Fórum >> Egyebek >> Együnk-igyunk, amíg tehetjük!

Liquid2007-05-24 21:57:08 // 1355
Na üsse kavics, eccer mekkóstolom veled :) Valamitől meg kell halni :DDDD
perdix1552007-05-24 20:42:41 // 1354
Na ennek örülök! Együnk mig tehetjük:-)))))
Egyszer majd tartunk egy közös kólázást:-))))DDDDDD
Liquid2007-05-24 20:27:02 // 1353
Egészségetekre :)
Tegnap mi is grillezős meccsnézést tartottunk a kolegákkal. Tatárbifsztek, grillhusi, jéger, sör, projektor :)
Király volt, csak kissé másnapos voltam ma délelőtt :))
Azé a teszkólát még mindig nem kívántam meg :))
perdix1552007-05-24 20:13:18 // 1352
Köszönöm Cartársam!
ystuc2007-05-24 20:03:19 // 1350
Örülök neki, egészségedre! :-P
:-))
csocsi2007-05-24 19:48:43 // 1349
Hát az első képen elég üres az a fatál :))))))))))
perdix1552007-05-24 19:38:41 // 1348
Na kérem szépen: jó idő csicsergő madarak, éhes perdix gyomor= süssünk-grillezünk okosan....megint minden elfogyott:-))))
Ystuc, Poló, Liquid, Whiteskull:
PS: isteni volt a tecso cola:-)))))
csocsi2007-05-22 13:31:04 // 1347
Nem tudom miért vagy ilyen tartózkodó a colával kapcsolatban :)))
perdix1552007-05-21 21:03:46 // 1346
Nekünk ízlik!
ystuc2007-05-21 20:57:17 // 1345
Na, így már más. :-)))))))
Tommaso 1592007-05-21 20:55:35 // 1344
Ja:-O

Őt nem:-))))
De az enyémre gondoltam:-))))
ystuc2007-05-21 20:52:20 // 1343
Ismered anyámat...? :-)))
Tommaso 1592007-05-21 20:50:44 // 1342
Ennyi:-)))))

Én sem:-)))
ystuc2007-05-21 20:49:12 // 1341
Hát erre nehéz válaszolni. Anyám az asszem... :-) Többet nem ismerek... :-D
Tommaso 1592007-05-21 20:47:15 // 1340
Egy csaj szerinted lehet gazdaságos??????:-DD
ystuc2007-05-21 20:46:41 // 1339
Ööö... OK. Gazdaságos? :-)))
Tommaso 1592007-05-21 20:45:13 // 1338
Venni nem,de szerezni biztos:-)))
ystuc2007-05-21 20:42:07 // 1337
Csajt is lehet venni a Tecsóban...? :-)
Tommaso 1592007-05-21 20:40:38 // 1335
Én láttam már jó Tescos csajt:-O
ystuc2007-05-21 20:27:14 // 1334
És most nekiéállsz, és összeütöd valamelyiket villámgyorsan? :-)
KORYY2007-05-21 20:16:47 // 1333
sziasztok.
kicsit olvasgattam itt és tökre megéheztem, de a sok recept közül nem tudok választani....:-)
Whiteskull2007-05-21 20:12:42 // 1332
Löttyöt. :)))
Whiteskull2007-05-21 20:12:28 // 1331
Ezt a löttöt én is inkább meghagyom neki. A husiba viszont belekóstolnék. :))))
Liquid2007-05-21 20:10:55 // 1330
Nemmondod!? Eccer kóstoltam, szörnyű. Kb ugyanolyan "finom" mint a kofola :)
De ha teccik, akkor egészségedre, én a kóla helyett egy kis grillhusit kérnék inkább :)
Kezdek is éhes lenni, asszem vacsorálok! :)
ystuc2007-05-21 20:10:32 // 1329
Hát, te tudod...
perdix1552007-05-21 20:05:52 // 1328
Ez kivétel..nagyon finom!
ystuc2007-05-21 19:47:43 // 1327
Jé, egy ember, aki Tesco kólát iszik... Finom?
(Bocsi, de nem tudom elképzelni, hogy bármi ami teskós, az jó lehet...)

