Genfben debütált a Spider és a 159SW

2006-03-03  Robrt+Teddy
A Genfi Autókiállításon lehullott a lepel: bemutatták a Spidert és a 159 Sportwagont. Képriport az autókról és persze a csajokról! :)
Hírek >> 2006  

Alfa Spider (Az év kabriója 2006)

Amíg fedett testvérét Giorgetto Giugiaro tervezte, a Spidert - mint mindegyiket - Sergio Pininfarina csapata rajzolta meg, sőt a gyártását is ők végzik. Hosszú időkre nyúlik vissza ez az együttműködés a Pininfarina stúdió és az Alfa Romeo között, így aztán fel sem merült más tervező/gyártó cég azon a brainstormingon, amelyiken eldöntötték, hogy ki készítse el a Brera nyitott tetejű változatát. Pininfarina készítette többek között az 1955-ös Giulia Spidert, az 1966-os Duettót, és a közvetlen elődöt, az 1995-ös Spidert is.

A Spider a genfi autószalonon egyből egy rangos elismerést is kapott! A 24 tagból álló "Kabrió Testület" a Brera Spidernek adta a "Az Év Kabriója 2006" díjat, melyet a márka képviseletében Antonio Baravalle, az Alfa Romeo vezérigazgatója vett át. Legutoljára erre 1995-ben volt példa, akkor az anyacég nyitott tetejűje, a Fiat Barchetta kapta e kitűntető címet.

A sok fotóért kattints ide! :)

Alfa Romeo 159 Sportwagon

Miután megjelent a 159 lépcsőhátú változata, már sejteni lehetett, hogy az SW legalább annyira ütős lesz. Nem volt ez másként a 156/156SW esetében sem, miért ne lett volna így a 159-cel?  Minden olyan tulajdonság adott az SW-ben, mint a négy ajtós változatban: ugyanolyan jól kormányozható, teljesítményleadása is azonos, egy valamiben azonban többet tud. Nagyobb csomagtérrel rendelkezik.

Mivel mindkét autóról beszámoltunk már, most a hangsúly a képeken van, szóval irány a genfi galéria!

Kapcsolódó híreink:
Genfben mutatják be a Spidert és a 159 SW-t
Sajtófotók a 159 Sportwagonról
Genfi fotóriport

Kapcsolódó fórumok:
Brera
Spider - Hurrá lobog a hajunk :))
159 - egy új korszak?

Írta:
Robrt+Teddy