városon és egészen Tatáig mentünk egy étteremig ahol pompás ebédet kaptunk kevés várakozás után de a nap fénypontja a korsó Soproni volt :)
Ezek után még belefért egy kis séta a tó körül fagyizással egybekötve.
Egyszóval remek napot töltöttünk Tatabányán :)

>> Eseménype-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2008-09-13

Hupikék cartársal közösen szervezett első találkozónk sikerrel lezajlott! Köszi mindenkinek aki eljött és eltöltött velünk egy csodás hétvégét a Körösök Völgyében!

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-04-20

A nap szépen sütött - a karomon meg is maradt a szalag helye, de időnként szellő hűtötte a résztvevőket, ráadásként ott volt az erőd, a katakombák a rendkívűl hűvös levegőjével, hogy felfrissülést nyújtson. Sok szép autó volt, de ez természetes jelenség is egy Alfás találkozó alkalmával :) Komárom határában megtekintettük közelről a szélerőműveket, meg egy kínai gyorséttermet. Erről csak annyit, hogy a Hekknek árult hal tele volt szálkával :( Szerencsére az Alfacity területén 2 finom Kürtöskalács kárpótolt. A Kenyérmúzeumot is megtekintettük, s megdöbbentünk, hogy mekkora lapáttal kavarták régen az üstben a tésztát ...
Jó volt minden, elrepült az idő, utoljára mégis sok mosolygó embert láttunk. Hazafelé pedig ugyanolyan jó volt utazni a többi Alfa között, mint aznap reggel.
Köszönjük a jó rendezvényt!
További fotók a cikk alatt!

>> Eseménymesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-04-20

Idén először Komáromban találkoztunk alfásokkal. Előző nap fújt a szél, zápor/zivatar (autómosás után persze), borzolta a kedélyeket, ráadásul a messzeföldön híres magyar meterológusok által szombatra is hasonló idő jóslását követően indultunk útnak. De milyen jó, hogy elindultunk! Tökéletes nap volt! Sokat nem is álltunk sorban a beléptetéskor, pedig 1/2 9-kor indultunk a budaörsi AGIP kúttól. Az erőd fantasztikusan jó helyszín, családosoknak ideális látogatni való. Olyan hamar eltelt a nap, hogy külön az ismerőseink keresésére nem is futotta. Tőlük ezúttal is elnézést kell kérjek - legközelebb pótoljuk!

>> Eseménype-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2009-04-19

Megvolt az idei első "meeting" ráadásul mindjárt a legnagyobb! Kicsit késve érkeztünk a beléptetés sem ment gyorsan de megérte a helyszín kárpótolt mindenért no meg a látvány.........!