:-))
perdix1552007-05-21 19:35:40 // 1326
Ma volt egy kis grillparty csobbanás, meg homokozás, persze az utóbbi csak a juvenilis Alfistámnak:-)))))) Minden elfogyott:-))))))
Tommaso 1592007-05-13 00:04:45 // 1325
Sajna egy szolid vacsorám volt,mert a tali szervezése lekötötte az időmet,de jövő héten megcsinálom!!!!
csocsi2007-05-12 20:23:27 // 1323
Vaze összekoszoltad a tányért??????????? :))))) Engem azért nem teljesen győzött meg :))
csocsi2007-05-12 20:14:33 // 1321
Bizonyíték? :)))))
perdix1552007-05-12 19:56:02 // 1320
ejj. már meg is ettem:-)))) csuda jó volt...
csocsi2007-05-12 19:45:08 // 1319
És ha nem sikerül??? :)))
perdix1552007-05-12 18:30:39 // 1318
Én is most készítem a Bolognait.......
12007-05-12 18:25:35 // 1317
Csináld sárgarépából! Abból nehezebb :-))
Tommaso 1592007-05-12 18:08:34 // 1316
Ma este Bolognai spagit tervezek,madj dobok fel képeket,ha jól sikerül:-))) Meg egy rózsát is csinálok nektek egy paradicsom héjából:-)
12007-05-09 21:37:56 // 1315
Bocs, hogy belepofázok, de a bécsi szelet nem ugyan az mint a "sima" rántott hús. A sima rántott hús, valójában sertéshúsból van, leginkább a lapockából, mert az még elég zsíros ahhoz, hogy ne egy száraz cipőtalpat nyiszálj. A valódi bécsi szelet, pedig borjúhúsból készül! Szóval, van egy kis különbség. Csak a pontosság kedvéért. :-))) Egyébként a köztudatban valóban úgy ismeri mindenki, ahogyan leírtad.
Tommaso 1592007-05-09 21:08:54 // 1314
Uccelletti scappati

-650 gr szeletelt borjúcomb
-90 gr pancetta vékonyra szeletelve
-50-60 zsályalevél
-90 gr pancetta kockára vágva
-75 gr vaj

12 darab bambusznyársat áztassunk be 1 órára!

A szeleteket klopfoljuk majd 6×3 cm oldalhosszúságúra daraboljuk,és a szalonnaszeleteket is ilyenrre vágjuk,majd a borjúszeleteket borsozzumajd egy hússzelet,egy szalonna, egy zsályalevél sorrendben felhúzzuk a nyársra addig amíg van mit felhúzni,ha elfogyott,akkor hagyjuk,ne húzzuk tovább.-))
Kb 4 szelet hús,és társai legyen egy nyárson majd a felhevült vajban süssük meg mind1ik oldalt,addíg amíg átsül,majd a végén ismét ízesítsünk!
Tommaso 1592007-05-09 21:03:00 // 1313
Borjúsaltimbocca

-8 kis borjúszelet
-8 szelet prosciutoo
-8 zsályalevél
-2 ek olivaolaj
-60 gr vaj
- 185 ml száraz fehérbor

A szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,a sonkát a szeletek nagyságára vágjuk,ezeket a szeletekre illesztjük,majd rá a zsályalevél és fogpiszkálóval szúrjuk le.

A vaj felét és az összes olajat felhevítjük,adagonként sütjük úgy,hogy a sonkás rész legyen felül,közepes poweren sütjük 3-4 percig,amíg teljesen átsül.minden adagot előmelegített tányérra rakunk.

Az olivaolajat kiöntjük a serpenyőből és hozzáadjuk a bort,és addig főzzük nagy lángon amíg a fele elpárolog.és hozzáadjuk a maradék vajat,sózzuk ,borsozzuk,majd az így kapott mártást kanalazzuk a húsra!
Tommaso 1592007-05-09 20:57:07 // 1312
Ma felnyomom a mai,csütörtöki,és a pénteki kajákat,mert nem lesz időm gépelni!


Piccata al limone

-4 nagy borjúszelet finomlisztel,sóval,borssal ízesítve
-1 e k olivaolaj
-2 e k vaj
- 80 ml száraz fehérbor
-250 ml csirkehúsleves
-3 e k citromlé
-2 e k capribogyó
-1 e k finomra vágott petrezselyem
-8 óriás capribogyó

( e k= evőkanál)

