Dízel Alfa siker a Nürburgringen

2005-05-12  Teddy
Ismét az Alfa Romeo Team Deutschland 147-ese nyerte a nürburgringi 24 órás verseny dízel kategóriáját!
Hírek >> 2005  

A csapat immáron harmadszor diadalmaskodik a világ egyik legkeményebb versenyeként számon tartott egész napos viadalon. A siker érdekében sztárpilótákat szerződtettek: Herbert Schürg és Stefan Neuberger mellé az FIA GT bajnokságában Maseratit hajtó Michael Bartels Michael és Timo Scheider csatlakozott.

A május 7-8-án tartott futamon a "gyáriak" két autót indítottak el. A 147-es mellett egy GT Coupét is csatasorba állítottak, ennek kormányát sem bízták amatőrökre. Bernd Ostmann, Eve Scheer és Franz Engstler mellett az Alfa és a Maserati elnöke, Karl-Heinz Kalbfell is tagja volt az autó személyzetének!

Az időmérő edzésen már működött a sikergépezet, az első és második helyet a két Alfa foglalta el.

Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a csapat. A 249-es rajtszámú 147-es egy órával a rajt után 6 hellyel és 30 másodperccel verte a többieket, 2 órával a zöld jelzés után pedig már a 41. helyen volt összesítettben és 1 perc 30 másodperccel járt a konkurensek előtt. A Kalbfell-féle GT egység 56 kör után műszaki hiba miatt sajnos idő előtt búcsúzott.

Végül összesen 124 kört teljesítve a 147-es 4 körrel előzte meg a második helyen befutott BMW 330d-t, 8-cal a harmadik WV Bora TDI-t, 12-vel a hetedik Seat Leon-t, és 13-mal a nyolcadik IV-es Golf TDI-t. Az abszolút 13. hely pedig azt jelenti, hogy az Alfa sokkal erősebb és jobban felkészített autókat tudott a háta mögé utasítani.

Kapcsolódó fórum:
Motorsport (WTCC, stb.)

Írta:
Tedi