A húst kiklopfoljuk,majd lisztel szórjuk
A szeleteket a felhevített vajba és olajba rakjuk majd kb 2 percig sütjük,majd sózzuk,borsozzuk és egy előmelegített tányérra tesszük.
A bort a serpenyőbe öntjük és addig főzzük amíg kb 3-2 e k folyadék marad,majd hozzáöntjük a levest és kb 4-5 perci beforraljuk,amíg besűrűsödik.Hozzáadjuk a citromlevet,a caprit és folyamatosan kevergetjük 1 percig főzve,majd ízlés szerint megint ízesítünk,majd visszarakjuk a borjúszeleteket a serpenyőbe és 30 mp-ig melegítjük,majd tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk,és anagy caprikkal tálaljuk!
csocsi2007-05-09 08:14:30 // 1311
Valamiért ez nekem nagyon szimpi :))
Tommaso 1592007-05-08 21:36:30 // 1310
Vörösborban párolt marhahús:

-750 gr letisztított marhahús filé
-3 gerezd fokhagyma
-2 evőkanál apróra vágott rozmaring
-8-10 szelet pancetta,bacon vagy prosciutto apróra vágva
-2 evőkanál olivaolaj
-20 gr szárított erdei gomba
-1 fej hagyma
-170 ml vörösbor
-400 gr darabolt konzervparadicsom

A marhahúst beírdaljuk,fokival töltjük kia részeket,majd sózzuk,borsozzuk,és egy evőkanál rozmaringgal szórjuk.A sonkát vagy bacont (ha nincs igazi olasz pancettánk akkor szerintema bacan a jobb választás) tekerjük a hús köré,majd kötözzük azt rá.Hűtőben min 15 percig pihentessük.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük,olajat hevítünk egy tűzálló tálban,kis lángon körkörösen szép barnára pirítjuk

A gombát 15 percig áztassuk 185 ml forró vízben.A hagymát a tűzálló edénybe dobjuk,kis lángra vesszük és puhára pároljuk a félbevágott hagymát,hozzáadjuk a maradék fokit,rozmaringot,és néhán ypercig még pároljuk.

A gombát leszűrjük, a levét félre tesszük,a gombát a hagymával néhány percig pároljuk,majd locsoljuk meg a levével,Addig főzzük amííg szinte az egész folyadék elfő,A bor hozzáadása után még néhány percig főzzük,majd hozzáadjuk a paradicsomot és addig főzzük amíg az besűrűsödik.
A szószt sóval,borssal ízeítjük,majd a marhahúst belerakjuk a mártásba és megfürdetjük benne,a tálat lefedjük és sütőben tovább sütjük,ha angolosan szeretjük akkor 15 perc elég a sütésre,ha jól átsülve akkor kb 20 perc,sütőből kivév min 15 percig lefedve pihentetjük.
Tommaso 1592007-05-08 21:13:15 // 1309
Tagliatelle raguval:


-60 gr vaj
-1 fej hagyma finomra vágva
-1 sárgarépa finomra vágva
-1 zellerszál finomra vágva
-90 gr pancetta v bacon apróra vágva
-220 gr darált marhahús
-220 gr darált sertéshús
-oregánó
-csipet szerecsendió
-120 gr csirkemáj
-125 ml száraz fehérbor
-185 ml tej
-400 gr darabolt paradicsom konzerv
-250 ml marhahúsleves
-400 gr tagliatelle tészta
-reszelt parmezán

A felolvasztott vajba beledobjuk az első hozzávalókat a baconig,és kevergetjük,6-8 percig pároljuk.Majd rájön a darálthús,és oregánó,sózzuk,borsozzuk,szerecsendiózzuk,addig pirítjuk amíg a hús sznt kap,adjuk hozzá a májat,és pirítsuk ezt is.
Ráöntjük a bort nagyobb lángon pirítjuk,felforraljuk,125 ml tejet óvatosan belekeverjük,és lassú tűzön 10 percig főzzük,a paradicsom és ahúsleves felét hozzáadjuk,lassú tűzön félig lefedve 3 órán át rotyogtatjuk.A főzés során a maradék levessel főzzük a felvett/párologtatott folyadékot.

A tésztát al dentére főzzük és tálalás előtt 5 percel a maradék tejet a raguhoz adjuk,majd borsozzuk,sózzuk,és reszelt parmezánnal tálaljuk!
csocsi2007-05-07 08:38:15 // 1308
Ha lehetséges akkor a tálalásról tegyél fel képet :DD
Whiteskull2007-05-07 08:34:58 // 1307
Az emésztés előtti, vagy utáni állapotban? :)))
csocsi2007-05-07 08:33:43 // 1306
De aztán fényképes illusztrációval kérem a beszámolót :)))))
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak